BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Top 5 alimente care ard caloriile în timp ce dormi

Vrei să mai scapi de câteva din kilogramele în plus, dar viața destul de aglomerată pe care o duci te împiedică să ții o cură de slăbire? Atunci ce ai spune dacă ți-am împărtăși un secret: există câteva alimente care te pot ajuta să slăbești în timp ce dormi. Da, ai citit bine, mănânci, dormi și slăbești. Poate exista ceva mai bun de atât?

Proteinele sunt calea succesului

Înainte de a trece la a detalia acest aspect, vrem doar să îți mai spunem ceva. Sunt alimente pline de proteine, care îi vor oferi organismului nutrienții de care are nevoie, fără ca în același timp să ducă la creșterea nivelului de zahăr din sânge. Consumând aceste alimente la masa de seară, organismul va arde grăsimile, în loc să le depoziteze, iar aceasta este explicația că arzi calorii în timp ce dormi. Dar, să detaliem!

Fructe de pădure

După o zi grea la serviciu, continuată la foc maxim și acasă, puțini sunt cei care rezistă fără să consume ceva dulce, care să le mai crească puțin nivelul de energie. Nu te repezi din prima la un baton de ciocolată sau la o prăjitură savuroasă, mai bine încearcă o alternativă mai sănătoasă: fructele de pădure. Acestea sunt excelente, pentru că îți și potolesc pofta de dulce, dar îți oferă și o cantitate apreciabilă de fibre, care te ajută enorm în lupta ta cu kilogramele în plus. Afine, zmeură și mure sunt acele fructe de pădure care te fac să slăbești în timp ce dormi! Fantastic, nu-i așa?

Iaurt

Un adevărat inamic al grăsimilor este și calciul. Și ce sursă naturală mai bună de calciu decât iaurtul cunoști? Consumă un iaurt mic înainte de culcare și vei vedea că acele kilograme în plus se îndepărtează tot mai mult, iar acul cântarului începe să coboare la valori mai prietenoase. În caz că nu știai, dacă organismul nu are parte de doza optimă de calciu, va elibera calcitriol, un hormon care îl face să depună țesut adipos. Așadar, nu uita: ai nevoie de un iaurt mic la culcare și chiar slăbești în timp ce dormi.

Migdale

Multe proteine, fibre și acizi grași Omega 3 sunt printre nutrienții conținuți de migdale. Pentru a slăbi în timp ce dormi, mănâncă 10 – 15 migdale înainte de culcare, și metabolismul tău va fi stimulat în așa fel încât vei arde mai ușor grăsimile și caloriile.

Avocado

Simți că vrei ceva bun, dar te simți vinovat/ă pentru că e destul de târziu și te temi că iar acul cântarului o va lua în sus? Atunci consumă avocado, care este una dintre cele mai sănătoase opțiuni dacă vrei să slăbești în timp ce dormi. Ai grijă însă, deși este o bună sursă de fibre, avocado mai conține în același timp și multe grăsimi monosaturate, așa că nu exagera cu el.

Un impuls pentru organism

Pentru că am ajuns la acest capitol, permite-ne o mică paranteză, pentru a le veni în sprijinul celor care se luptă cu kilogramele și nu știu ce să mai facă pentru a slăbi mai repede și mai ușor, fără ca organismul să aibă de suferit. Avem pentru ei un supliment alimentar de la Equilibra din alge marine și alte extracte pentru menținerea greutății corporale și pe care acum îl poți găsi chiar acum, la un preț special, doar aici.

Algele marine brune, funzele de mesteacăn și Centella asiatica aduc un aport de nutrienți utili, în caz de insuficiență a acestora. Iodul din algele brune stimulează glanda tiroidă, elimină toxinele din corp, ajută la slăbit și împiedică pierderea de calciu, magneziu și alte săruri minerale din corp. De asemenea, alga spirulina contribuie la regenerarea celulelor hepatice, îmbunătăţind funcţiile ficatului și fiind alcătuită din proteine poate reduce senzația de foame și ajută la slăbire. Extractul de mesteacăn conținut de acest produs ajută la drenarea lichidelor corporale și la intensificarea funcțiilor depurative ale organismului. Centella asiatica poate contribui la îmbunătățirea microcirculației la persoanele cu afecțiuni venoase, ajutând la eliberarea de senzația de picioare obosite.

Puțină mișcare și poți slăbi în timp ce dormi

Chiar dacă respecți recomandările noastre, organismul se poate obișnui cu ele, așa că poți accelera arderile. De aceea, puțină mișcare după amiaza nu strică niciodată. Specialiștii sunt de părere că sportul, practicat între orele 16 și 18 este cel mai bun pentru organism. Cum, de regulă, la acele ore vii de la serviciu, profită și fă acest drum pe joss au cu bicicleta, și iată cum arderile tale se intensifică, și poți să slăbești chiar fără să îți dai seama.

Dormi și slăbești

Dacă vrei să slăbești în timp ce dormi, atunci nu neglija odihna. În timpul somnului, hormonii te vor ajuta să slăbești în timp ce dormi. Chiar dacă nu crezi, dacă dormi măcar 7 ore în fiecare noapte, vei arde între 70 și 100 de grame de grăsime. De aceea, specialiștii ne recomandă să nu neglijăm orele de odihnă, nu doar pentru că vei putea slăbi mult mai ușor, dar și întreg organismul va funcționa mai bine. Încearcă ceea ce ți-am propus, măcar o lună de zile, și după ce te vei convinge că avem dreptate, vei fi mult mai atent/ă la felul cum îți organizezi programul în fiecare zi.

Detalii care fac diferența

Am discutat despre acele alimente care consumate înainte de culcare te ajută să arzi calorii în timp ce dormi. Este și normal, pentru că organismul nostru eliberează insulină după ce am consumat glucide. Atunci când nivelul acesteia este ridicat, arderea grăsimilor nu mai are loc, de unde și kilogramele în plus. Acesta este motivul pentru care specialiștii în nutriție recomandă consumul de glucide doar dimineaţa şi la prânz. Masa de seară ar trebui să fie alcătuită în special din proteine animale, dar în cantități moderate. Nu-ți face griji, nu vei suferi de foame, pentru că sunt foarte sățioase. De asemenea, nu consuma alcool la masa de seară!

Acestea au fost recomandările noastre pentru ca tu să slăbești în timp ce dormi. Vrem să cunoaștem și părerea ta, așa că te așteptăm în secțiunea de comentarii pentru a ne scrie!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 2,00 din 5)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *