Sănătate

Semnalele de alarmă ale cancerului

Cancerul a devenit una din cele mai grave afecțiuni ale secolului nostru și nu ține cont de vârstă, sex sau naționalitate.

Cele mai frecvente tipuri de cancer

Următoarele tipuri de cancer sunt cele mai răspândite, cu excepția cancerelor de piele nonmelanomate:

  • cancer al vezicii urinare
  • cancer mamar
  • cancer de colon și rect
  • cancer endometrial
  • cancer la rinichi
  • leucemie
  • cancer de ficat
  • cancer de plamani
  • melanom
  • limfom non-Hodgkin
  • cancer pancreatic
  • cancer de prostată
  • cancer tiroidian

Cancerul mamar și pulmonar sunt cele mai frecvente dintre acestea, cu peste 3000 de decese anual. În comparație, există mai puțin de 700 de cazuri de ficat, pancreas sau cancer tiroidian în fiecare an.

Milioane de oameni sunt diagnosticați cu cancer de piele nonmelanom în fiecare an, ceea ce îl face cel mai frecvent cancer din țară. Cu toate acestea, furnizorii de servicii medicale nu sunt obligați să trimită informații despre aceasta într-un registru al cancerului, ceea ce face numărul exact al cazurilor mai greu de identificat.

Simptomele precise pot varia între formele de cancer. În plus, unele tipuri de cancer, cum ar fi cele ale pancreasului, nu pot provoca simptome imediat. Cu toate acestea, există câteva semne la care trebuie să fii atent.

Pierdere în greutate

Pe măsură ce celulele canceroase le atacă pe cele sănătoase, corpul tău poate răspunde prin pierderea în greutate.

Mulți oameni pierd în mod neașteptat 10 kilograme sau mai mult înainte de diagnosticarea cancerului. De fapt, acesta poate fi primul semn al cancerului.

Pierderea inexplicabilă în greutate poate fi cauzată de alte afecțiuni de sănătate, cum ar fi hipertiroidismul (o tiroidă hiperactivă). Diferența în cazul cancerului este că pierderea în greutate poate apărea brusc. Este cel mai proeminent în cazurile de cancer de:

Febră

Febra este răspunsul organismului la o infecție sau o boală. Persoanele care au cancer vor avea adesea febră ca simptom. De obicei este un semn că cancerul s-a răspândit sau că se află într-un stadiu avansat.

Febra este rareori un simptom precoce al cancerului, dar poate fi în cazul în care o persoană are un cancer de sânge, cum ar fi leucemia sau limfomul.

Pierderi de sânge

Unele tipuri de cancer pot provoca, de asemenea, sângerări neobișnuite. De exemplu, cancerul de colon sau de rect poate provoca scaune sângeroase, în timp ce sângele din urină poate fi un simptom al cancerului de prostată sau vezicii urinare. Este important să raportați medicului dumneavoastră astfel de simptome sau orice descărcare neobișnuită pentru analiză.

Pierderea de sânge poate fi discretă în cazul cancerului de stomac, deoarece poate fi doar sângerare internă și mai greu de detectat.

Durere și oboseală

Oboseala inexplicabilă poate fi un alt simptom al cancerului. Este de fapt unul dintre cele mai frecvente simptome. Oboseala care nu pare să dispară în ciuda somnului adecvat ar putea fi un simptom al unei probleme de sănătate.

Oboseala este cea mai proeminentă în leucemie. Aceasta poate fi, de asemenea, legată de pierderea de sânge din alte tipuri de cancer.

În unele cazuri, cancerul răspândit sau metastazat poate provoca durere. De exemplu, durerile de spate pot fi prezente în cazurile de cancer ale:

  • colonului
  • prostatei
  • ovarelor
  • rectului


Tuse persistentă

Tusea poate apărea din mai multe motive. Este modul natural al corpului tău de a scăpa de substanțele nedorite. Răceala, alergiile, gripa sau chiar umiditatea scăzută pot duce la tuse.

Cu toate acestea, când vine vorba de cancerul pulmonar, tusea poate persista mult timp în ciuda remediilor. Tusea poate fi frecventă și poate provoca răgușeală. Pe măsură ce boala progresează, este posibil să tușiți chiar sânge.

Schimbări la nivelul pielii

Modificările pielii sunt cel mai adesea legate de cancerul de piele, unde alunițele sau negii se schimbă sau se măresc.

Anumite modificări ale pielii pot indica și alte forme de cancer. De exemplu, petele albe din gură pot indica cancer oral. Umflăturile sau umflăturile de sub piele pot fi tumori, cum ar fi cancerul de sân.

Cancerul poate provoca alte modificări ale pielii, cum ar fi:

  • creșterea anormală a părului corporal
  • hiperpigmentare sau pete întunecate
  • icter sau ochi și piele galbenă
  • roşeaţă

Modificările pielii cauzate de cancerul de piele pot include, de asemenea, răni care fie nu dispar, fie răni care se vindecă, dar revin repede.

Schimbări în digestie

Anumite forme de cancer pot duce la probleme cu alimentația, cum ar fi dificultăți la înghițire, modificări ale poftei de mâncare sau durere după masă.

Este posibil ca o persoană cu cancer de stomac să nu aibă multe simptome, mai ales la început. Cu toate acestea, cancerul poate provoca simptome precum indigestie, greață, vărsături și balonare.

Problemele de înghițire pot fi legate de diferite tipuri de cancer ale capului și gâtului, precum și de cancerul esofagian.

Cu toate acestea, nu numai cancerele tractului gastrointestinal pot provoca aceste simptome. Cancerul ovarian poate fi, de asemenea, asociat cu balonare sau un sentiment de saturație care nu va dispărea. Greața și vărsăturile pot fi, de asemenea, un simptom al cancerului cerebral.

Transpirație nocturnă

Transpirațiile nocturne sunt mai intense decât transpirația ușoară. În mod obișnuit, vă fac să fiți ud de sudoare. La fel ca alte simptome menționate anterior, transpirațiile nocturne pot apărea din mai multe motive care nu au legătură cu cancerul. Cu toate acestea, transpirațiile nocturne pot fi, de asemenea, legate de stadiile anterioare ale mai multor tipuri de cancer, variind de la leucemie la limfom până la cancer la ficat.

Remedii naturale



Oncoforte contribuie la echilibrul redox de la nivel celular. Conform ultimelor studii din domeniul biologiei celulare, care sunt din ce în ce mai mult menționate în toate lucrările științifice ale ultimilor 20 de ani, homeostazia redox, sau echilibrul redox reprezintă cheia sănătății celulare, iar dacă avem celule sănătoase avem un organism sănătos.

Nu se poate concepe vindecare, indiferent de boală, în lipsa unui echilibru redox la nivel celular. De altfel, majoritatea premiilor Nobel pentru medicină din ultimii ani au fost acordate pentru cercetări asupra bunei funcționări a celulelor.

Cito Suport 30 – Ajută la apărarea naturală a organismului și la dezvoltarea unui răspuns imun normal. Contribuie la menținerea sănătății și la o bună funcționare a sistemului circulator. Menține nivelul normal de colesterol în sânge.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *