Sănătate

Artrita, o afecțiune des întâlnită

Există mai mult de 100 de tipuri diferite de artrită, cu diferite cauze și metode de tratament. Două dintre cele mai frecvente tipuri sunt osteoartrita și artrita reumatoidă. Simptomele artritei se dezvoltă de obicei în timp, dar pot apărea și brusc.

Artrita este întâlnită cel mai frecvent la adulții cu vârsta peste 65 de ani, dar se poate dezvolta și la copii, adolescenți și adulți mai tineri. Aceasta este mai frecventă la femei decât la bărbați și la persoanele supraponderale.

Simptomele artritei

Durerea articulară, rigiditatea și umflarea sunt cele mai frecvente simptome ale artritei. Distanța de mișcare a articulațiilor tinde să scadă și este posibil să prezentați zone roșii ale pielii din jurul articulației. Mulți oameni cu artrită observă că simptomele lor sunt mai grave dimineața.

În cazul artritei reumatoide, s-ar putea să vă simțiți obosit sau să aveți o pierdere a poftei de mâncare din cauza inflamației cauzate de activitatea sistemului imunitar. De asemenea, puteți deveni anemic – ceea ce înseamnă că numărul de celule roșii din sânge scade – sau aveți o febră ușoară. Artrita reumatoidă severă poate provoca deformări articulare dacă nu este tratată. Aceste stări pot fi totuși calmate cu ulei de canabidiol.

Ce cauzează artrita?

Cartilajul este un țesut conjunctiv ferm, dar flexibil în articulații. Protejează articulațiile absorbind presiunea și șocul creat atunci când vă mișcați și le supuneți la stres. O reducere a cantității normale a acestui țesut cartilagin cauzează unele forme de artrită.

O infecție sau vătămare a articulațiilor poate exacerba această descompunere naturală a țesutului cartilajului. Riscul de a dezvolta osteoartrita poate fi mai mare dacă aveți această boală în familie.

O altă formă comună de artrită reumatoidă este o tulburare autoimună. Apare atunci când sistemul imunitar al corpului atacă țesuturile corpului. Aceste atacuri afectează sinoviul, un țesut moale al articulațiilor care produce un fluid care hrănește cartilajul și lubrifiază articulațiile.

Cum este diagnosticată artrita?

Dacă aveți simptome severe, puteți alege mai întâi să vă programați o întâlnire cu un reumatolog. Acest lucru poate duce la un diagnostic și tratament mai rapid.

Medicii folosesc în mod obișnuit scanări imagistice, cum ar fi radiografie, RMN și CT, pentru a produce o imagine a oaselor și a cartilajului. Acest lucru se poate face pentru a exclude alte cauze ale simptomelor, cum ar fi pintenii osoși.

Medicina naturista și-a dovedit efectele benefice în prevenirea anumitor afecțiuni. Puteți apela la câteva remedii naturale precum: suplimentul natural Articular Total, cu efecte benefice asupra întregului organism, cu efect analgezic și anti-inflamator. Articular Total menține sănătatea articulațiilor și crește mobilitatea articulară pentru a vă putea bucura de fiecare zi.

Ce stil de viață te ajută să scapi de artrită?

Pierderea în greutate și menținerea unei greutăți normale reduc riscul de a dezvolta osteoartrita și pot reduce simptomele. O dietă sănătoasă este importantă pentru pierderea în greutate. Alegerea unei diete cu mulți antioxidanți, cum ar fi fructe proaspete, legume și ierburi, poate ajuta la reducerea inflamației.

Alimentele prăjite, alimentele procesate, produsele lactate și aporturile mari de carne trebuie evitate dacă aveți artrită. Unele cercetări sugerează, de asemenea, că o dietă fără gluten poate îmbunătăți simptomele și progresia bolii.

Faceți mișcare regulat pentru a vă menține articulațiile flexibile și fiți atenți la aportul de vitamine și minerale.

Specialiștii consideră că toate acele neplăceri: artrite, artroze, osteoartroze sau durerile articulare ar putea fi prevenite prin simplul gest de a-i oferi organismului toate vitaminele și substanțele nutritive de care are nevoie.

Printre ele se află și condroitina, asimilată foarte bine prin administrarea zilnică a unor suplimente nutritive care o conțin printre elementele care le intră în compoziție. Dar, pentru că dozajul diferă în funcție de producător, poți alege Articular Total, un supliment pentru sănătatea articulațiilor și care conține, garantat, cantitatea optimă de condroitină de care ai nevoie.

Condroitina este o moleculă produsă în mod natural de organismul uman și care ajută la sănătatea articulațiilor prin faptul că le oferă țesuturilor conjunctive posibilitatea să absoarbă și să rețină lichidele, întărind în acest fel cartilajele.

Bucură-te și tu de sănătatea articulațiilor, mobilitate și confort! Nu este nevoie să suferi, atunci când soluția este chiar la îndemâna ta!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

  • ”Tinerețe fără bătrânețe”, o dorință pe cale să devină realitate
    Cu toții ne dorim să ținem timpul pe loc, să fim mereu tineri iar bătrânețea să fie undeva, departe. Cel puțin reprezentantele sexului frumos încearcă tot felul de tratamente în speranța unui ten perfect, fără riduri, pete sau alte imperfecțiuni care să afecteze sănătatea pielii. Cu toate acestea, stilul de viață dezordonat, stresul, poluarea, chiar …
  • Zincul, mineralul esențial pentru organism!
    Zincul este un oligoelement de care organismul nu se poate lipsi, deoarece are o mulțime de efecte benefice. Nu doar că îți întărește sistemul imunitar, dar este foarte eficient și atunci când vine vorba despre prevenirea unor afecțiuni grave, precum cancerul sau diabetul. Pentru a afla mai multe amănunte despre efectele sale curative, te invităm …
  • Zincul, aliatul tău pentru o sănătate de invidiat!
    Atunci când vine vorba despre zinc, majoritatea oamenilor știu că este excelent pentru a apăra organismul în fața răcelii și a gripei și… cam atât. În realitate, zincul are un rol mult mai important în starea noastră de sănătate, iar beneficiile pe care acesta le aduce sunt mult mai numeroase. Zincul, de neînlocuit Mai bine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *