BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Aloe Vera, cel mai bun remediu pentru afecțiunile organismului

Nu degeaba a fost numită Aloe Vera ”planta nemuririi”, și toată lumea este de acord că este cel mai bun remediu pentru multe dintre afecțiunile organismului. Dar dacă încă nu ești pe deplin convins, poți citi rândurile următoare și te vei convinge că trebuie să o încerci și tu.

Planta miracol

Beneficiile Aloe Vera pentru organism sunt nenumărate. Aceasta poate fi folosită sub formă de gel, pudră, tinctură, dar și frunza propriu-zisă. Se utilizează atât pentru tratamente interne, cât și externe, iar dacă vrei să ai parte și tu de beneficiile plantei, poți apela la unul dintre cele mai bune produse de pe piață, pe care îl poți găsi chiar aici. Cu ajutorul lui, vei simți diferența, pentru că:

  • Stimulează curăţirea intestinului;
  • Ajută la reglarea metabolismului;
  • Efect tonic şi regenerant celular;
  • Creşte rezistenta organismului la agresiunea factorilor chimici si fizici;
  • Grăbeşte cicatrizarea rănilor;
  • Efect anti-îmbătrânire asupra pielii, creşte elasticitatea fibrelor de colagen;
  • Efect imunostimulator datorită prezenţei antrachinonelor;
  • Reduce sensibilitatea ţesuturilor la acţiunea factorilor alergenici;
  • Efect emolient şi antiinflamator asupra mucoasei gastrointestinale;
  • Furnizează doza zilnică de vitamine şi oligoelemente (Ca, Fe, Mg, Mn, Cr, Cu, Zn), fiind o sursă vegetală importantă de vitamina B12, plus vitaminele A, B, C, E şi acid folic;
  • Creşte tonusul şi vitalitatea organismului.

Un remediu perfect

Aproape că nu există afecțiune pentru care Aloe Vera să nu fie un remediu, și este recunoscută din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale benefice. Te invităm să le descoperi și tu, în rândurile de mai jos.

Tratează problemele intestinale

Aloe Vera este un remediu excelent atunci când suferi de probleme intestinale, grație proprităților sale antiinflamatorii. Prin consumul regulat de Aloe Vera ajuți bacteriile bune din intestine să se dezvolte așa cum trebuie, iar acest lucru se va observa cel mai bine atunci vezi că afecțiunile intestinale nu îți mai fac probleme.

Leac pentru poliartrita reumatoidă

Printre bolile autoimune se află și artrita reumatoidă, o afecțiune care îți afectează întregul organism. Se caracterizează prin inflamații și rigiditate a articulațiilor, și este destul de greu de controlat. Din fericire, și de această dată Aloe Vera intervine salvator și, prin consumul sucului plantei se văd îmbunătățiri după numai două săptămâni.

Ameliorează durerile musculare și articulare

Pentru persoanele care suferă din cauza durerilor musculare sau cele ale articulațiilor, consumul regulat de suc de Aloe Vera, dar și aplicarea externă a gelului reprezintă o soluție pentru remedierea acestora.

Tratează refluxul gastric

Refluxul gastric îți face probleme? Nu, nu trebuie să te consolezi, ci să încerci un remediu natural perfect pentru a-ți ameliora și trata multe dintre neplăcerile cu care te poți confrunta. Cu ajutorul sucului este redusă senzația de aciditate și de disconfort cu care te confrunți adeseori. De asemenea, în cazul în care te confrunți cu episoade de constipație, nu te grăbi să apelezi la medicamente cu efect laxativ, ci încearcă mai întâi suc de Aloe Vera. S-ar putea să ai o surpriză plăcută!

Scade valorile colesterolului ”rău”

Stilul de viață dezordonat, mult stres, abuzul de medicamente… Sunt doar câteva dintre cauzele care pot duce la valorile mari ale colesterolului ”rău”. Din acest motiv, multe persoane, în special cele tinere, au ajuns să se plângă că nu știu ce să mai facă pentru a le aduce la normal. Din nou, soluția vine de la Aloe Vera, care nu doar că îți scade valorile colesterolului, dar și nivelul trigliceridelor. În acest fel, îți ții inima mai sănătoasă.

Slăbești mai ușor

Sunt puține persoanele care să nu se plângă de kilogramele în plus. Schimbarea stilului alimentar, o bună hidratare, mai multă mișcare, dar și suc de Aloe Vera reprezintă cea mai bună soluție pentru a scăpa de ”balast”, iar tu să îți recapeți silueta. Cu ajutorul sucului de Aloe Vera ai parte de stimularea metabolismului, o ardere mai rapidă a grăsimilor și reducerea nivelului de lipide.

Pentru o bună sănătate orală

Românii stau destul de slab la capitolul igienă orală, iar când aud de sănătatea cavității bucale se gândesc că este nevoie doar să se spele pe dinți și atât. De fapt, sunt mult mai multe recomandările medicilor stomatologi pentru o bună sănătate orală, dar printre acestea se află și consumul regulat de suc de Aloe Vera care reduce gingivita, previne inflamațiile și aftele bucale.

Indicată în diabet

Potrivit unor studii medicale, sucul de Aloe Vera este un bun remediu pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că poate fi consumat cu încredere de persoanele care suferă de diabet. Cu toate acestea, nu uita să discuți cu medicul tău diabetolog despre ce doză îți recomandă, pentru a nu interacționa cu celelalte medicamente pe care ți le administrezi.

Bun detoxifiant

Medicii recomandă câte o cură de detoxifiere, pentru ca organismul să funcționeze așa cum trebuie. Poți face acest lucru ușor, cu doar 50 de ml de suc de Aloe Vera, consumați dimineața. Eliminarea toxinelor din organism va fi mult mai ușoară așa, și vei vedea cum te simți mult mai bine.

Efect anticancerigen

Sunt multe plantele care sunt recunoscute ca având un efect anticancerigen, iar printre acestea se află și Aloe Vera. Consumă în mod regulat sucul plantei și vei avea un aliat de nădejde în lupta cu această cumplită afecțiune. Cu ajutorul substanțelor conținute de această plantă dezvoltarea, dar și răspânidirea tumorilor maligne în organism este ținută sub control.

Întărește sistemul imunitar

În această perioadă, când sezonul rece este în toi, iar pandemia de coronavirus încă ține sub control omenirea, medicii ne tot repetă că trebuie să avem grijă să avem un sistem imunitar puternic. Poți face acest lucru și cu ajutorul consumului regulat de suc de Aloe Vera, iar organismul tău va fi mult mai puternic. De altfel, sucul de Aloe Vera se recomandă în special celor care suferă în mod frecvent de afecțiuni ale sistemului respirator, cum ar fi răcel, secreții nazale, gripă, tuse sau bronșită.  

Ai încercat până acum sucul de Aloe Vera? Dacă da, care au fost îmbunătățirile pe care le-a adus organismului, în cazul tău! Hai în secțiunea de comentarii să ne împărtășești din experiența ta!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *