BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Cele mai bune ciuperci cu efect anticancerigen!

Cancer! O boală cumplită, care nu ține cont de vârstă, sex, rasă! Una pentru care se spune că încă nu există tratament, deși se tot fac studii și ne sunt prezentate rezultate dintre cele mai bune. Dar oare nu se poate face nimic pentru ca prevenirea, dar și stoparea acestei afecțiuni să nu mai fie o problemă? Se pare că există totuși o soluție, una dată de acele ciuperci cu efect anticancerigen, și pe care ai putea să o încerci și tu.

Fungoterapia, remediul împotriva cancerului?

Ai auzit vreodată de fungoterapie? Este numele primit de terapia cu ciuperci, utilizată nu doar în cazul tratamentului tumorilor maligne, dar și pentru afecțiuni cardiace sau chiar și alcoolism. În cazul tratamentului pentru cancer, se recomandă în același timp să fie urmat și cel prescris de medicul oncolog, fiind indicat în special după o intervenție chirugicală, atunci când organismul este slăbit după ședințele grele de chimioterapie. Mai mult, specialiștii în domeniu sunt de părere că tratamentul cu ciuperci folosit încă din stadiul inițial al bolii duce la o rată de vindecare de aproape 100%. Atunci însă când deja afecțiunea este una ”cu vechime”, fungoterapia este indicată pentru a ameliora durerile puternice, și nu permite metastazelor să se multiplice.

Care ciuperci sunt mai bune?

Am tot amintit despre ciuperci și efectul benefic și despre efectul benefic al acestora. Dar care sunt cele mai bune? Maitake, agaricus, shiitake și ganoderma sunt cele mai bune, și îți pot deveni un aliat de nădejde în lupta cu această cumplită afecțiune.

O mână de ajutor

Tu sau cineva drag ție suferă de cancer și vrei să încerci terapia cu ciuperci pentru o șansă? Poate fi greu, pentru că era destul de dificil să găsești acele suplimente alimentare naturale care să le conțină pe toate, și exact în compoziția perfectă! Acum, această problemă s-a rezolvat, și poți găsi aici ceea ce ai nevoie.

Proprietățile vindecătoare ale ciupercilor sunt cunoscute de secole, iar în medicina tradițională chineză unele dintre ele sunt folosite pentru a trata afecțiuni precum cancerul, diabetul și hipertensiunea.

Shiitake conține mulți antioxidanți care luptă împotriva cancerului, dar și letinan, un beta glucan care stimulează sistemul imunitar, ajutându-l să producă anumite proteine care combat cancerul.

Polizaharidele existente în ciuperca Maitake au o structură unică, cu cele mai puternice efecte antitumorale dintre toate ciupercile.

Reishi ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular, scade valorile colesterolului ”rău” și ale hipertensiunii arteriale, protejând inima.

Peste 150 de antioxidanți intră în compoziția Ganoderma, care ajută la stoparea metastazei celulelor canceroase și împiedică degenerarea țesuturilor. Totodată, crește eficiența tratamentelor anticancer și reduce durerile cauzate de această afecțiune.

Shiitake

În întreaga lume această ciupercă este recunoscută pentru efectul ei anticancerigen. Mai multe studii medicale au scos în evidență faptul că încetinește semnificativ evoluția bolii, anihilează virușii herpetici, și poate fi folosită cu succes pentru a vindeca gripa, hepatitele, și chiar și SIDA. În plus, te ajută să ții sub control nivelul zahărului din sânge, ceea ce înseamnă că este indicată chiar și celor care suferă de diabet. De asemenea, în cazul în care ficatul tău este obosit de atâtea tratamente și nu mai îți îndeplinește funcțiile așa cum trebuie, Shiitake este soluția cea mai bună pentru el. Cât despre cancer, această ciupercă, folosită în combinație cu tratamentul clasic, poate duce chiar și la remisia bolii.  

Ganoderma

Există numeroase beneficii pe care ganoderma le aduce organismului, iar faptul că este un bun remediu împotriva cancerului este doar unul dintre ele. Atunci când este consumată preventiv ganoderma reduce riscul de a suferi de această afecțiune, dar și atunci când boala deja a fost diagnosticată, poate fi un aliat de nădejde în tratarea acesteia. Peste 150 de antioxidanți intră în compoziția acestei ciuperci, care ajută la stoparea metastazei celulelor canceroase și împiedică degenerarea țesuturilor. Totodată, crește eficiența tratamentelor anticancer și reduce durerile cauzate de această afecțiune.

Pentru a-i observa mai bine efectele, oamenii de știință au realizat numeroase studii, în urma cărora au ajuns la concluzia că este foarte eficientă și în scăderea valorilor mari ale colesterolului ”rău”, reduce valorile mari ale tensiunii arteriale, dar are și un puternic hipoglicemiant și detoxifiant.

Agaricus

Atunci când vine vorba despre ciuperci cu efect anticancerigen, Agaricus nu are cum să lipsească de pe această listă. A fost studiată intens și s-a observant că are un excelent efect în acest sens, dar ajută și la diminuarea efectelor negative ale chimioterapiei și îmbunătățirea stării generale a pacienților.

Cei care suferă de cancer și primesc tratament ședințe de chimioterapie, știu cât de greu sunt de suportat de organism aceste ședințe. Lipsa poftei de mâncare, căderea părului, stări accentuate de greață și vomă, lipsă de energie. Din fericire, Agaricus intervine eficient în acest caz și, în plus, ajută și la întărirea sistemului imunitar.

Maitake

Oamenii de știință japonezi sunt de părere că Maitake este excelentă pentru a însoți tratamentul împotriva cancerului, deoarece oprește celulele sănătoase ale organismului să se transforme în celule de natură canceroasă, previne apariția metastazelor și încetinesc procesul de dezvoltare a tumorilor. De asemenea, cercetătorii americani au introdus Maitake pe schema de tratament a persoanelor care suferă de HPV sau SIDA.

Folosește orice ”armă” în lupta cu cancerul!

Majoritatea dintre cei diagnosticați cu cancer au ales să ducă un stil de viață sănătos, din toate punctele de vedere, iar mulți dintre ei se află acum printre cei care pot afirma că au învins această cumplită afecțiune. Nu neglija nici tu rolul important pe care natura îl are în vindecarea noastră, iar dacă acest lucru presupune administrarea de ciuperci, atunci așa să fie! Ai nevoie de orice ”armă” în lupta ta cu cancerul, așa că nu trebuie să pierzi deloc timpul. De asemenea, încearcă să nu renunți niciodată, pentru că este de ajuns să lași garda jos pentru câteva clipe și cancerul să câștige războiul. De aceea ar fi bine să ai parte de sprijinul celor dragi, pentru că aceștia îți pot oferi motivația necesară să duci lupta mai departe, chiar și atunci când simți că nu mai poți. Este greu, dar nu imposibil! Luptă, crede, învinge!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *