Nutriție, Sănătate

Secretul pentru creșterea imunității, ACUM în mâinile tale!

Din punct de vedere naturist, exista o serie de alternative prin intermediul cărora îți poți stimula creșterea imunității în această perioadă, acestea permițându-ți să te bucuri de sănătatea pe care ți-o dorești. Prin urmare NU trebuie să îți mai faci griji, pentru că ți-am pregătit informații pe care cu siguranță le vei găsi utile! 

Indiferent de anotimp sau de vreme, sistemul imunitar trebuie să rămână puternic pentru a putea lupta eficient împotriva bacteriilor, virușilor și a tuturor micro-organismelor cu care intră în contact. Apariția bolilor, a răcelilor sau a gripei are loc doar în momentul în care sistemul imunitar este pus la pământ, motiv pentru care acesta trebuie să rămână mereu în picioare. 

ECHINACEEA 

Echinaceea este una dintre plantele care și-au dovedit eficacitatea în ceea ce privește sporirea capacității de apărare a organismului față de diverși agenți infecțioși. Astfel, diverse studii realizate de-a lungul timpului au relevat ideea conform căreia persoanele care folosesc echinaceea ca și resursă pentru creșterea imunității au prezentat o rată a îmbolnăvirilor respiratorii mai scăzută cu aproximativ 50% față de restul populației. 

Și asta nu e tot! Echinaceea conține fenoli, cu puternice efecte antiseptice și antioxidante. În același timp, polizaharidele, flavonoidele, alchilamidele, dar și acidul cicoric din componența acesteia au un rol important în susținerea sistemului imunitar De asemenea,  cuprul, potasiul, iodul și fierul, împreuna cu vitaminele A, E și C îi conferă proprietăți antifebrile. 

VITAMINA C 

Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic este un nutrient ce joacă un rol extrem de important în creșterea imunității corpului. Mai mult decât atât, acidul ascorbic stimulează producţia şi eficienţa globulelor albe din sânge, cunoscute și sub numele de leucocite. Acestea sunt cele care ocupa prima poziție atunci când vine vorba desore linia de apărare a organismului împotriva infecţiilor cu bacterii şi virusuri. În plus, tot vitamina C le prelungește funcționalitatea globulelor albe, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar va fi unul puternic. 

Beneficiile pe care consumul de vitamina C le aduce organismului nu se opresc însă aici – ea mai are efect și în prevenirea alergiilor, a astmului, stimulează producţia de interferon și ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor. 

GLUCONATUL DE ZINC 

Conform European Journal of Immunology, corpul uman prezintă  nevoia de zinc prin intermediul căruia poate activa celulele T. Aceste celule sunt responsabile de funcționarea și creșterea imunității organismului, dar și de procesul de diviziune celulară. Astfel, cercetătorii susțin faptul că un nivel scazut de zinc poate favoriza susceptibilitatea de apariție a infecțiilor. 

Prin urmare, zincul este recomandat ca adjuvant în reducerea manifestărilor neplăcute asociate răcelii, cu scopul de a susține reducerea inflamației de la nivelul mucoasei nazale

Acum secretul pentru creșterea imunității se află la dispoziția ta! Nimic nu este mai simplu decât atât, nu-i așa? Dacă mai cunoști și alte elemente care contribuie la apărarea organismului împotriva infecţiilor cu bacterii şi virusuri, precizează-le într-un comentariu!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *