BioElemente în presă, Sănătate

Simptome care pot sugera că suferi de diabet

La ora actuală, din ce în ce mai mulți oameni, inclusiv tineri și copii sunt diagnosticați cu diabet. Cei mai mulți dintre ei ajung destul de târziu la medicul specialist, pentru că nu au dat importanța cuvenită unor simptome care le semnalau că boala este prezentă în organismul lor. De aceea, se ajunge și la complicații grave, care ar putea fi prevenite dacă am învăța să ne cunoaștem mai bine organismul și am fi ceva mai atenți la semnelele de alarmă asupra cărora acesta ne atenționează.

Două tipuri de diabet

După cum probabil știi, există două tipuri de diabet, dar nu cunoști prea bine deosebirile dintre ele. În cazul diabetului de tip I, organismul nu mai produce deloc insulină. Este, de regulă, întâlnit în rândul copiilor și al tinerilor, și este mult mai grav decât cel de tip 2.

Atunci când vorbim de diabet de tip 2, acesta este asociat cu obezitatea și sedentarismul și apare atunci când vorbim de rezistența la propria insulină. Acest lucru duce la reducerea secreției de insulină.

De remarcat că niciunul dintre cele două tipuri de diabet nu se vindecă, dar există multe simptome care ar trebui să îți dea de gândit că lucrurile nu stau prea bine în organism, și o vizită la medicul specialist este mai mult decât necesară.

Micțiuni frecvente și o sete permanentă

Multe dintre persoanele care au fost diagnosticate cu diabet au susținut, ulterior, că primul simptom care le-a dat de gândit au fost urinările frecvente pe perioada nopții, însoțite de o sete excesivă. De altfel, acesta este unul dintre cele mai întâlnite simptome ale diabetului de tip 2 și se explică prin faptul că există un exces de glucoză în sânge, ceea ce duce la intensificarea activității rinichilor, care se ”străduie” să scape de ea. De aici și micțiunile mult mai numeroase. Cât privește setea, aceasta apare deoarece organismul tinde să își refacă lichidele pe care le-a pierdut.

O foame ”de lup”

Atunci când nivelul zahărlui din sânge scade, organismul percepe acest lucru ca pe o scădere a cantității de hrană, și de aceea vrea mai multă glucoză, pentru a funcționa bine. De aici și senzația de foame ”de lup”, o manifestare întâlnită în cazul diabetului de tip I.

Scădere în greutate

Atunci când nivelul glicemiei este unul foarte mare, de regulă te confrunți cu o scădere rapidă și aparent fără motiv, în greutate. Acest simptom are o explicație simplă: insulina nu mai duce glucoza la celule, pentru a fi transformată în energie. Organismul va  începe să folosească proteinele din muşchi pentru a supravieţui, de aici și pierderea în greutate. Prin urmare, poate nu ar strica să îți măsori nivelul glicemiei dacă te confrunți cu această pierdere în greutate, pentru că este unul dintre cele mai întâlnite simptome ale diabetului.  

Senzație de slăbiciune și şi iritabilitate

În ultima vreme te simți mereu obosit și slăbit, deși nu ai avea motive pentru a trece prin aceste stări? Ești mult mai nervos și cei din jur ți-au reproșat acest comportament? Atunci este posibil ca aceste senzații să fie date de nivelul ridicat al glicemiei, și sunt întâlnite atât în cazul diabetului de tip I, cât și al celui de tip 2.

Probleme cu vederea

Multe persoane se confruntă cu tulburări de vedere, dar le pun pe seama vârstei, a timpului îndelungat petrecut în fața calculatorului sau cine știe ce alte motive. Totuși, vederea încețoșată se află și ea pe lista de simptome ale diabetului, la fel și acele flash-uri de lumină. Discută cu un medic oftalmolog despre aceste manifestări, fă și un control de specialitate, pentru că așa vei afla dacă este vorba despre probleme cu vederea din cauza diabetului sau nu.

Amorțeală și furnicături

Excesul de glucoză care circulă prin vasele de sânge afectează nervii, ceea ce duce la acele neplăcute senzații de amorțeală și furnicături la nivelul membrelor. Cu timpul acestea pot duce la dureri și inflamații, așa că mai bine verifică despre ce este vorba.

Infecții urinare frecvente

Atât femeile, cât și bărbații care suferă de diabet suferă mult mai des de infecții urinare și candidoză. Acestea au drept cauză eliminarea glucozei prin urină și care duce la crearea unui mediu plin de bacterii. Așadar, avem de a face cu unul dintre cele mai neplăcute simptome ale diabetului, și nu sunt puține cazurile în care această afecțiune a fost depistată așa.

Te vindeci mai greu

Se spune despre o persoană care se vindecă mai greu atunci când suferă o leziune sau o echimoză că ”este rău de carne”. De fapt, aceasta este una dintre manifestările prin care diabetul își face semnalată prezența, deoarece vasele de sânge sunt afectate de excesul de glucoză care circulă prin ele.

Afecțiuni cutanate

Printre alte simptome ale diabetului se află și afecțiunile cutanate. Pete mai închise la culoare, semnalate de regulă pe gât sau sub braț sunt foarte întâlnite, iar în cazuri mai grave de poți confrunta cu cangrena diabetică, adică înnegrirea tegumentelor şi necrozarea lor.

Inflamații ale membrelor

În cazul persoanelor care suferă de diabet, rinichii nu mai au aceeași putere de filtra și procesa lichidele. Începi să te confrunți cu retenție de apă, ceea ce face ca membrele să ți se umfle. Prezintă-te de urgență la medic dacă te confrunți cu această neplăcere, pentru că este nevoie de tratament de specialitate.

Soluții pentru scăderea glicemiei

Până ajungi la medic și vezi care sunt recomandările acestuia, avem pentru tine o soluție. Este un produs natural, pe care îl poți găsi chiar aici, care are următoarele acțiuni:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

Nu mai puțin de 20 de componente intră în alcătuirea lui, cu scopul de a susține organismul în metabolizarea glucidelor și în procesele regenerante necesare pentru reactivarea funcțiilor pancreasului.

Fiecare dintre aceste componente are acțiuni specifice recunoscute, dar atunci când vorbim despre acțiunea conjugată, atunci putem afirma cu siguranță că acest produs devine unul dintre cele mai complete și eficiente remedii pentru susținerea metabolismului.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,33 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *