BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului!

Menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului se dovedește a fi mai mult decât necesară, dacă stăm și ne gândim că un nivel crescut al acestuia duce la grave probleme de sănătate. Din pacate, susțin medicii specialiști, mulți dintre noi nu acționăm din timp, și aceasta din cauză că un nivel mare al colesterolului nu prezintă simptome care să ne dea de gândit că lucrurile nu stau chiar bine la acest capitol.

Testează-ți nivelul colesterolului!

Singura modalitate prin care se poate observa nivelul colesterolului ”rău” în organism este o analiză la sânge. De aceea, se recomandă ca această investigație medicală să fie efectuată periodic, chiar dacă duci o viață sănătoasă. Există numeroase complicații care rezultă din nivelul mare al colesterolului, și aici amintim doar câteva: hipertensiune, diabet, ficat gras sau ateroslecroză. Nu degeaba colesterolul a fost numit ”ucigașul tăcut” al organismului.

Menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului, acum mai ușoară

Există numeroase tratamente prin care medicii susțin că se reușește menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului. Cu toate acestea, în zilele noastre, când organismul este pur și simplu ”sub asediu” din cauza factorilor interni și externi, tot natura este cea care ne scoate din impas. Sunt plante, extracte și nu numai, care folosite așa cum trebuie, ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge. Printre acestea se află drojdia de orez roșu.

Un remediu de nota 10

Deși o bună perioadă a fost prea puțin cunoscută în afara Chinei, medicina chinezească începe să fie apreciată tot mai mult, iar remediile pe care aceasta le oferă pentru diferite afecțiuni să fie recunoscute la adevărata lor valoarea.

Un astfel de exemplu este drojdia obținută prin fermentarea orezului roșu. Produsul astfel rezultat, Monascus, este o bună sursă de Monacolin K, care are proprietăți asemănătoare medicamentelor care conțin statine și care se recomandă în pentru menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului.

Beneficii pentru organism

Au fost realizate numeroase studii în domeniu și s-a observant că drojdia de orez roșu reprezintă un adevărat aliat al organismului și, prin menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului, aduce numeroase beneficii.

Ajută la sănătatea inimii

Afecțiunile cardiovasculare sunt, fără îndoială, cauzate în primul rând de nivelul ridicat al colesterolului rău din organism. În cazul în care nu se reușește menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului, atunci arterele se îngustează și își pierd din flexibilitate. În aceste condiții, riscul producerii unui infarct sau accident vascular cerebral este mult mai mare.

Aici intervine drojdia de orez roșu, care ajută la scăderea nivelului colesterolului, și astfel inima este mult mai sănătoasă. Au fost realizate unele cercetări care au scos în evidență că acest remediu a diminuat nivelul colesterolului total cu până la 15%, iar al celui rău cu până la 20%, după doar două luni de tratament.

Nivelul colesterolul ”rău” este sensibil redus

Pentru a se observa dacă într-adevăr drojdia de orez roșu duce la scăderea nivelului colesterolului ”rău”, a fost realizat un studiu. În urma acestuia s-a ajuns la concluzia că administrarea acestui remediu natural a avut un efect surprinzător, iar nivelul ridicat al colesterolului a fost sensibil redus.

Scade valoarea trigliceridelor

De regulă, un nivel crescut al colesterolului este în strânsă legătură cu o valoare mare a trigliceridelor, ceea ce înseamnă un risc mai mare de a dezvolta anumitor afecțiuni. Din fericire, drojdia de orez roșu se dovedește și în acest caz un real sprijin, deoarece scade și valoarea triglicerilor.

În plus, specialiștii au observat că atunci când suplimentele alimentare naturale care conțin acest ingredient se combină cu terapia cu statine, are loc și o scădere a tensiunii arteriale.

Indicată în cazul pacienților cu sindrom metabolic

Pentru cei care nu știu, sindromul metabolic reprezinta o categorie de afecțiuni care se produc împreună și care cresc riscul apariției de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet de tip 2. Pentru a fi vorba de sindrom metabolic, este necesară existența în același timp a minim trei dintre următoarele afecțiuni: hipertensiune arterială, toleranță scăzută la glucoză, exces de grăsime ponderală în jurul taliei, niveluri ridicate ale trigliceridelor și valori scăzute ale colesterolului bun.

Au existat unele voci care au susținut că drojdia de orez roșu ar putea fi indicată în acest caz. De aceea, pentru a se observa dacă este sau nu valabilă această afirmație, au fost realizate mai multe studii. Acestea au demonstrat că nu doar că scade valoarea colesterolului, dar a redus și nivelul glucozei din sânge, nivelul insulinei, precum și tensiunea arterială sistolică în cazul pacienților care fuseseră diagnosticați cu sindrom metabolic.

Ideală pentru pacienții cu intoleranță la statine

Din păcate, există persoane cu un nivel ridicat al colesterolului și care au intoleranță la statine. În cazul acestora, menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului este destul de greu de realizat, dar drojdia de orez roșu se pare că este o alternativă bună pentru ei. Administrarea ei a dus la scăderea nivelului colesterolului, fără alte inconveniente pentru pacienții care suferă de intoleranță la alte medicamente hipolipemiante.

Suplimente naturale, pentru menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului

Dacă știi că ai probleme cu menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului, cel mai probabil ai avut deja o discuție cu medicul tău despre ce ar trebui să faci în continuare. Ai aflat, desigur, că trebuie să faci ceva schimbări în ceea ce privește stilul tău alimentar, și chiar să ai în vedere ceva mai multă mișcare ca până acum.

Cu toate acestea, nu trebuie să neglijezi nici suplimentele alimentare recomandate pentru reducerea colesterolului. Specialiștii sunt de părere că dacă vei apela la suplimente alimentare naturale, care au rolul de a reduce nivelul colesterolului ”rău”, ții regim și faci și exerciții fizice, atunci poți fii sigur că ai tras lozul câștigător.

Pentru că a venit vorba despre suplimentele alimentare, unul dintre cele mai bune de pe piață, și la un preț mai mult decât convenabil este și Colest OK, de la Equilibra, obținut din din orez roșu fermentat și care conține 10 mg de Monacolin K, o compoziție naturală similară cu cea a medicamentelor care conțin statine, și care poate fi găsit chiar aici.

Nu ignora problema colesterolului!

În niciun caz nu ignora problema menținerii concentrațiilor normale ale colesterolului în sânge. Nivelul acestuia trebuie menținut în parametrii normali, și de aceea este nevoie de o dietă alimentară săracă în grăsimi nesănătoase, din care să nu lipsească cerealele integrale, fructele și legumele. Câteva exerciții fizice, dar și un supliment alimentar natural de bună calitate completează și ele în mod fericit lista aliaților tăi când vine vorba despre menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot mai jos!
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 3,80 din 5)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *