Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Vitamina D3 este foarte Importantă. Iată de ce!

Vitamina D3

Vitamina D3 joacă un rol esențial în prevenția afecțiunilor și în menținerea stării de sănătate la cote maxime. În ultimii ani, s-a vorbit foarte mult despre importanța acestei vitamine, mulți specialiști și medici numind-o „vitamina minune”.

Principalul rol al vitaminei D în organismul nostru este de a menține un nivel normal al calciului și fosforului în sânge, contribuind astfel la menținerea sănătății sistemului osos. Însă asta nu e tot, pentru că vitamina D ajută și la buna funcționare a sistemului muscular și la întărirea sistemului imunitar, fiind cel mai bun aliat împotriva gripei și a răcelii.

Atunci când vorbim de vitamina D, vorbim de fapt de vitamina D3 produsă în mod natural de către organismul nostru în momentul în care ne expunem la lumina soarelui. În anotimpul rece, ne este mai greu să ne luăm doza necesară de vitamina D3 în mod natural, dar putem înlocui lumina soarelui cu suplimente naturale cu Vitamina D3 sau cu diverse alimente cum ar fi peștele gras, lapte, gălbenuș de ou, cereale integrale sau carne de vită.

Cu toate acestea, trebuie să mănânci aceste alimente într-o cantitate destul de mare dacă vrei să te asiguri că ți-ai luat aportul zilnic de vitamina D3, iar în această situație, suplimentele alimentare cu vitamina D3 reprezintă o soluție mult mai rapidă și eficientă.

Vitamina D3, mult mai eficientă decât vaccinul antigripal

Studiile realizate recent au demonstrat faptul că vitamina D este extrem de eficientă pentru păstrarea imunității în anotimpul rece

. Spre exemplu, o cercetare realizată pe un număr de 11.000 oameni din peste 10 țări a demonstrat că persoanele care au luat suplimente alimentare cu vitamina D3 zilnic sau săptămânal, în funcție de nevoi, s-au confruntat mai puțin cu infecții respiratorii sau răceli decât cei care nu au luat suplimente alimentare.

În cazul persoanelor care sufereau de lipsă acută de vitamina D, administrarea suplimentelor alimentare a scăzut riscul de apariție a infecțiilor respiratorii cu 50%.

Cercetătorii sunt de părere că vitamina D ajută la creșterea peptidelor antimicrobiene din plămâni (enzime ce acționează ca un antibiotic natural, ajutând sistemul imunitar să elimine infecțiile).

Acesta este și unul dintre motivele pentru care majoritatea răcelilor apar în sezonul rece, atunci când expunerea la soare este scăzută, iar organismul nu poate produce în mod natural cantitatea ideală de vitamina D3.

Studiile au arătat faptul că în cazul persoanelor care suferă de deficiență de vitamina D, administrarea suplimentelor alimentare crește rezistența la infecțiile respiratorii.

S-a vorbit de eficiența vaccinului antigripal inclusiv în cazul copiilor și al vârstnicilor. O serie de studii au ajuns la concluzia că nu există multe dovezi că vaccinul antigripal ar fi eficient pentru copiii cu vârsta sub 2 ani, iar în cazul vârstnicilor chiar ar putea să crească riscul de infecții mai grave

Mai mult decât atât, se pare că vaccinarea antigripală anuală succesivă duce la o scădere a protecției oferită de vaccin. În aceste cazuri, suplimentele alimentare cu vitamina D3 reprezintă o variantă mult mai compatibilă cu organsimul uman în vederea întăririi sistemului imunitar, acestea fiind recomandate, sub formă de picături, chiar și în cazul bebelușilor.

Pregătește-te de sezonul rece cu suplimentele alimentare din gama D3

Așadar, dacă nu ți-ai făcut încă stocul de vitamina D3 pentru tine și întreaga familie, ar trebui să o faci acum, pentru că ne așteaptă o iarnă lungă. Nu degeaba se spune că vitamina D reprezintă cheia întăririi sistemului imunitar.

Găsim vitamina D la nivelul tuturor țesuturilor și organelor, în circulația sanguină și în celulele sistemului imunitar. Vitamina D activează celulele T care sunt responsabile cu protejarea organismului de virusurile sau bacteriile care duc la apariția infecțiilor respiratorii sau a răcelilor în anotimpul rece.

Dacă începi sezonul rece cu o lipsă acută de vitamina D, ești mai predispus gripelor și virozelor pentru că sistemul imunitar este mai slăbit.

De altfel, vitamina D a fost folosită de sute de ani pentru tratarea multor infecții respiratorii, fără să se cunoască neapărat beneficiile ei asupra organismului nostru. Odată cu derularea studiilor și aflarea concluziilor, astăzi putem folosi vitamina D în cunoștință de cauză pentru întărirea sistemului imunitar și pentru prevenirea gripei și a virozelor.

Este important însă să alegi acele suplimente alimentare de calitate, 100% naturale, cum sunt cele de la C.O.S. Laboratories.

Ar trebui să iei în considerare cu atât mai mult suplimentele alimentare cu vitamina D3 în sezonul rece dacă te afli într-una din situațiile următoare:

• Ai un ten închis: cu cât tenul tău este mai închis, cu atât trebuie să petreci mai mult timp la soare pentru a asimila vitamina D, iar cum în sezonul rece expunerea la soare este mai puțin posibilă, ai nevoie de suplimente cu vitamina D3.

• Ai o stare generală proastă: serotonina (hormonul asociat cu starea ta de dispoziție) crește odată cu expunerea la razele soarelui, deci dacă vrei să te simți bine și în sezonul rece, asigură-te că ai la îndemână suplimentele cu vitamina D3.

• Ai vârsta peste 50 de ani: odată cu înaintarea în vârstă, organismul produce o cantitate mai mică de vitamina D, suplimentele fiind cu atât mai necesare în această perioadă.

• Ești supraponderal: grăsimea din corp absoarbe rapid vitamina D, deci dacă ești o persoană supraponderală sau obeză, ai nevoie de o cantitate mai mare de vitamina D, mai ales că în sezonul rece nu ai cum să o asimilezi prin expunerea la razele soarelui.

Suplimentele alimentare cu vitamina D3 reprezintă cel mai bun aliat împotriva gripei și a răcelilor în sezonul rece.

Mai mult decât atât, administrarea constantă pe durata toamnei, a iernii și a primăverii te va ajuta să ai o dispoziție bună și să îți menții starea de sănătate la cote maxime. Poți să uiți de răceli, de oboseală și de dureri cu suplimentele alimentare cu vitamina D3!

2 comentarii

  1. PETRISOR ION spune:

    Bună seara aș avea o rugăminte ce preț are bocancul de 90 de pastile și dacă aveți oferte .Mulțumesc frumos aștept raspuns o seara frumoasa

    1. Bio Elemente spune:

      puteti gasi pe acest site toate detaliile https://bioelemente.ro/vitamina-d3-4000-i-u-90-tablete.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *