Sănătate

5 Beneficii ale MYO – INOSITOL pentru starea de bine

Myo – Inozitol, un ingredient care se găsește din abundență în creier și care este implicat în transmiterea impulsului nervos.

Există diferite forme ale acestei molecule și fiecare dintre ele are o structură chimică similară cu glucoza din sânge.

Inozitolul joacă un rol în multe procese corporale. Prin urmare, a fost studiat pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate.

Suplimentele cu inozitol pot ajuta la tratarea unor afecțiuni medicale specifice, inclusiv a unor tulburări de anxietate și fertilitate. Ele pot avea, de asemenea, alte efecte benefice sănătății.

Iată cele 5 beneficii ale Myo – Inozitol pentru starea ta de bine!

1. Poate reduce anxietatea

Myo – inozitolul sporește procesele neurotransmițătorilor și a moleculelor responsabile de transmiterea informațiilor din creier.

Serotonina este un neurotransmițător important influențat de inozitol. Această moleculă are multe roluri în corpul dumneavoastră și vă afectează comportamentul și starea de spirit.

Cercetătorii au examinat dacă suplimentele de inozitol pot îmbunătăți simptomele asociate cu afecțiuni ce afectează nivelul de serotonina și creierul.

Aceaste afecțiuni includ tulburările de anxietate, cum ar fi tulburarea de panică, tulburarea obsesiv-compulsivă și tulburarea de stres posttraumatic.

Un studiu efectuat pe 20 de persoane cu tulburări de panică a constatat că 18 grame de inozitol în fiecare zi au redus numărul de atacuri de panică săptămânale cu 4 – mai mult decât reducerea de 2,4 pe săptămână observată la persoanele care au luat medicamente pentru anxietate. (1)

În general, inozitolul ar putea avea beneficii pentru anumite tipuri de tulburări de anxietate, dar sunt necesare mai multe studii pentru a determina aceste efecte.

2. Poate ajuta la controlul glicemiei prin îmbunătățirea sensibilității la insulină

Insulina este un hormon care este extrem de important pentru controlul nivelului zahărului din sânge în corpul dumneavoastră.

Rezistența la insulină, o problemă cu capacitatea corpului dumneavoastră de a răspunde la insulină, este considerată unul dintre factorii cheie asociați cu afecțiuni precum sindromul metabolic. Inozitolul poate fi utilizat pentru a produce molecule ce influențează acțiunea insulinei în celulele dumneavoastră. Prin urmare, inozitolul a fost explorat pentru potențialul său de a îmbunătăți sensibilitatea organismului la insulină – reducând astfel rezistența la insulină.

3. Poate îmbunătăți fertilitatea la femeile

Sindromul ovarului polichistic este un sindrom care apare atunci când corpul unei femei produce cantități anormal de mari de anumiți hormoni.

Femeile cu sindromul ovarului polichistic prezintă un risc mai mare de apariție a mai multor boli și pot prezenta probleme de infertilitate.

Problemele cu sensibilitatea la insulină pot fi una dintre cauzele fertilității reduse la femeile cu sindromul ovarului polichistic . Deoarece inozitolul poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, acesta a fost studiat ca un tratament potențial. Studiile au constatat că inozitolul poate fi benefic pentru îmbunătățirea funcției ovarelor și a fertilității la femeile cu sindromul ovarului polichistic.

4. Poate reduce simptomele depresiei

Deși unele cercetări au arătat reduceri ale depresiei cu inozitol, rezultatele sunt mixte. Inozitolul poate să nu amelioreze simptomele la cei care iau medicamente sau la cei care nu răspund la medicația standard.

Cu toate acestea, datorită efectelor sale asupra neurotransmițătorilor din creier, inozitolul a fost explorat ca tratament pentru depresie.

5. Poate remedia problemele cu colesterolul

De obicei, colesterolul ridicat nu provoacă simptome. Simptomele pot apărea numai după ce creșterea colesterolului a cauzat daune semnificative.

De exemplu, simptomele pot apărea sub formă de simptome ale bolilor de inimă, cum ar fi durerea toracică (angina pectorală) sau greața și oboseala. Un atac de cord sau un accident vascular cerebral poate rezulta, printre altele, din colesterolul necontrolat.

Menținerea nivelului de colesterol la valori normale nu este chiar atât de ușoară, dar nu imposibilă. Este nevoie și de un stil de viață sănătos, din care să nu lipsească mișcarea, un regim alimentar sărac în grăsimi nesănătoase și, pe cât posibil, reducerea stresului. Chiar dacă pare greu, beneficiile pe termen lung sunt importante, așa că nu renunța niciodată!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)

 • CARBOgel, Gel pentru albirea dinților
  🍀 Alege NATURAL! 🍀 Pastă de dinți CARBOgel! 💚 Cumpără produse 100% naturale, cu SUPER REDUCERI! 💚 😍  CARBOgel, Pastă de dinți – Gel pentru albirea dinților și purificare, cu 30% Aloe Vera și cărbune activ, EQUILIBRA, tub 75 ml 🆗  Carbo Gel Purificant, gel pentru dinți cu cărbune activ de la Equilibra este o …
 • Bucură-te de o sarcină perfectă și nu uita să iei acid folic!
               Orice femeie care își dorește să aibă o sarcină lipsită de complicații, știe că este nevoie de acid folic, administrat atât în perioada de dinainte de a rămâne însărcinată, precum și după ce fericitul eveniment a avut loc. Există multe beneficii ale acestuia pentru organism, iar pe câteva dintre ele te invităm să le …
 • Fast Drena
  🍀 Alege NATURAL! 🍀 💚 Cumpără produse 100% naturale, cu SUPER REDUCERI! 💚 😍 FAST DRENA, Supliment alimentar concentrat pentru drenajul lichidelor corporale și slăbire, EQUILIBRA, 500 ml 👍 Drenaj rapid pentru controlul greutății – extract lichid din brusture, păpădie, boldo, sparanghel,anghinare, coacăz negru, curcumă, armurariu (lapte de ciulin). 🆗  Supliment alimentar complex de la …
 • CAFFE VERDE METABOLICO
  🍀 Alege NATURAL! 🍀 💚 Cumpără produse 100% naturale, cu SUPER REDUCERI! 😍 CAFFE VERDE METABOLICO, Supliment alimentar concentrat pentru slăbire, cu cafea verde și ceai verde, EQUILIBRA, 500 ml ✅ Supliment alimentar de la Equilibra bazat pe extracte de plante, formulă concentrată care se diluează în apă, cu gust plăcut de ceai verde și …
 • Scapă ușor de dependența de zahăr și începe să trăiești sănătos!
  Majoritatea oamenilor adoră gustul dulce și de aceea nu rezistă unui desert nesănătos, plin de zahăr și arome artificiale. Știai că studiile au arătat că oamenii consumă de până la de trei ori mai mult zahăr decât are nevoie organismul? Probleme de sănătate cauzate de excesul de zahăr Din păcate, dependența de zahăr există și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *