Frumusețe, Sănătate

Cum tratam afectiunile de primavara?

Vremea rece de iarna a inceput sa se mai domoleasca si odata cu ea au trecut si toate gripele si racelile specifice sezonului rece, insa, din pacate, isi fac aparitia noi virusuri si bacterii specifice primaverii.

In acesta perioada astenia de primavara este cea mai intalnita afectiune, 1 din 10 persoane resimtind-o. Considerata un efect al eforturilor pe care le depune organismul pentru a se adapta la noile conditii de temperatura si de luminozitate, astenia de perimavarase manifesta prin lipsa de energie, ameteli, tensiune musculara, pierderea poftei de mancare sau tulburari de somn. In acelasi timp, astenia de primavara poate provoca usturimi ale ochilor, pierederea memoriei, transpiratii si senzatie generala de disconfort.

Pentru combaterea asteniei de primavara se recomanda, in detrimentul medicamentelor, o alimentatie bogata in lactate si fructe, odihna, exercitii fizice, o cura de minerale si vitamine pentru intremarea organismului. Pestele este excelent pentru recapatarea energiei. Studiile recente arata ca, consumul zilnic de peste stimuleaza organismul si il incarca cu energie. De aceea, pestele este un tonic minunat pentru organism.  Organismul uman nu poate retine insa toate vitaminele si mineralele pe care le preia din alimentatie. Astfel ca suplimentarea necesarului zilnic se poate face prin administrarea unor produse naturale, in

Noni Original Integral

speta suplimente nutritive naturale. Noul produs Bio Elemente, Noni Original Integral este un  supliment alimentar extrem de eficient pentru revitalizarea, regenerarea si cresterea imunitatii. Sucul Noni Original Integral este certificat ca fiind 100% suc Hawaiian de Noni. Nu s-au adăugat alte sucuri de fructe, zahăr sau conservanţi. Se foloseşte doar fructul de Noni ajuns la maturitate.

Puteti achizitiona produsul urmand acest link. Pentru cresterea imunitatii iti recomandam sa citesti si articolul „10 trucuri naturale pentru cresterea imunitatii”

Datorita imunitatii slabite la inceputul primavarii se instaleazza si racelile si gripele specifice acestui sezon. Nici in aceasta situatie nu sunt indicate medicamentele, acestea fiind de multe ori ineficiente. Desi organismul este vulnerabil in aceasta perioada, cea mai sigura metoda de prevenire a bolilor este de a lasa organismul sa se apere singur prin producerea de anticorpi sau administrarea unor suplimente nutritive naturale, care sa completeze necesarul de vitamine pe care organismul nu le poate asimila doar din alimentatie. Daca totusi raceala a pus stapanire pe organism sunt indicate cateva remedii naturiste cum ar fi vinul fiert cu scortisoara, bautura de cui incins sau cataplasme cu hrean.

Fie ca efect al gripelor, fie aparute independent, virozele digestive sunt niste afectiuni des intalnite primavara. Cea mai grava consecinta a virozelor digestive este deshidratarea si de aceea este foarte important consumul de lichide, apa si ceaiuri. De asemenea, este important de stiut ca virozele digestive nu se trateaza cu antibiotice.

Criza de astm este o alta afectiune intalnita foarte des primavara. Spre deosebire de afectiunile mentionate mai sus, crizele de astm sunt intalnite mai ales la oamenii care au alergii. Printre simtomele specifice crizelor de astm se numara ochii inlacrimati, stranutul, secretiile nazale si mancarimile ochilor si nasului. Desi pana in prezent nu exista nici un remediu eficient 100% impotriva astmului, exista totusi cateva tratamente menite sa imbunatateasca starea pacientului. Tratamentul care se aplica in timpul crizelor de astm consta in medicamente bronhodilatatoare sub forma de aerosoli, inhalatori si comprimate. In plus, exista cateva remedii naturiste care pot reduce efectele acestor crize: decoctul din conuri de brad,  bautura de usturoi, infuzia de lumanarica sau respiratul vaporilor de menta.

Daca acest material vi s-a parut interesant va invitam sa-l impartasiti pe pagina voastra de Facebook. Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *