BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Cele mai bune recomandări pentru un colon sănătos

Pentru ca organismul tău să funcționeze la capacitatea maximă, un colon sănătos este esențial. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi nu îi acordăm atenția cuvenită și din acest motiv apar și multe neplăceri. Tranzit intestinal lent, episoade frecvente de constipație, balonări sunt doar câteva dintre neplăcerile cu care te poți confrunta. În cazuri și mai grave se poate ajunge chiar și la apariția cancerului de colon. De aceea, am decis să îți oferim câteva recomandări pe care, dacă le respecți, ai parte de un colon sănătos!

Frunze de senna

Frunzele de senna sunt recunoscute pentru efectul lor laxativ, unul foarte eficient. Cu ajutorul lor colonul este curățat mai ușor de toxine și reușești să ai parte de un tranzit intestinal bun. Dacă suferi de constipație, un ceai de frunze de senna este o soluție naturală excelentă, cu recomandarea ca ingerarea acestuia să se facă seara, după cină. Atenție însă, cei care suferă de afecțiuni cardiovasculare, boala Crohn sau colită ulceroasă au interzis la acest remediu.

Ceai verde

Una dintre cele mai cunoscute metode prin care poți să îți menții un colon sănătos este să bei ceai verde. De altfel, efectele benefice ale acestuia sunt recunoscute în întreaga lume, fiind și o modalitate excelentă de a renunța la cafea. Cu ajutorul acestuia, organismul scapă mai ușor de toxinele acumulate, fiind indicat și pentru a remedia probleme precum flatulența, constipația și balonarea.

Aloe Vera

Nu degeaba a fost numită ”planta miracol”, pentru că aproape nu există afecțiune unde Aloe Vera să nu își dovedească efectele pozitive. În afară de faptul că te ajută să ai parte de un colon sănătos, Aloe Vera contribuie și la scăderea valorilor mari ale colesterolului ”rău” și ale trigliceridelor. De asemenea, sucul de Aloe Vera este foarte eficient și când vine vorba despre tratarea neplăcutelor simptome ale constipației. Acest efect este dat de mulțimea de fibre conținute de acest lichid miraculos.

Un produs care nu are voie să îți lipsească

Există numeroase produse pe rafturile farmaciilor sau ale magazinelor naturiste care susțin că sunt cele mai bune surse de Aloe Vera. Cu toate acestea, nu trebuie să te lași păcălit și să alegi doar calitatea. Un produs natural pentru revitalizarea şi regenerarea întregului organism, așa cum este și Aloe Vera Integral de la BioElemente pe care îl găsești chiar aici, își dovedește din plin beneficiile asupra organismului și prin faptul că:

•             Stimulează curăţirea eficientă a intestinului;

•             Contribuie la reglarea metabolismului;

•             Are un garantat efect tonic şi ajută la regenerarea celulară;

•             Creşte rezistenta organismului la agresiunea factorilor chimici si fizici, interni și externi;

•             Accelerează vindecarea și cicatrizarea mai rapidă a rănilor;

•            Ține departe semnele de îmbătrânire prematură a pielii, estompează ridurile, creşte elasticitatea fibrelor de colagen;

•             Antrachinonele conținute îi oferă un efect puternic de stimulare a sistemului imunitar;

•             Reduce semnificativ sensibilitatea ţesuturilor la acţiunea factorilor alergenici;

•             Are un puternic efect emolient şi antiinflamator asupra mucoasei gastrointestinale;

•             Este o adevărată ”bombă” de substanțe nutritive de care organismul are nevoie. Ai parte de doza zilnică de vitamine şi oligoelemente (Ca, Fe, Mg, Mn, Cr, Cu, Zn), fiind o sursă vegetală importantă de vitamina B12, plus vitaminele A, B, C, E şi acid folic, toate pentru o sănătatea ta;

•             Creşte tonusul şi vitalitatea organismului, putând fi consumat în perioadele de convalescență sau de stres fizic/psihic accentuat.

Puritate care aproape că atinge perfecțiunea

Puritatea Aloe Vera Integral din produsul oferit de BioElemente este de aproape 100%, ceea ce înseamnă că vei avea parte de toate proprietățile binefăcătoare ale acestei plante. Mai exact, ai parte de 99,55% pulpă, suc și gel de Aloe Vera, prin care se asigură organismului tot necesarul de minerale, vitamine și oligoelemente de care are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă. Astfel, 12 minerale, 9 vitamine, 10 enzime și 19 aminoacizi intră în alcătuirea acestui produs și care te ajută la reglarea întregului metabolism.

Cea mai bună calitate

Spre deosebire de alte produse similare de pe piață, aici ai parte de cea mai bună calitate. Este și normal deoarece prelucrarea plantei s-a realizat prin decorticarea manuală a frunzei. De asemenea, extragerea gelului a fost efectuată prin presare la rece, fără utilizarea vreunei forme de căldură. Pentru că s-a procedat așa, proprietățile vindecătoare și de reîntinerire ale Aloe Vera nu au fost alterate. Producătorii afirmă cu certitudine că Aloe Vera Integral nu este pasteurizat, iar planta folosită la fabricarea lui nu provine din culturi de plante modificate genetic. Totodată, produsul nu conține zahăr sau îndulcitori, arome sau coloranți, și nici ingrediente compuși cu efect alergenic. Aceasta înseamnă că poate fi consumat cu încredere de toate persoanele, inclusiv de cele care suferă de diabet, sau de către copii.

Ulei de măsline pentru un colon sănătos

Există numeroase efecte pozitive pe care le are consumul de ulei de măsline, iar menținerea unui colon sănătos se numără printre ele. Tot ce trebuie să faci este ca înainte de culcare, să îți faci un obicei din a bea un pahar cu lapte călduț, la care ai adăugat și două lingurițe de ulei de măsline. Nu mai mânca nimic și dimineață vei vedea efectele pozitive.

Lămâia curăță colonul de toxine

Pentru un colon sănătos și fără toxine, una dintre cele mai eficiente remedii naturale este ca dimineața, pe stomacul gol, să bei un pahar de apă caldă amestecat cu zeama de la o lămâie. Printre efectele pozitive ale acestei metode se află pierderea unor kilograme, tranzitul intestinal se reglează, se întărește sistemul imunitar, iar pielea va fi mult mai sănătoasă.

Bea mai multă apă

Majoritatea dintre noi nu bem suficientă apă, sau nu știm cum să ne hidratăm corect. Specialiștii sunt de părere că a bea mai multă apă nu poate să fie decât benefic pentru organism. Un colon sănătos, vei scăpa de constipație, și întreg organismul tău va funcționa mai bine. Este o metodă foarte eficientă pentru un stil de viață sănătos. Atenție: hidratarea corectă se face cu apă și ceaiuri neîndulcite, nu cu energizante, băuturi alcoolice sau sucuri din fructe! Completează și cu ceva mai multă mișcare și totul va fi perfect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *