BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Vitamina C, un posibil tratament al coronavirusului

Oficialii guvernamentali din China au anunțat oficial, în urmă cu câteva zile, că recomandă ca tratarea coronavirusului să se realizeze prin ”bombardarea” lui cu cât mai multă vitamina C. Pentru un efect mai rapid, se recomandă ca ea să fie administrată injectabil, iar doza administrată depinde de gradul de severitate și complicații.

Rezultate promițătoare

Ca urmare a tratamentului cu vitamina C, medicii chinezi au anunțat că mai mulți pacienți care au fost diagnosticați cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji.

”Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale.

Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute”, se precizează într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi’an Jiaotong.

Un sistem imunitar puternic menține organismul sănătos

Toată lumea știe importanța unui sistem imunitar puternic, pentru ca organismul să poată face față succes provocărilor la care este supus. Rolul său în apărarea organismului împotriva anumitor afecțiuni nu poate fi negat, de aceea este important să facem tot ce ține de noi pentru a-l menține puternic.

Rolul sistemului imunitar nu se limitează doar în a apăra starea de bine a organismului în fața unor afecțiuni, ci și a factorilor externi. Sistemul imunitar uman este unul complex, iar studiile în domeniu au demonstrat faptul că vitamina C, acidul ascorbic, are o mare influență pozitivă asupra acestuia.

Vitamina C dezvoltă sistemul imunitar

Oamenii de știință au realizat numeroase studii pentru a demonstra eficacitatea vitaminei C în ceea ce privește dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, iar efectul acesteia nu a putut fi contestat.

Acidul ascorbic stimulează producţia şi eficienţa globulelor albe din sânge, cunoscute și sub numele de leucocite. Acestea sunt cele care ocupa prima poziție atunci când vine vorba desore linia de apărare a organismului împotriva infecţiilor cu bacterii şi virusuri. În plus, tot vitamina C le prelungește globulelor albe funcționalitatea, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar va fi unul puternic.

Ajută la vindecarea rănilor

Beneficiile pe care consumul de vitamina C le aduce organismului nu se opresc însă aici. Ea mai are efect și în prevenirea alergiilor, a astmului, stimulează producţia de interferon, ajută la vindecarea mai rapidă a vindecarea rănilor şi regenerarea ţesuturilor. De asemenea, dacă aveți probleme cu nivelul colesterolului ”rău”, tot vitamina C este cea care vă vine în ajutor, prin reglarea acestuia.

Vitamina C vindecă mai repede răcelile

Există o glumă care spune că o răceală netratată durează o săptămână, în timp ce una tratată se vindecă în 7 zile. De fapt, în realitate lucrurile nu stau chiar așa, și aici intervine tot vitamina C și, potrivit unor studii publicate în anul 2013, s-a observant că doar 200 de miligrame de vitamina C administrate zilnic pot trata răceala sau o pot preveni.

În cadrul acestor studii, oamenii de știință care au colaborat la realizarea lor au ajuns la concluzia că un aport regulat de suplimente alimentare cu vitamina C atunci când eşti într-o stare bună de sănătate te ajută să te vindeci mai repede atunci când răceşti. Din fericire, consumul ei nu este contraindicat nici chiar în cazul copiilor.

Zincul, aliatul vitaminei C în întărirea sistemului imunitar

Pentru un mai mare efect al vitaminei C, se recomandă administrarea acesteia împreună cu zincul. Stimularea sistemului imunitar este mult mai puternică, ceea ce înseamnă că avem de a face cu o combinație câștigătoare.

Mai mulți voluntari s-au oferit să fie subiectul unor studii care doreau să vadă efectul asupra organismului dat de combinația dintre zinc și vitamina C. Nu mai este nevoie să spunem că totul s-a încheiat cu un mare succes.

Zincul și răcelile

Cercetătorii susțin că dacă suplimentele alimentare menite să completeze unele carențe de vitamine și minerale au printre componente și zinc, acestea sunt mult mai eficiente. Nu mai puțin de 17 studii științifice realizate de oamenii de știință canadieni au scos în evidență că persoanele care au luat suplimente alimentare cu zinc au avut o durată mai redusă a răcelii decât cei care nu au luat aceste suplimente. 

La rândul lor, cercetătorii finlandezi au vrut să aprofundeze aceste observații, și au ajuns la aceeași concluzie, ceea ce înseamnă că zincul nu trebuie vă îți lipsească atunci când aveți în vedere întărirea sistemului imunitar.

Vitamina D întărește sistemul imunitar

Vitamina D, vitamina Soarelui, cum mai este ea numită, contribuie și ea din plin la întărirea sistemului imunitar. În cazul în care organismul suferă din cauza deficitului de vitamina D, este mult mai vulnerabil în fața bolilor autoimune și a infecțiilor.

Un trio câștigător

Combinația dintre vitamina C, zinc și vitamina D3 se dovedește a fi una câștigătoare pentru sistemul imunitar. Chiar dacă sunteți adeptul unei alimentații sănătoase, carențe pot apărea. De asemenea, în această perioadă se recomandă administrarea de suplimente alimentare care să ofere o mai mare protecție a organismului. Nu este nevoie să luați mai multe pastile, aici este tot ce aveți nevoie, un produs din gama COS Laboratories care asigură în proporție de 100% necesarul organismului pentru o perioadă de 3 luni.

Efect garantat de la prima administrare

Produsele COS Laboratories contribuie la susținerea funcțiilor și proceselor sistemului imunitar – Zinc, Vitamina C Max, Vitamina C Powder, Vitamina D3, VitC Zinc D3, MagneFier Max. Vitamina C 1000 mg. Ele sunt sub formă de pulbere sau capsule și oferă necesarul zilnic de antioxidanți.

În afară de rolul ei important în întărirea sistemului imunitar, Vitamina C este recunoscută și pentru faptul că reduce acțiunea radicalilor liberi, contribuie la productia de colagen, îmbunătățește circulația sanguină. Orice variantă alegeți, fie Vitamina C MAX 1000 mg COS Laboratories 60 capsule vegetale  sau  Vitamina C powder  COS Laboratories 125 gr, vei observa că efectele se fac simțite încă de la primele administrări.  

Doza zilnică necesară, într-o singură capsulă

Spre deoserbire de alte produse similar existente pe piață, suplimentele alimentare naturale realizate de laboratoarele COS conțin concentrații optime de substanțe active, astfel încât oferă doza zilnică necesară într-o singură capsulă!

Produsele oferite sunt de cea mai bună calitate, de o puritate maximă și procesate în așa manieră încât aveți parte de exact acea cantitate de vitamine și minerale pentru ca organismul să funcționeze la capacitate maximă. Nu este nevoie astfel să administrați doze mari pentru a suplimenta dezechilibrele sau necesitățile organismului, ceea ce este într-adevăr un avantaj.

Acum, în plină epidemie de gripă și cu cazurile de coronavirs în creștere, voi cum vă întăriți sistemul imunitar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *