BioElemente în presă, Sănătate

Medicii newyorkezi tratează pacienții cu coronavirus cu doze mari de vitamina C

În pofida multor cârcotași care susțin că vitamina C nu reprezintă un potențial tratament în cazul infecției cu coronavirus, iată că la spitalele din New York aceasta este folosită de medici pentru tratarea pacienților cu COVID-19, aflați în secțiile de Terapie Intensivă. Medicii de aici susțin că au ales să folosească vitamina C deoarece un tratament experimental similar, desfășurat în China, a avut rezultate promițătoare.

Tratament intensiv

Potrivit Daily Mail, dr. Andrew Weber, un cunoscut medic pneumolog și specialist în terapie intensivă, a recunoscut că le-a administrat imediat, intravenos, pacienților aflați în stare critică 1.500 miligrame de vitamina C . În continuare, acelorași pacienți le mai este administrat același tratament de trei-patru ori pe zi, după cum a explicat medicul pentru publicația New York Post.

Este vorba despre un tratament intensiv, deoarece fiecare doză administrată acestor suferinzi este de aproximativ 16 ori mai mare decât cantitatea zilnică de vitamina C, recomandată de Institutul Național de Sănătate din America. Potrivit acestuia, în cazul bărbaților adulți, doza optimă recomandată este de 90 de miligrame, în timp ce în cazul femeilor, aceasta este de doar 75 de miligrame.

Vitamina C câștigă teren

Jason Molinet, purtător de cuvânt al companiei Northwell, cel mai mare furnizor de servicii medicale din statul american New York, cu 23 de spitale, a sprijinit declarațiile făcute de dr. Andrew Weber și, la rândul său a afirmat că vitamina C administrată intravenos pacienţilor este folosită pentru tratarea infecţiei cu noul coronavirus.

De asemenea, acesta a mai completat și că vitamina C este „utilizată pe scară largă” ca tratament pentru coronavirus în întregul sistem de sănătate. Cu toate acestea, potrivit Daily Mail, el a ținut să precizeze, însă, că doza administrată pacienților variază, și este stabilită de medicul specialist.

După modelul chinez

Dr. Andrew Weber susține că și-a îndreptat atenția către vitamina C fiindcă a analizat tratamentele experimentale administrate pacienților infectați cu coronavirus din Shanghai, China, iar rezultatele acestora au fost mai mult decât promițătoare. Potrivit acestuia, „pacienții care au primit vitamina C s-au descurcat semnificativ mai bine decât cei care nu au luat acest antioxidant. Ajută foarte mult, dar acest lucru nu este scos în evidenţă pentru că nu este un medicament sexy”, a completat dr. Weber, citat de Daily Mail.

Inițiativa specialistului american de a le administra pacienților aflați în stare gravă din cauza infecției cu coronavirus a pornit de la un studiu clinic efectuat la Spitalul Zhongnan din cadrul Universității Wuhan, în cadrul căruia bolnavii care manifestau simptome severe au primit doze extrem de concentrate de vitamina C, pe cale intravenoasă.

Oficialii chinezi recomandă vitamina C

În urmă cu aproximativ o lună de zile, oficialii guvernamentali din China au anunțat că recomandă ca tratarea coronavirusului să se realizeze prin administrarea de cât mai multă vitamina C injectabil. Doza care trebuie administrată depinde de fiecare persoană, în funcție de gradul de severitate sau de complicații.

Medicii chinezi susțin că un test clinic privind eficienţa vitaminei C administrate intravenos în cazul pacienţilor cu coronavirus a fost realizat pe 14 februarie la spitalul Zhongnan din Wuhan, epicentrul pandemiei de COVID-19.

Vitamina C întărește sistemul imunitar

Până la a se demonstra cu exactitate dacă vitamina C poate fi folosită sau nu drept remediu pentru coronavirus, o puteți utiliza pentru a vă întări sistemul imunitar. De-a lungul timpului, oamenii de știință au realizat numeroase studii pentru a demonstra eficacitatea vitaminei C în ceea ce privește dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, iar rezultatele au fost pozitive.

Suplimente sau alimente?

Există numeroase fructe și legume care conțin vitamina C, dar cu toate acestea organismul are nevoie de o anumită doză, pentru ca sistemul imunitar să fie unul puternic. De aceea, de multe ori medicii chiar recomandă administrarea de suplimente alimentare. Rafturile farmaciilor sunt pline de astfel de produse, dar dacă vrei într-adevăr calitate, alege Vitamina C MAX 1000 mg de la COS Laboratories, și pe care o poți găsi chiar aici.

Concentrația optimă de substanță, într-o singură capsulă

Suplimentele alimentare naturale realizate de laboratoarele COS conțin concentrații optime de substanțe active, astfel încât nu este nevoie să apelezi și la vreo completare cu alte pastile, ai parte de doza optimă necesară într-o singură capsulă! Cu toate acestea, mai există în gamă și variante de vitamina C pulbere, sau combinată cu zinc și vitamina D3, pentru o eficiență sporită.

Grație tehnologiilor avansate folosite la prepararea lor, suplimentele oferite de COS Laboratories sunt de cea mai bună calitate, de o puritate maximă, pentru ca tu să ai parte de acea cantitate de vitamine și minerale necesare organismului în funcționarea la capacitate maximă.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *