BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Rețete culinare, Sănătate

Slăbește în stil Hollywood cu dieta ketogenică!

Cu toții avem o vedetă preferată, care ne impresionează nu numai cu talentul ei, dar și cu silueta perfectă, impecabilă. Aceasta ne poate face să ne simțim oarecum frustrați, mai ales atunci când ne privim în oglindă și vedem că, în cazul nostru kilogramele în plus par că au câștigat lupta. Ajunge! Este timpul să renunți să îți mai plângi de milă și să începi să faci ceva în acest sens. Și de ce să nu te folosești de regimul de slăbit preferat de vedetele de la Hollywood: dieta ketogenică!

Puțini carbohidrați, multe grăsimi

Atunci când citești despre dieta ketogenică, primul lucru care te suprinde este faptul că avem de a face cu un regim de slăbit care promovează consumul de grăsimi. Este posibil așa ceva? Să mănânci grăsimi și să slăbești? Deși pare un scenariu de film, este de fapt o realitate. Trebuie să ai grijă la consumul de carbohidrați, să renunți la anumite alimente și să consumi acele grăsimi sănătoase, care te fac să slăbești eficient, dar să îți rezolvi și alte probleme de sănătate!

Grăsimea, folosită drept ”combustibil”

Prin dieta ketogenică, organismul folosește drept ”combustibil” grăsime în loc de glucoză. Pentru că se consumă extrem de puțini carbohidrați, corpul trece printr-o perioadă de adaptare, în care produce corpi cetonici. De aceea, ar fi utilă măsurarea acestora. O metodă eficientă prin care se poate determina nivelului de corpi cetonici în urină este folosirea de teste rapide, Keto-Test, și care pot fi găsite aici. Acestea reprezintă atât o modalitate comodă și extrem de utilă în monitorizarea dezechilibrului glicemiei în diabet, dar și a procesului de ardere a grăsimilor corporale în curele de slăbire.

Un ajutor pentru tine!

Dacă ești încă la început, și ai nevoie de un mic impuls pentru a începe să pierzi mai repede din kilogramele în plus, dar nici nu vrei să renunți la dieta ketogenică pentru că s-a dovedit a fi una pe placul tău, avem pentru tine un mic ajutor, un supliment alimentar natural pentru controlul greutății, pe care îl poți găsi chiar aici!

Ingrediente din natură, pentru ca tu să slăbești ușor

Există multe suplimente sau pastile de slăbit, cu multe efecte adverse, așa că nu este de mirare că ești ceva mai reticentă la acest capitol. Este timpul să lași deoparte aceste rețineri și îți vom demonstra și de ce. Ai de a face cu un supliment complet natural, cu o compoziție bogată în glucomanan, o fibră vegetală obținută din tuberculi de Konjac, la care se adaugă și alge marine brune Fucus vesiculosus. Tuberculii de Konjac provin de la o plantă de origine asiatică și conțin o cantitate apreciabilă de fibre solubile, cu efecte benefice în procesul de digestie și reglarea glicemiei.

Se recomandă consumarea produsului cu o cantitate mare de apă, pentru că glucomananul absoarbe lichide, iar în contact cu apa din stomac formează un gel care înconjoară alimentele, reducând absorbția carbohidraților complecși din pâine, cartofi, paste făinoase și ajutand la pierderea în greutate. Algele brune conținute de acest produs accelerează metabolismul bazal, asigurând buna funcționare a glandei tiroide, prin conținutul crescut de iod, și contribuie, de asemenea, la un metabolism eficient.

De ce să apelezi la dieta ketogenică?

Există numeroase beneficii pe care organismul le are atunci când se recurge la dieta ketogenică, iar pe cele mai importante dintre ele le poți afla din rândurile următoare.

Pierderea kilogramelor în plus

Dacă urmărești să găsești un stil alimentar care să te facă să pierzi din kilogramele în plus, dar care să nu te înfometeze sau să îți priveze organismul de vitaminele și mineralele de care ai nevoie, atunci dieta ketogenică este cea potrivită pentru tine. Mai mult, unele studii clinice au demonstrat că acest regim este mai eficient chiar și față de acele diete sărace în grăsimi, care erau până acum în preferințele multor nutriționiști. Din fericire, au înțeles că este vorba despre o abordare greșită!

Ideală în diabet

Suferi de diabet, iar nivelul glicemiei este mai mereu unul ridicat? Din nou, dieta ketogenică se dovedește a fi varianta câștigătoare deoarece îți reglezi în mod natural nivelul glicemiei, previi și tratezi în același timp această perfidă afecțiune.

Performanțe mentale ridicate

Cetonele sunt cel mai bun combustibil pentru creier, așa că în perioadele de suprasolicitare nervoasă, cum sunt de exemplu examenele finale pentru elevi, sau cele pentru a promova într-o anumită funcție, poți apela la dieta ketogenică pentru că performanțele mentale vor fi mult mai bune.

Mai multă energie

Dacă alte regimuri de slăbit, deși eficiente, te lăsau fără pic de energie, era un semn prin care organismul tău te anunța că se confruntă cu anumite carențe de vitamine și minerale ce se impuneau corectate. Și iată cum drumul tău spre kilogramele visate era oprit brusc. Din fericire, cu dieta ketogenică nu ai parte de aceste neplăceri, din contră: nivelul de energie este foarte ridicat, încât ai impresia că niciodată nu te-ai simțit atât de bine!

Epilepsia, ținută sub control

Dieta ketogenică nu este una ”la modă”, apărută în ultima perioadă. Ea a fost folosită încă de la începutul secolului trecut pentru a însoți și îmbunătăți tratamentul epilepsiei în cazul copiilor. Rezultatele au fost și sunt dintre cele mai bune, iar în ultima vreme dieta ketogenică este folosită și în cazul adulților care suferă de această afecțiune, cu rezultate foarte bune.

Reglează colesterolul și hipertensiunea

Atunci când suferi din cauza valorilor mari ale colesterolului și ale hipertensiunii, o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați, cum este și dieta ketogenică, te ajută să le aduci la normal.

Acnee

Mulți dintre adolescenți, ba chiar și adulți, se confruntă cu acnee. Înainte de toate tratamentele, se recomandă schimbarea stilului alimentar, iar cu ajutorul dietei ketogenice se văd îmbunătățiri semnificative ale aspectului pielii.

Alimente permise în dieta ketogenică

În dieta ketogenică se recomandă consumul de carne: vită, miel, pasăre, pește. Ouăle sunt foarte importante, așa că nu uita de ele. Pe lista de alimente permise se află legumele verzi, lactate cu conținut mare de grăsimi, oleaginoase, avocado, fructe de pădure, și anumiți îndulcitori, cum ar fi stevia și eritrol.

Dacă nu știi ce să mănânci, sau nu mai știi ce să gătești, respectând în același timp principiile dietei ketogenice, poți găsi aici o carte cu rețete simple, dar delicioase, rapid de preparat, care te vor face să le adori!

Hai să discutăm mai multe despre această dietă și cum te poate ajuta ea să ai o siluetă precum cea a vedetelor de la Hollyood, în secțiunea de comentarii!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *