BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Cele mai bune surse naturale de magneziu!

Te confrunți frecvent cu stări de oboseală, crampe musculare, inapetență, sau ai probleme cu valorile mari ale tensiunii arteriale? Toate acestea sunt un semn prin care organismul tău te anunță că ai putea să te confrunți cu un deficit de magneziu, cel de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Pentru a-i oferi organismului cantitatea de magneziu de care are nevoie, poți proceda în două feluri: fie prin consumul unor alimente pline de acest mineral, fie cu ajutorul suplimentelor alimentare. În rândurile următoare vom încerca să îți prezentăm cele mai bune variante pentru tine, pentru ca tu să faci alegerea potrivită.

Nucile braziliene, recomandate femeilor

Nucile braziliene sunt recunoscute pentru faptul că sunt o bună sursă de seleniu. Cu toate acestea, sunt și excelente atunci când organismul se resimte din cauza deficitului de magneziu. De regulă, femeile sunt mai predispuse la această problemă, care se manifestă în special prin acele crampe musculare. Poți remedia acest neajuns prin consumul regulat de nuci braziliene, care îi mai aduc organismului și o doză bună de acizi grași Omega 3.

Cacao, și nu ciocolată!

Majoritatea oamenilor atunci când aud de cacao, o asociază automat cu ciocolata. Specialiștii ne dau asigurări că de fapt cacao este plină de magneziu, și tocmai de aceea ni se recomandă să consumăm ciocolată cu mai mult de 60 – 70% din acest ingredient. Renunță la ciocolata cu lapte, care este plină de zahăr, și încearcă această variantă sănătoasă!

Semințe de dovleac

Una dintre cele mai bune surse naturale de magneziu sunt și semințele de dovleac, care mai conțin totodată și acizi grași Omega 3, dar și proteine. Presărate peste o salată sunt delicioase, și vei reuși să îi oferi organismului cantitatea de magneziu de care are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. De asemenea, semințele de dovleac se dovedesc de mare ajutor în special în cazul în care ai probleme cu paraziții intestinali!

Sardine

Poate părea oarecum ciudat ca într-o alimentație sănătoasă să fie recomandate conservele, dar în cazul sardinelor se face o excepție. Astfel, specialiștii sunt de părere că banalele sardine conțin o bună cantitate de magneziu, dar cu condiția să fie consumate în conserve cu ulei de măsline.

Un supliment alimentar special pentru tine!

Dacă din varii motive sursele naturale de magneziu nu pot fi introduse în stilul tău alimentar, sau carența este mai gravă, atunci se recomandă apelarea la suplimentele alimentare. Sfatul nostru este să nu alegi orice produs de acest gen pe care îl găsești pe rafturile farmaciilor sau magazinelor de produse naturiste. Alege doar ce e mai bun, iar aici este tot ce ai nevoie.

Avem de a face cu un supliment alimentar pe bază de magneziu, îmbogățit cu vitamine din grupul vitaminelor B. Magneziul contribuie la menținerea structurii oaselor și a danturii. În combinație cu vitaminele B1, B5 și B6, contribuie la un metabolism normal; în plus, magneziul și acidul pantotenic ajută la reducerea senzațiilor de oboseală, în timp ce vitaminele B1 și B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.

De ce ai nevoie de magneziu

Am discutat despre sursele de magneziu, dar cu toate acestea încă nu ești prea lămurit despre care este, concret, rolul acestui mineral în organism. Nicio problemă, avem și aceste informații pentru tine.

Ajută în procesul de digestie!

Atunci când organismul are suficient magneziu, procesul de digestie se desfășoară în condiții optime. Constipația, balonarea sau disconfortul abdominal nu își fac simțită prezența. Prin urmare, dacă te confrunți cu una, sau chiar toate neplăcerile despre care ți-am spus, încearcă să consumi mai multe alimente bogate în magneziu și situația se va remedia rapid.

O inimă sănătoasă!

Atunci când, chiar dacă nu știi, te confrunți cu un deficit de magneziu, bătăile normale ale inimii sunt afectate, și chiar ești mai predispus să suferi de unele afecțiuni cardiace. De aceea, de multe ori, medicii cardiologi includ magneziul în schema de tratament a persoanelor care au problele cu inima.

Buna funcționare a mușchilor

Sistemul muscular are nevoie de magneziu pentru a funcționa în condiții optime. Fie că vorbim despre tonusul muscular sau doar relaxarea mușchilor încordați, magneziul nu trebuie să-ți lipsească. Cu atât mai mult în cazul în care ești sportiv de performanță și te confrunți destul de frecvent cu crampe musculare.

Oase și dinți puternici

De regulă calciul este mineralul asociat cu dinți și oase puternice. Da, este adevărat, dar și magneziul este la fel de important, și nu trebuie să îi neglijezi rolul în acest caz. Acesta stimulează un hormon, calcitonină, care ajută la buna sănătate a sistemului osos și a dinților.

Reduce stresul și reglează somnul!

În condițiile actuale, puțini dintre noi sunt cei care se pot lăuda că stresul nu le face probleme, și că pot dormi neîntorși toată noaptea! Cel mai probabil, și tu ai uitat când ai dormit adânc și fără griji. Nu-ți face griji, soluția este mai simplă decât ai crede la prima vedere: apelează la magneziu și aceste neplăceri se vor reduce mult, pentru ca tu să te simți mai odihnit și capabil să faci față cu brio provocărilor de peste zi!

Previne depresia

Mai multe studii medicale au scos în evidență faptul că persoanele care suferă de depresie au un nivel scăzut al magneziului în organism. Prin urmare, specialiștii sunt de părere că atunci când vrei să ții departe această boală a omului modern, cum este numită depresia, să apelezi la surse naturale de magneziu sau, în cazuri mai grave, să folosești și suplimentele alimentare naturale!

Efect detoxifiant

Pentru a funcționa așa cum trebuie, din când în când organismul are nevoie de un restart. Cel mai bine reușești acest lucru cu ajutorul unui proces de detoxifiere. Elimină și tu mai ușor toxinele acumulate în organism tot cu ajutorul acestui mineral, și vei vedea efecte pozitive! Totodată, magneziul poate fi folosit și vrei să reduci edemele sau retenția de apă!

Tu știai cât de important este magneziul pentru starea de bine a organismului? Știai despre cum îi poți oferi acestuia cantitatea necesară? Te așteptăm în secțiunea de comentarii pentru a discuta mai multe despre aceste informații!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *