BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Cum poți slăbi mai ușor, în prag de primăvară!

Primăvara a sosit, cel puțin calendaristic, așa că reprezentantele sexului frumos încep să intre în garderobă și să găsească articolele vestimentare potrivite. Cum însă, majoritatea dintre noi ieșim cu câteva kilograme în plus, ne preocupăm despre cum putem slăbi mai ușor în această perioadă. Nu este simplu, mai ales după zilele friguroase de iarnă să începi să ții dietă! Pentru că știm cum este, am decis să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și indicații. Tot ce trebuie să faci este să ai puțină răbdare și să parcurgi rândurile următoare.

Multe supe și ciorbe

Românii sunt mari amatori de ciorbe și supe, așa că poți profita de ele pentru a slăbi mai ușor. Sunt pline de vitamine, minerale, și tot felul de substanțe nutritive de care organismul are nevoie. De asemenea, îți oferă o senzație de sațietate mai îndelungată, și nici nu îngreunează mult procesul de digestie. Profită de faptul că prin piețe au apărut deja trufandalele de primăvară, așa că poți să îți prepari ceva delicios din ele. Ciorba de ștevie sau cea dreasă cu lobodă sunt perfecte în acest sens!

Condimente și mirodenii, pentru a slăbi mai ușor

O mâncare aparent banală devine una de-a dreptul surprinzătoare, dacă pe lângă sare și piper, îi adaugi mai multe condimente. Învață să ”te joci” cu aromele acestora, și vei vedea că preparatele tale sunt mult mai delicioase. În plus, condimentele au o mulțime de efecte benefice, printre care se află și cel că te ajută să poți slăbi mai ușor.

O cură de detoxifiere

Specialiștii sunt de părere că o cură de detoxifiere este perfectă primăvara, mai ales după lunile de iarnă, când ai consumat multe alimente grase. Cu ajutorul acestei cure vei slăbi mai ușor, vei scăpa de toxinele acumulate și chiar vei regla și tranzitul intestinal. Nu mai amintim și de faptul că vei simți cum energia ta este la cote maxime.

Ușor de zis, greu de făcut. Pentru mulți dintre noi, o cură de detoxifiere este destul de dificil de urmat, în ideea că presupune înfometare. De aceea îți propunem altceva. Consumă mai multe supe, smoothie-uri, ceaiuri neîndulcite, și renunță la prăjeli, fast-food, alimente procesate, dulciuri și cafea.

De asemenea, poți apela la un detoxifiant cu acțiuni multiple, ce îmbină eficacitatea, gustul și naturalețea, și pe care îl găsești chiar aici.

Formula sa a fost îmbogățită cu varza Kale, cunoscută pentru funcția sa digestivă. Extractul de pepene verde contribuie la drenajul lichidelor corporale, în timp ce extractul de Hibiscus are un efect pozitiv asupra regularității tranzitului. Funcțiile de purificare și starea optimă pielii sunt susținute de prezența extractului de brusture. Formula Detox 4 Acțiuni conține, de asemenea, colină pentru menținerea funcției hepatice normale și sucuri concentrate de lămâie și portocală pentru a promova digestia și eliminarea gazelor intestinale.

Apelează la grăsimi sănătoase

Este greșită ideea că pentru a slăbi mai ușor trebuie să eviți toate alimentele care conțin grăsimi. De fapt, grăsimile bune pentru organism chiar ar trebui consumate atunci când vrei să pierzi din kilogramele în plus! Este vorba despre acizii grași Omega 3, pe care îi găsim din abundență în peștele gras, avocado, nuci, ouă și multe altele.

Proteinele îți vin în ajutor

În afară de salate din legume și verdețuri de sezon, nu uita că organismul are nevoie și de proteine. Ne referim la cele de bună calitate, pe care le găsim în pește, carne de pui sau curcan, ouă, lactate. Ai grijă la modul în care combini alimentele și vei putea slăbi mai ușor decât ai fi fost tentată să crezi. Cine a spus că a pierde din kilogramele în plus trebuie să fie un proces plin de suferință?

Salatele din verdețuri fac minuni

Primăvara este un anotimp perfect pentru a slăbi mai ușor și să îți pregătești silueta pentru sezonul festival. Poate și pentru că acum apar o mulțime de verdețuri cu care poți prepara salate delicioase, care îți oferă și substanțele de care organismul tău are nevoie.

Mai puțin stres

După cum probabil știi, între stres și acumularea de kilograme în plus este o strânsă legătură. Prin urmare, încearcă să mai reduci stresul, pe cât posibil. Nu-ți ridică nimeni statuie dacă le faci pe toate ci, dimpotrivă, vor avea așteptări tot mai mari de la tine. Nu va dura mult și organismul va ceda, așa că fă-ți o listă cu priorități și nu îți forța prea des limitele.

Mișcare, mișcare, mișcare…

Nu este nevoie să mai amintim că pentru a slăbi mai ușor, mișcarea fizică este esențială. Profită de orice prilej pe care îl ai pentru a face mai multă mișcare, și lasă comoditatea deoparte. Sedentarismul ar trebui complet evitat, așa că vezi ce poți să faci în acest sens.

Consumă alimente care conțin multă apă

Există mai multe alimente care conțin multă apă, au puține calorii și sunt perfecte pentru a pierde din excesul ponderal. Acestea se adaugă și ele recomandării specialiștilor de a nu uita importanța hidratării. Organismul are nevoie de apă nu doar pentru a slăbi mai ușor, ci pentru a funcționa mai bine. Supele și ciorbele de care aminteam mai sus sunt perfecte în acest sens, precum și fructe și legume. În plus, acestea sunt și o excelentă sursă de fibre naturale, care contribuie la eliminarea mult mai ușoară a toxinelor acumulate.

Odihnește-te suficient

Dacă vrei să slăbești în timp ce dormi, atunci nu neglija odihna. În timpul somnului, hormonii te vor ajuta să slăbești în timp ce dormi. Chiar dacă nu crezi, dacă dormi măcar 7 ore în fiecare noapte, vei arde între 70 și 100 de grame de grăsime. De aceea, specialiștii ne recomandă să nu neglijăm orele de odihnă, nu doar pentru că vei putea slăbi mult mai ușor, dar și întreg organismul va funcționa mai bine. Încearcă ceea ce ți-am propus, măcar o lună de zile, și după ce te vei convinge că avem dreptate, vei fi mult mai atent/ă la felul cum îți organizezi programul în fiecare zi.

Redu porțiile

Încearcă să acorzi atenția cuvenită meselor. Nu mai mânca pe fugă, și vei observa că te vei sătura și mai repede. Aceasta te va ajuta să reduci și porțiile, și iată cum vei slăbi mult mai ușor, aproape fără să îți dai seama!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *