BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Ai grijă la complicațiile diabetului!

Diabetul este o afecțiune perfidă, care presupune un regim de viață special, în cadrul căruia trebuie să respecți cu strictețe indicațiile medicului specialist. Atunci când recomandările acestuia privind tratamentul, regimul alimentar și altele sunt ignorate, apar complicațiile diabetului, care pot afecta toate organele. De aceea, am decis să îți prezentăm mai multe informațiile despre neplăcerile acestei afecțiuni și, mai ales, ce poți face ca să le previi.

Atenție la afecțiunile cardiovasculare

Persoanele care suferă de diabet au un risc mai mare de a suferi din cauza afecțiunilor cardiovasculare, dintre care cele mai întâlnite sunt valorile mari ale tensiunii arteriale și ateroscleroza. De asemenea, valorile mari ale colesterolului ”rău” se numără printre complicațiile diabetului. De aceea, specialiștii ne îndeamnă să ținem legătura permanent cu medicul diabetolog, deoarece acesta poate depista din timp anumite probleme care pot apărea.

Boli ale ochiului

Printre complicațiile diabetului se numără și acele afecțiuni care țin de oftalmologie. Astfel, anumite afecțiuni ale ochiului, cum ar fi retinopatia, glaucomul sau cataracta pot fi favorizate de un diabet netratat în mod corespunzător. Din păcate, atunci când sunt ignorate, aceste afecțiuni pot evolua de-a lungul timpului și pot culmina cu pierderea văzului.

Infecții

Persoanele care suferă de diabet au probleme cu sistemul imunitar, care nu este chiar atât de puternic. Din păcate, din acest motiv apare vulnerabilitatea acestora în fața anumitor infecții, în special cele de la nivelul pielii, cum sunt micoza sau foliculita. De asemenea, și alte leziuni cutanate sau răni deschise se pot vindeca mai greu în cazul persoanelor care suferă de diabet.

Picior diabetic

Una dintre complicațiile diabetului cel mai des întâlnite este piciorul diabetic. Acesta se manifestă prin ulcerații la nivelul piciorului, iar în timp neplăcerile se pot accentua prin afectarea oaselor și a articulațiilor. Din păcate, atunci când este ignorată, această complicație a diabetului poate duce la amputarea piciorului.

Cariile, printre complicațiile diabetului

Chiar dacă pare greu de crezut, cariile pot fi un semn că suferi de diabet. Dacă deja ai fost diagnosticat cu această afecțiune, atunci ai grijă să mergi regulat la medicul dentist și să urmezi în mod corect tratamentul cu insulină, pentru a preveni această neplăcere, de a suferi de carii. De asemenea, inflamația gingiilor se numără printre complicațiile diabetului la care ești predispus.

Probleme cu rinichii

Nefropatia diabetică se numără printre cele mai grave complicații date de diabet. Afecțiunea este cauzată de nivelul ridicat al insulinei din sânge, și aproximativ o treime dintre persoanele care suferă de diabet dezvoltă această problemă. Cu timpul, este posibil să se ajungă la insuficiență renală cronică, iar pentru a face față bolii să fie nevoie de dializă.

Tulburări ale sistemului nervos

Aproximativ trei sferturi dintre cei diagnosticați cu diabet manifestă tulburări ale sistemului nervos. Sensibilitatea nervoasă este frecventă, iar diabeticii se confruntă cu diminuarea sensibilității tactile. Totodată, poate fi afectat mersul, pentru că apar deformări ale articulațiilor de la nivelul membrelor inferioare.

Greață și infecții urinare

Printre complicațiile diabetului se numără și afecțiunile sistemului digestiv. Stări de greață, episoade frecvente de constipație sau chiar diaree sunt cele mai des întâlnite. De asemenea, atunci când suferi de diabet ești mai predispus la a suferi de infecții urinare.

O boală care afectează întreaga familie

Potrivit medicilor specialiști, atunci când cineva este diagnosticat cu diabet, nu este afectat doar pacientul, ci și familia acestuia, cu atât mai mult cu cât este vorba despre copii și tineri. De aceea, diabetul trebuie privit nu doar ca o simplă afecțiune, ci mai degrabă ca o prioritate majoră pentru societate, pentru sistemul de asigurare a sănătății și pentru politicile de sănătate. Ceea ce trebuie să reținem este că un adult cu diabet zaharat bine controlat se poate integra perfect în viața de familie, la locul de muncă, dar și în societate.

Diagnosticarea precoce, esențială în diabet

Toți medicii diabetologi sunt de părere că diagnosticarea cât mai timpurie a acestei afecțiuni, la care se adaugă și instituirea unei îngrijiri corespunzătoare, care să asigure un control eficient al diabetului, te pot ajuta pentru diminua impactul afecțiunii și al complicațiilor asupra calității vieții.

Monitorizează-ți glicemia și nivelul corpilor cetonici

În caz de diabet, se recomandă monitorizarea atentă a nivelului glicemiei. Cu toate acestea, multe persoane nu știu că este nevoie și de verificarea prezenței sau absenței corpilor cetonici în urină. Pentru persoanele diabetice, prezența corpilor cetonici în urină reprezintă un semnal de alarmă prin care organismul semnalează că trebuie să facă urgent ceva pentru a-și regla nivelul glicemiei. În acest caz, corpii cetonici apar în urină la glicemii mai mari de 250 mg/100 sau mai mici de 60 mg/100. Valorile acestea impun măsuri imediate sau trebuie  contactat medicul diabetolog cu care te tratezi.

O soluție rapidă, special pentru tine

De multe ori, în aceste cazuri, dar și în condițiile actuale, când ni se recomandă să evităm expunerea la noul coronavirus, medicul diabetolog nu poate fi la dispoziția ta. Nu este cazul să intri în panică, pentru că avem o soluție pentru tine. Una foarte eficientă. Poți folosi cu încredere Pachetul promoțional Glicemic Suport + KETO-TEST gratuit, pe care îl poți găsi chiar aici.

Acesta are următoarele acțiuni:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

De asemenea, testele rapide pentru măsurarea nivelului corpilor cetonici din urină (cetonurie) reprezintă o modalitate comodă și extrem de utilă în monitorizarea dezechilibrului glicemiei în diabet și a procesului de ardere a grăsimilor corporale în curele de slăbire.

Mergi regulat la medicul diabetolog!

Atunci când mergi regulat la medic, diabetul îți este mai bine monitorizat, și de aceea poți să îți rezolvi rapid eventualele complicații cu care te poți confrunta, chiar de la primele manifestări. Starea ta de bine este cea mai importantă, așa că încetează chiar acum să mai faci compromisuri fără niciun rost!

Știai despre aceste complicații ale diabetului? Te confrunți deja cu ele? Ce faci pentru a le preveni? Hai cu noi în secțiunea de comentarii, ca să discutăm despre experiența ta!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *