BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Beneficii pe care inozitolul le aduce sănătății tale!

Ai auzit vreodată de inozitol? Știi care este rolul acestuia pentru starea de bine a organismului? Dacă răspunsul tău este unul afirmativ, te poți lăuda că ești o persoană care se preocupă de sănătatea sa. Dacă răspunsul este unul negativ, atunci citește rândurile de mai jos, pentru a afla, pe scurt, care sunt beneficiile pe care inozitolul le are în ceea ce privește starea ta de bine.

Inozitolul, vitamina B8

Inozitolul mai este cunoscut și drept vitamina B8, și spoate fi obținută, în mod natural, atunci când consume fasole, nuci, fructe și semințe. De fapt, chiar și propriul organism produce inozitol, în momentul în care consumi carbohidrați. Potrivit numeroaselor studii care s-au realizat, inozitolul este esențial pentru buna funcționare a organismului, iar beneficiile acestuia sunt multe.

Reduce stările depresive

Despre depresie, se tot afirmă în ultima vreme, că este boala omului modern. Cu un stil de viață dezordonat, în care stresul, lipsa odihnei, dar și o alimentație haotică, sunt deja o obișnuință, nu este de mirare că depresia, anxietatea și anumite afecțiuni compulsive parcă abia așteaptă să prindă momentul slab și să-și arate forțele. Din fericire, cu ajutorul inozitolului aceste stări stau departe de organismul tău. Administrarea de suplimente alimentare naturale este soluția cea mai bună pe care specialiștii au găsit-o în acest caz.

Oferă-i organismului ceea ce are nevoie

Pentru că tot a venit vorba despre administrarea inozitolului sub formă de suplimente alimentare, am găsit aici unul perfect pentru tine. Influențează răspunsul pozitiv la insulină, precum și un număr de hormoni asociați cu starea de spirit și cunoașterea. De asemenea, s-au observat și proprietăți antioxidante care țin sub control efectele dăunătoare ale radicalilor liberi în creier, sistemul circulator și alte țesuturi ale corpului.

Printre afecțiunile în care poate fi folosit inozitolul se mai află:

* Sindromul de detresă respiratorie acută

* Anxietate

* Depresie

* Diabet

* Colesterol ridicat

* Sindrom metabolic

* Atac de panică

* Sindromul ovarului polichistic

Ameliorează simptomele PCOS

Multe reprezentante ale sexului frumos suferă de sindromul ovarelor polichistice, o afecțiune care poate duce la probleme cu menstruația, creștere în greutate, infertilitate, probleme cu valorile mari ale tensiunii arteriale, dar și ale colesterolului rău și ale trigliceridelor. Din fericire, poți ameliora semnificativ toate aceste neplăceri cu ajutorul pe care ți-l oferă inozitolul, care este de preferat să fie administrat în combinație cu acidul folic. Este posibil ca, pentru tine, aceasta să fie combinația câștigătoare, cea care te face să îți vezi îndeplinit mai repede visul de a avea un copil.

Controlează sindromul metabolic

Există mai multe afecțiuni asociate cu sindromul metabolic, și toate au legătură cu inima și diabetul. Grăsimea abdominală în exces, nivelul ridicat al valorilor colesterolului rău, al trigliceridelor, al zahărului din sânge și al tensiunii arteriale, sunt doar câteva dintre ele. Cu toate acestea, există o soluție: inozitolul, care poate ține sub control toate aceste neplăcute afecțiuni.

Previne diabetul gestațional

Multe femei se confruntă cu valori mari ale nivelului zahărului în sânge pe perioada sarcinii. Aceasta este o manifestare cunoscută sub numele de diabet gestațional, și este însoțită și de alte neplăceri, chiar complicații grave. O soluție pentru a împiedica apariția acestei afecțiuni este și inozitolul, dar recomandarea noastră este ca administrarea acestuia să se facă doar după recomandarea și mai ales, sub supravegherea medicului.

Ameliorează insuficiența respiratorie la prematuri

În cazul bebelușilor născuti înainte de termen, printre problemele cu care se pot confrunta sunt și cele legate de insuficienta dezvoltare a plămânilor, ceea ce duce la dificultăți în respirație. Pentru ei, inozitolul poate reprezenta o soluție eficientă.

Indicat în diabet de tip 2

În urma unui studiu s-a observat că inozitolul, administrat în același timp cu acidul folic, reprezintă o soluție eficientă pentru a reduce valorile mari ale glicemiei în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2.

Previne apariția cancerului?!

Deși cercetările sunt abia la început, unii oameni de știință sunt de părere că această substanță se va dovedi un aliat de nădejde în lupta împotriva cancerului. Rămâne de văzut dacă afirmațiile acestora se confirmă și modul în care acesta poate fi folosit pentru a învinge această cumplită afecțiune.

Un păr frumos și sănătos

Toate femeile, ba chiar și unii bărbați, își doresc un păr frumos și sănătos. Din păcate, rezistența acestuia este afectată de numeroși factori, interni și externi. Înainte de a începe alte tratamente, încearcă să vezi dacă nu cumva inozitolul este ceea ce ai nevoie. Ai putea avea o surpriză mai mult decât plăcută, deoarece printre alte efecte benefice pentru organism, acesta întărește și chiar îngroașă firul de păr. Visul tău de a avea un păr precum vedetele de cinema sau prințesele din povești este acum, mai aproape ca niciodată, să devină realitate.

Scade nivelul colesterolului ”rău”

Valorile mari ale colesterolului ”rău” sunt, din nou, o afecțiune des întâlnită, din păcate inclusiv în cazul persoanelor tinere. Ignorată, sau netratată în mod corect, această afecțiune îți dă serios peste cap sistemul cardiovascular, așa că nu o neglija. Ai grijă cum reduci valorile mari ale colesterolului tău, prin alimentație, schimbarea stilului de viață, mai multă mișcare, și nu uita să folosești inozitolul în avantajul tău. Cu ajutorul lui scapi mai ușor de grăsimea din organism, ceea ce te poate face să pierzi și din kilogramele în plus, nu doar să reduci valorile colesterolului care îți fac probleme.

Reacții adverse, precauții și contraindicații

Din fericire, avem de a face cu un compus solubil în apă și, până în prezent, nu au fost semnalate reacții adverse când a fost urmat tratamentul cu inozitol, chiar și când a fost vorba de administrarea acestuia pe termen lung. Cu toate acestea, nu uitați să discuți cu medicul tău înainte de a începe un astfel de tratament, mai ales în cazul în care ești însărcinată sau alăptezi. Cât despre contraindicații, acestea nu au fost semnalate.

Știai despre inozitol și beneficiile pe care acesta le aduce organismului? Hai în secțiunea de comentarii ca să discutăm mai pe larg despre acestea, și despre cum le poți folosi pentru starea ta de bine, sau a celor dragi ție!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *