BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Tu știi cât de benefice sunt afinele pentru sănătatea ta?

Afinele sunt niște delicioase fructe de pădure, pline de vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Dar știai că acestea sunt folosite, încă din cele mai vechi timpuri, drept un excelent remediu pentru multe dintre afecțiunile noastre? Pentru mai multe amănunte, tot ce trebuie să faci este să citești cu atenție rândurile următoare.

Beneficii pe care afinele le aduc organismului

O adevărată bombă de vitamine, antioxidanți, fibre și minerale sunt afinele, ceea ce le face indispensabile pentru starea noastră de bine. Ele pot fi folosite pentru o mulțime de afecțiuni, de la tratarea infecțiilor și chiar adjuvant în curele de slăbire. De asemenea, sunt printre puținele fructe care pot fi consumate cu încredere inclusiv de persoanele care suferă de diabet. Dar, hai mai bine să detaliem puțin cele mai importante beneficii pe care consumul de afine le aduce organismului.

Pline de nutrienți și fibre

După cum aminteam ceva mai sus, afinele sunt pline de fibre, dar au și puține calorii. De aceea, consumul lor este indicat atât în curele de slăbire, cât și atunci când vrei să îți rezolvi problemele cu tranzitul intestinal neregulat. De asemenea, afinele sunt o bună sursă de antioxidanți, de care care organismul are nevoie pentru un sistem imunitar puternic, dar și pentru neutralizarea radicalilor liberi, produși de toxine, pesticide și poluare.

Tinerețe fără bătrânețe…

O dată cu înaintarea în vârsta, stresul oxidativ ne afectează din ce în ce mai mult creierul. De aceea, ar fi bine să ne îngrijim din timp și să prevenim afecțiuni precum demență sau Alzheimer. Printre măsurile pe care le poți lua este să consumi în mod regulat afine, deoarece în urma studiilor medicale s-a observat că aceste fructe sunt pline de flavonoide și alte componente care te ajută să îți menții creierul sănătos. Altfel spus, afinele sunt esențiale pentru o memorie bună, dar și pentru a preveni declinul mental cu care ne confruntăm majoritatea dintre noi pe măsură ce înaintăm în vârstă.

O vedere mult mai bună

Îți dorești o vedere mai bună? Din nou, afinele sunt perfecte pentru a te ajuta în îndeplinirea acestei dorințe. Poți consuma două căni de afine proaspete, în fiecare zi, iar riscul de a suferi de degenerescență maculară senilă este mult redus. De regulă, această afecțiune este specific oamenilor mai în vârstă, dar în ultima vreme, din cauza lucrului la calculator, și mulți tineri au ajuns să se confrunte cu neplăcerile ei. De asemenea, afinele contribuie să ai o mai bună vedere nocturnă, iar vasele capilare ale ochilor sunt protejate mai bine tot cu ajutorul lor.

Reduc valorile mari ale hipertensiunii arteriale

Valorile mari ale tensiunii arteriale îți fac probleme? Nicio problemă, pentru că afinele sunt din nou la datorie. Se pare că în cazul în care alegi să remediezi această problemă în mod natural, tot ce trebuie să faci este să consumi 1 kg de afine pe săptămână. Riscul de a suferi un infarct este sensibil mai mic, iar valorile mari ale hipertensiunii sunt mai ușor de controlat așa.

Indicate în caz de diabet

Afinele sunt fructe cu un indice glicemic scăzut, și pentru că nutrienții se absorb lent datorită fibrelor conținute de acestea, se dovedesc a fi un aliat de nădejde atunci când suferi de diabet, pentru că reglează nivelul zahărului din sânge.

O soluție pentru tine

De multe ori, când vrei să îți reduci valorile glicemiei, este imposibil ca medicul diabetolog să fie la dispoziția ta cu un răspuns menit să te ajute imediat. De aceea, avem pentru tine o soluție, până ajungi la medic, și care se dovedește a fi de mare ajutor. Este vorba despre Pachetul promoțional Glicemic Suport + KETO-TEST gratuit, pe care îl poți găsi chiar aici și care are următoarele acțiuni:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

De asemenea, testele rapide pentru măsurarea nivelului corpilor cetonici din urină (cetonurie) reprezintă o modalitate comodă și extrem de utilă în monitorizarea dezechilibrului glicemiei în diabet și a procesului de ardere a grăsimilor corporale în curele de slăbire.

Previn anumite tipuri de cancer

Sunt nenumărate beneficiile pe care consumul acestor delicioase fructe le aduce organismului, iar printre ele se află și faptul că previn anumite tipuri de cancer. Acest lucru este posibil grație antocianinei conținute, care combate creșterea celulelor tumorale.

Țin sub control infecțiile urinare

În general, reprezentantele sexului frumos sunt mai predispuse la a suferi din cauza infecțiilor urinare. Acestea sunt remediate destul de ușor, prin consumul de afine, deoarece acestea conțin tanini, care te protejează de astfel de neplăceri. Încearcă să consumi zilnic afine, iar rezultatele vor fi excelente, mai ales atunci când suferi de cistite.

Te scapă de grăsimea abdominală

Aminteam ceva mai sus de faptul că afinele sunt excelente în curele de slăbire. Tot cu ajutorul lor reușești să scapi mai ușor de grăsimea abdominală, care ne face multe probleme. Pentru a avea parte de acest efect, atunci când ești la dietă, ai grijă ca una dintre gustările pe care le ei să fie compusă și din afine. Sau, îți poți crea un mic dejun delicios, cu iaurt, fulgi de ovăz, afine și eventual puțină miere de albine!

Întăresc oaselor celor mici

Chiar și copiii noștri trebuie obișnuiți să consume în mod regulat afine, deoarece îi ajută să aibă oase puternice și sănătoase, ceea ce este foarte important pentru ei, mai ales că se află în perioada de creștere. Din fericire, copiilor le plac afinele, care sunt mici, dulci, delicioase și nu au sâmburi, așa că nu ar trebui să fie vreo problemă cu consumul lor regulat.

Există, după cum vezi, numeroase beneficii pe care consumul de afine le aduce organismului. Știai despre toate acestea? Tu le folosești în stilul tău alimentar? Hai în secțiunea de comentarii pentru a discuta, mai pe larg, de toate avantajele pe care le ai atunci când mănânci în mod regulat afine!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)

1 comentariu

  1. Feraru spune:

    As dori sa cumpăr aceste fructe pentru un tratament mai lung. Dați-mi o adresă Va rog !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *