Nutriție, Sănătate

Tot ce trebuie să știi pentru a reduce colesterolul

De cele mai multe ori colesterolul ridicat este o afecțiune asimptomatică. Multe persoane nici macar nu realizează că au un nivel ridicat de colesterol până când nu apar complicații grave. În continuare îți voi prezenta ce poți face pentru a reduce colesterolul.

Cauzele ale colesterolului mărit

În primul rând, consumarea alimentelor bogate în grăsimi saturate și colesterol este principala cauză de creștere a nivelului de colesterol. Cu toate acestea există mulți alți factori, bazați pe stilul de viață, ce influențează nivelul colesterolului din organism.

De asemenea, un factor primordial îl constituie și genele moștenite de la părinți. Anumite gene specifică modul în care organismul tău procesează colesterolul. Dacă părinții tăi au un nivel ridicat de colesterol, există șanse foarte mari ca și dumneavoastră să moșteniți aceste gene.

Alte probleme de sănătate, precum diabetul și hipotiroidismul, pot crește nivelul de colesterol și pot crea complicații conexe.

Cum aflu nivelul de colesterol?

Pentru a măsura nivelul de colesterol tot ce trebuie să faceți este să programați o vizită pentru un simplu test de sânge. Pentru a efectua acest aceștia vor trimite probla la un laborator de analize. În urma rezultatelor primite ve-ți fi informat cu privire la nivelul de colesterol și nivelul trigliceridelor.

Pentru a vă pregăti de testul de sânge, medicul vă v-a recomanda să evitați consumul de alimente și să beți cât mai puțină apa cu 12 ore înainte de a susține testul.

Cum reduc nivelul de colesterol?

Pentru a reduce nivelul de colesterol este necesar să faceți anumite modificări în stilul de viață. De exemplu, este cel mai recomandat să faceți schimbări în alimentația dumneavoastră, exercițiile fizice trebuie și ele să fie parte din rutina zilnică și în cazul în care fumați doctorul vă v-a recomanda să vă lăsați.

Un alt element ce nu trebuie neglijat este aportul de vitamine și minerale. De fiecare dată când urmați un tratament, doctorul vă v-a recomanda să susțineți tratamentul împreună cu un supliment de vitamine. De cele mai multe ori acesta este ignorat, fapt ce îngreunează procesul de vindecare și poate chiar și deregla eficiența tratamentului. Atunci când urmați un tratament corpul tinde să fie slăbit de la medicamente și de aceea avem nevoie de cât mai multe resurse benefice organismului.

Pentru a reduce colesterolul verificați ca suplimentul să conțină unul sau mai mulți compuși naturali din următoarea listă.

  • Gymnema sylvestre
  • Momordica charantia
  • Cinnamomum zeylanicum
  • Rasina de Commiphora whightii
  • Banaba

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *