Sănătate

GONARTROZA sau osteoartrita genunchiului

Osteoartrita genunchiului este o afectiune destul de comuna, ce poate fi dureroasa si extrem de debilitanta, ea putand necesita in cazuri extreme chirurgie. In termeni medicali, osteoartrita este o maladie a articulatiilor, care corepunde alterarii cartilajului, sau chiar a osului.

Cauzele aparitiei acestei afectiuni, gonartroza, asa cum mai este denumita , pot fi numeroase. Cu exceptia situatiei in care gonartroza este ereditara si apare la copii (artrita juvenila), osteoatrita genunchiului poate aparea datorita varstei, a unor tulburari anatomice de nivel inferior, obezitatii, tulburarilor hormonale, diabetului zaharat, sarcinii.

Gonartroza se manifesta prin durere la nivelul genunchiului, durere descrisa prin senzatia de arsura locala sau junghi. De asemenea, pacientii mai pot acuza: spasm muscular periarticular, tegumente mai calde decat cele din jur, bursita, zgomote anormale cand se mobilizeaza genunchiul.

In ce priveste tratamentul gonartrozei, exista o serie de proceduri ce pot fi aplicate pentru ameliorarea sau vindecarea acestei afectiuni. In functie de stadiul afectiunii si ca urmare a analizelor de laborator efectuate, pentru tratarea gonartrozei pot fi aplicate urmatoarele tratamente:

tratamentul medicamentos al gonartrozei– acesta poate consta in administrarea analgezicelor, precum paracetamolul, medicamentelor anti-inflamatoare, care de regula sunt prescrise persoanelor varstnice si nu pot fi luate pentru o perioada lunga de timp, deoarece pot afecta stomacul. Exista insa si posibilitatea infiltrarii medicamentelor in genunchi, precum cortico-steroizi sau acid hialuronic. Acesta din urma este o substanta naturala, prezenta in mod normal in organism si este folosit de ceva vreme in medicina estetica si mai nou si in reumatologie.

terapiile alternative – sunt utilizate din ce in ce mai mult pentru prevenirea diverselor afectiuni, dar si pentru tratarea acestora, in unele cazuri cu efecte miraculoase. Acupunctura este una dintre aceste metode, ca si impachetarile cu parafina, hidroterapia, termoterapia sau electroterapia.

Articular Total

Medicina naturista si-a dovedit efectele benefice in prevenirea anumitor afectiuni. Astfel ca pentru gonartroza puteti apela la cateva remedii naturale precum: suplimentul natural Articular Total, cu efecte benefice asupra intregului organism, cu efect analgezic si anti-inflamator. Articular Total mentine sanatatea articulatiilor si creste mobilitatea articulara pentru a va putea bucura de fiecare zi.

Hreanul este un aliment din care se poate prepara un unguent folosind: 50 g unt topit la 40 grade si 7 linguri de hrean ras fin. Acestea se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la rece si pentru macerat timp de o zi, dupa care se reincalzeste si se strecoara. Se pune intr-un recipient, pastrandu-se la racoare. Se unge zona dureroasa de doua ori pe zi timp indelungat.

Masajul articulatiilor cu ulei de masline in amestec cu zeama de lamaie este extrem de eficace. Compozitia se aplica un bandaj si se lasa sa lucreze peste noapte.

O dieta zilnica bogata in fructe si legume proaspete si un regim de viata activ au efecte miraculoase nu numai in cazul gonartrozei, dar si asupra sistemului cardio-vascular.

Chirurgia este luata in considerare atunci cand exista un defect al membrelor inferioare, genunchiul suferind din cauza presiunii asupra articlatiilor. Tratamentul chirurgical este aplicat atunci cand cel medicamentos si fiziokinetoterapia nu au rezultate datorita afectiunii avansate.

Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *