BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate, Sport

Ce se ascunde în spatele unei dureri în piept!

De multe ori simțim unele dureri în piept. Este acesta un semn de îngrijorare sau trebuie să îl ignorăm? Poate fi această neplăcere semnul unui atac de cord? Să oferim răspunsul aceste întrebări și, mai ales, să aflăm ce putem face pentru o inimă sănătoasă, am încercat în rândurile următoare.

Atacul de cord

De regulă, atunci când simt dureri în piept, majoritatea oamenilor intră în panică și asociază acest simptom cu unul care anunță un atac de cord. Specialiștii în cardiologie sunt de părere că pentru a identifica această durere ca pe un cauzată de un infarct miocardic, aceasta trebuie să fie una ascuțită, care îți dă acea senzație de strângere în piept. Este însoțită de și de alte manifestări, cum ar fi dificultăți în a respira sau chiar o stare de oboseală extremă.

Pneumotorax

Tot prin dureri în piept se poate manifesta și o altă afecțiune, pneumotorax. După cum probabil ți-ai dat seama din nume, avem de a face cu una în care inima nu are nicio legătură, fiind cauzată de aerul care a pătruns între torace și pleură. În afară de această durere din piept, apar și tusea sau dificultățile de respirație.

Angină pectorală

Dificultăți de respirație, transpirație excesivă, stări de greață, dureri în piept, pot fi semnele unei angine pectorale.

Ce poți face pentru o inimă sănătoasă

Atunci când îți dorești o inimă sănătoasă, nu aștepți acele dureri în piept pentru a te prezenta la medicul specialist. Din contră, iei măsuri din timp. De aceea, avem pentru tine câteva recomandări pentru o inimă puternică.

Mai multă mișcare

Dacă ești genul sedentar, este normal ca în timp, inima să nu mai funcționeze atât de bine și tu să te confrunți cu acele dureri în piept despre care îți spuneam. Nu este nevoie de măsuri drastice, să alergi kilometri întregi sau să rupi aparatele în sala de antrenament. Doar jumătate de oră de activitate fizică susținută pot face minuni. De asemenea, încearcă să faci mișcare din orice: mergi mai mult pe jos, urcă scările, plimbă-te cu bicicleta. În acest fel vei reduce mult stresul din viața ta, ba chiar vei pierde și câteva kilograme în plus, două cauze care stau în spatele afecțiunilor cardiovasculare!

Renunță la fumat!

Dacă ești fumător, poate ar trebui să te gândești ce poți face ca să renunți la acest viciu. Inima ta va fi mult mai sănătoasă. În schimb, dacă ești nefumător, trebuie să știi că nici fumatul pasiv nu este lipsit de riscuri. De aceea, ar fi bine să nu stai în locuri care se fumează intens.

O alimentație sănătoasă

Cei mai mulți dintre noi avem un stil alimentar care poate fi descris într-un singur cuvânt: haotic. Dacă și tu te numeri printre cei cu o alimentație dezordonată, este și normal ca din acest motiv să simți din când în când acele dureri în piept care te îngrijorează! De aceea, schimbă-ți stilul alimentar, consumă cereale integrale, fructe și legume proaspete, și renunță la produsele de fast-food, alimentele procesate sau produsele de patiserie.

Mai mult pește te scapă de dureri în piept

Medicii cardiologi susțin că pentru o inimă sănătoasă, fără dureri în piept, ar trebui să consumăm mai mult pește. Este vorba în special de acei pești grași, cum sunt numiți macroul, somonul, tonul, heringul sau sardinele. Acestea sunt o bună sursă naturală de Omega 3 și acizi grași care previn afecțiunile cardiovasculare.

Suplimente alimentare pentru o inimă sănătoasă!

Cu toate acestea, nu toată lumea poate consuma pește, din varii motive. Acesta lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la beneficiile pe care Omega 3 le aduce organismului. Poți, așadar, să te bucuri de toate acestea cu ajutorul unuia dintre cele mai bune suplimente alimentare de pe piață. Este vorba despre Omega 3-6, un supliment alimentar pentru starea de bine a sistemului cardiovascular, de la Equilibra, și pe care îl poți găsi chiar aici. În plus, în această săptămână, de Black Friday, ai prețuri care sfidează orice concurență, și de care ar fi bine să profiți chiar acum!

Aport optim de acizi grași

Acest supliment alimentar conține un aport optim de acizi grași, împreună cu un stil de viață corect și o dietă controlată, susține funcționalitatea sistemului cardiovascular. Acizii grași EPA și DHA conținuți de acest supliment contribuie la funcționarea normală a inimii. Mai mult, DHA contribuie la menținerea funcțiilor normale a creierului și a vederii. Un efect benefic se obține cu un aport zilnic de 250 mg de DHA. Suplimentul  conține, de asemenea, ulei de Borago officinalis, o sursă de acid gama-linoleic, GLA.

Fii atent la kilogramele în plus!

Kilogramele în plus sunt un balast greu pentru organism, care încearcă să funcționeze cât mai bine cu acest bagaj nedorit. Nu este de mirare că inima este prima afectată, de aceea trebuie să avem grijă la greutatea noastră. Scapă de acele nesuferite de kilograme și, pe cât posibil, redu consumul de sare. Valorile mari ale tensiunii arteriale vor fi aduse la limitele normale și vei scădea și riscul de a suferi un accident cerebral.

Prezintă-te regulat la medic!

Chiar dacă ești tânăr și în putere, asta nu înseamnă că trebuie să ignori vizitele regulate la medicul specialist. De asemenea, acele analize anuale trebuie efectuate regulat, pentru a se descoperi din timp eventualele probleme. Așadar, monitorizează-ți tensiunea arterială, glicemia și colesterolul, pentru că sunt printre acele investigații medicale care îți arată imediat că este ceva care nu funcționează bine în organismul tău!

Învață să îți cunoști organismul!

Chiar dacă pare o recomandare ce amintește de un clișeu, medicii susțin că tocmai acest lucru a făcut de multe ori diferența dintre viață și tragedie! Învață să descifrezi semnalele de alarmă pe care ți le trimite organismul și, mai ales, nu le ignora! Doar în acest fel te poți asigura că ai o viață sănătoasă, o inimă puternică. Nu ignora acele dureri în piept, chiar dacă de multe ori au o cauză banală!

Tu ce faci pentru o inimă sănătoasă? Ții regulat legătura cu medicul cardiolog? Așteptăm să ne povestești despre experiențele tale, și la ce ”trucuri” recurgi pentru sănătatea aparatului cardiovascular!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *