Frumusețe, Sănătate

Calmarea și tratarea iritațiilor de pe pielea celui mic nu trebuie neglijată

Noi știm cât de important este pentru tine ca bebelușul tău să se simtă bine în pielea lui. Tocmai de aceea, am întocmit o listă ce cuprinde mai multe componente active, oferite de natură ce facilitează calmarea și tratarea iritațiilor cu care se confruntă nou-născuții. 

Deși scutecelele de unică folosință sunt extrem de avantajoase din multe puncte de vedere, situațiile în care nou-născuții se irită rămân numeroase. Motivele pentru care se întâmplă acest lucru se referă la faptul că pielea bebelușilor este extrem de sensibilă, iar scutecele antrenează un nivel ridicat de umiditate și aciditate, cauzat de acumularea de urină în scutec.  

ALOE VERA 

Orice mămică trebuie să fi auzit până în prezent de proprietățile de necontestat ale acestei plante în ceea ce privește protecția sporită a pielii. Aloe Vera reprezintă un ajutor de nădejde pentru clamarea și tratarea iritațiilor din zona scutecului, prin intermedul acțiunii vitaminelor B2 și B3. Acestea contribuie la absorbția substanțelor nutritive și a enzimelor ce hrănesc și hidratează pielea în profunzime

În plus, Aloe Vera acționează în același timp și ca un strat protector, menținând această hidratare și grăbind procesul natural de refacere a acesteia. 

Și asta nu e tot! Cu ajutorul enzimelor din conținutul său și a vitaminei B1, Aloe Vera ajută la exfolierea celulelor moarte ale pielii și la decongestionarea porilor, permițându-i acesteia să respire și să se regenereze mai ușor. 

UNTUL DE SHEA 

Obținut din nucile arborelui Shea-Karité, considerat sacru de locuitorii din Africa, untul de shea are numeroase beneficii asupra pielii. Astfel, vitaminele și acizii grași din compoziția sa face din acesta un ingredient extrem de hidratant pentru pielea bebelușului tău.  

Mai mult decât atât, un studiu realizat in anul 2010 de către cercetătorii japonezi de la Universitatea Nihon din Tokyo a dovedit faptul că acidul cinamic din untul de shea are proprietăți antiinflamatoare. Nu în ultimul rând, datorită conținutului crescut de anti-oxidanți precum catehinele, acesta are un efect benefic asupra pielii, menținând-o sănătoasă prin combaterea radicalilor liberi

EXTRACTUL DE MUȘEȚEL 

Pericolul iritațiilor pe pielea nou-născuților poate apărea deopotrivă și datorită agresiunii prin frecare a scutecelor. De această dată, salvarea vine de la extractul de mușețel, bogat în principii active precum bisabololul sau matricina, care și-a dovedit eficacitatea de-a lungul timpului în ceea ce privește îngrijirea pielii deteriorate, afectate de eczeme, iritații sau răni, fiind un recunoscut agent cicatrizant, anti-inflamator și anti-alergic. Simptomele neplăcute sunt rapid calmate, iar flora bacteriană nu suferă modificări.  

Specialiștii susțin faptul că extractul de mușețel are un efect antibiotic în zona scutecului, iar bacteriile rele sunt împiedicate să se dezvolte. Acestea sunt motivele pentru care mușețelul ar trebui să se regăsească pe lista de ingrediente a unui produs pentru calmarea și tratarea iritațiilor.  

 OXIDUL DE ZINC 

Acesta este un ingredient folosit adesea în compoziția cremelor destinate sugarilor și copiilor, deoarece are capacitatea de a forma o barieră fizică de apărare împotriva razelor solare și a altor agenți atmosferici. De asemenea, oxidul de zinc are acţiune antibacteriană şi anti-septică, ținând la distanță de pielea nou-născuților, toată umezeala și aciditatea din zona scutecului. 

În altă ordine de idei, oxidul de zinc, oferit de Mama Natură, absoarbe această umiditate, evitând macerarea pielii, dar formează și o peliculă protectivă prin intermediul căreia este facilitată calmarea și tratarea iritațiilor din zonele cu piele sensibilă ale bebelușului tău. 

Noi știm că și tu ești o mămică grijulie atunci când vine vorba de bebelușul tău, așa că așteptăm să ne spui în comentarii cum procedezi pentru ca acesta să se simtă bine în pielea lui!  

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot mai jos!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *