BioElemente în presă, Sănătate, Sport

Menținerea sănătății dinților și oaselor, mai ușoară!

Vrei oase și dinți puternici? Atunci știi cu siguranță că menținerea sănătății dinților și oaselor ține doar de tine, și de aceea trebuie să ai mare grijă la ceea ce consumi, dar mai ales la carențele care pot apărea. Calciul și vitamina D nu trebuie să îți lipsească, pentru că sunt pur și simplu esențiale pentru multe dintre funcțiile organismului, în special pentru densitatea și forța osoasă.

Calciul, indispensabil pentru oase și dinți

Încă de mici copil învățăm că acest mineral, calciul, este indispensabil dacă ne dorim oase și dinți puternici. Menținerea sănătății dinților și oaselor este mult mai ușoară cu ajutorul lui, de aceea este bine să ai grijă să nu ai de suferit din cauza carenței de calciu.

Și dacă toată lumea știa că dantura, dar și sistemul osos au nevoie de calciu atât pentru a se forma, cât și pentru a se menține, puțini cunosc faptul că mineralul se mai regăsește și în sânge, neuroni și țesuturi.

Carențele de calciu afectează întreg organismul

Atunci când organismul se confruntă cu o carență de calciu – și acest lucru se întâmplă destul de frecvent, nu doar că oasele și dinții au de suferit, ci întregul organism este dat peste cap. O cantitate insuficientă de calciu afectează sistemul nervos, dar și dezvoltarea celulelor corpului.

În plus, o cantitate suficientă de calciu în organism oferă beneficii și în ceea ce privește coagularea sângelui, ajută la reglarea bătăilor inimii și mușchii încordați se pot relaxa tot cu ajutorul lui.

Contribuie la menținerea sănătății dinților și oaselor

Da, cel mai probabil că știai deja: calciul contribuie la menținerea sănătății dinților și oaselor. Țesutul osos este unul care se regenerează permanent, cu condiția ca organismul să primească exact ceea ce are nevoie.

Organismul uman are nevoie de calciu inclusiv la maturitate, nu doar în copilărie sau în perioada de creștere. În momentul în care organismul observă că nu mai primește suficient calciu atunci, pentru a suplini această lipsă, începe să consume din rezervele existente în organism, respectiv din oase și dinți.

Femeile, predispuse la lipsa de calciu

Femeile sunt mult mai predispuse din a suferi din cauza lipsei de calciu din organism. De regulă, această problemă apare după vârsta de 40 de ani, iar după instalarea menopauzei, țesutul osos are de suferit. Prin urmare, nu este de mirare că apar unele probleme precum fragilitate osoasă, osteoporoză și risc major de fracturi.

Calitatea sistemului osos mai depinde și de alți factori, precum ereditatea, stilul de viață, sedentarismul, dieta, consumul de băuturi alcoolice sau fumatul.

Fă-ți regulat analizele medicale

Pentru a știi dacă suferi sau nu de o lipsă de calciu în organism, cel mai bine este să faci o serie de analize medicale. Doar medicul tău este cel care decide dacă se impune sau nu să îi oferi organismului un plus de calciu, așa că mai bine nu apela la administrarea de calciu doar pentru că tu consideri că anumite simptome cu care te confrunți ar putea fi de la carența acestui mineral.

Vitamina D3, pentru oase puternice și sănătoase

Calciul și vitamina D3 reprezintă un ”duo formidabil”, care ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor. Vitamina D3 oferă organismului o mulțime de beneficii, iar atunci când se asociază cu calciul, atunci cu siguranță organismul va avea parte doar de ce este mai bun pentru el.

Calciul și vitamina D3, pentru mineralizarea osoasă

S-a demonstrat că vitamina D contribuie la menținerea mineralizării osoase, prin asigurarea că există calciu în abundență în sânge. Prin urmare, cel mai bine este ca vitamina D și calciul să fie administrate împreună. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, sistemul osos nu mai este tot atât de puternic. Te poți confrunta cu osteoporoză sau osteomalacia – dureri de oase. Aici intervine vitamina D3, care îi oferă acestuia exact ce avea nevoie pentru că aceste probleme să fie ținute departe de tine.

Vitamina D3 și cariile

În ultima vreme, oamenii de știință din mai multe țări au realizat mai multe studii și au ajuns la concluzia că vitamina D3 ajută enorm și la prevenirea cariilor.

Mai exact, această vitamină scade cu aproximativ 50% incidența deteriorării dinților. Cel mai bine s-a observat acest lucru în cazul copiilor, unde carența de vitamina D3 s-a manifestat asupra dentiției. Astfel, acei copii aveau dinții mai fragili, erupțiile dentare erau întârziate, iar dinții lor erau mai predispuși apariției cariilor destul de devreme.

Majoritatea oamenilor au carență de vitamina D3

Cercetătorii susțin că majoritatea oamenilor au carență de vitamina D3. Din fericire, există numeroase surse de a o procura, cum ar fi gălbenușul de ou, lapte și pești grași.

De asemenea, în cazul în care stilul alimentar nu permite consumarea acestor alimente, există și multe suplimente care pot asigura organismului cantitatea de vitamina D3 de care are nevoie. Am descoperit și noi un astfel de supliment, Calciu D3 de la Cos Laboratories, care intră în topul celor mai bune produse de acest gen, și care poate fi găsit chiar aici.

Cum acționează suplimentul Calciu D3 Cos Laboratories

Menținerea sănătății dinților și oaselor este principalul efect al acestui supliment, dar acesta mai oferă și alte beneficii organismului. Mai exact:

  • Susține echilibrul mineral la nivelul organismului în cazul menopauzei, prin reducerea demineralizării osoase;
  • Contribuie din plin la formarea și dezvoltarea oaselor și a mușchilor, menține sănătatea dinților, prevenind formarea cariilor;
  • Ajută la recuperarea sistemului osos și muscular chiar și după perioade lungi de convalescență;
  • Sprijină procesul de coagulare a sângelui, crescând permeabilitatea celulară;
  • Acest supliment protejează structura celulară de acțiunea stresului oxidativ și susține activitatea organismul, în special în cazul oboselii cronice și a efortului intelectual intens;
  • Întărește sistemul imunitar.

O garanție a calității

Suplimentele COS Laboratories, în care intră și Calciu D3, sunt realizate cu simț de răspundere, iar la crearea lor au contribuit specialiști cu o mare experiență în domeniu. Acești au avut la dispoziție cele mai inovatoare tehnologii de procesare, astfel încât, prin administrarea acestor suplimente alimentare, organismul nostru să poată primi dozele optime de vitamine și minerale esențiale, cu o asimilare rapidă și maximul de eficiență la nivelul țesuturilor.


Lasă un vot ca să știm daca ti-a plăcut acest articol! Multă sănătate!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *