BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate, Sport

Cum procedezi ca să întărești imunitatea copiilor!

Una dintre întrebările părinților preocupați de starea de sănătate a celor mici este și cum trebuie să procedeze ca să întârească imunitatea copiilor. Multe dintre remediile folosite de noi, adulții, sunt total contraindicate în cazul lor. Și atunci, cum să procedezi? Răspunsul la această întrebare am încercat să ți-l oferim noi, în rândurile următoare.

Primul pas: alăptează!

Primul pas pe care îl faci pentru a mări imunitatea copiilor este unul recomandat de toți medicii din întreaga lume: dacă nu ai nicio problemă medicală care să te împiedice, încearcă să alăptezi. Este o metodă excelentă de a-i oferi puiului de om acei anticorpi de care are nevoie pentru pentru a-și întări sistemul imunitar. Pe această cale, îți reamintim că Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca în primele șase luni de viață micuțul tău să fie hrănit la sân.

Fructe și legume de sezon

Ești conștientă că poți întări imunitatea copiilor cu un stil alimentar sănătos. Fructele și legumele proaspete, de sezon, sunt excelente. Regula celor cinci porții de fructe și legume pe care o aplici în cazul tău, al adultului, este valabilă și pentru el. Ar fi de preferat ca morcovii, fructele de pădure, citricele, broccoli, kiwi, să se regăsească în preparatele pe care i le oferi.

Și, pentru că tot suntem la capitolul alimentație, încearcă să-l obișnuiești să consume cereale integrale, nu-i oferi alimente procesate sau pline de zahăr. Prepară tu mâncăruri delicioase, și mai ales pline de vitamine, minerale și nutrienți de care are nevoie pentru o bună stare de sănătate.

O soluție pentru mofturoși

Evident, copiii sunt diferiți, iar de multe ori ora mesei este una de mare încercare, atât pentru părinți, cât și pentru ei. Orice ar face ”oamenii mari”, nu reușesc să îi convingă pe micii mofturoși să prefere legumele și fructele, fiind în stare să stea și ore întregi nemâncați, așteptând ca adultul să cedeze și să îi ofere ceva mai pe placul lui. Ți se pare cunoscut? Da, și nouă! Și atunci, cum să întărești imunitatea copiilor care parcă l-au luat pe ”nu” în brațe și nici nu vor să audă de fructe și legume proaspete? Din fericire, există soluții, și una dintre ele este chiar aici, un supliment alimentar de la Equilibra sub formă de tablete efervescente cu Echinaceea, vitamina C și Zinc pentru creșterea imunității.

Vitamina C, zinc și echinaceea pentru imunitatea copiilor

Vitamina C este recunoscută pentru faptul că întărește sistemul imunitar, este un antioxidant puternic, protejează organismul prin anihilarea radicalilor liberi, este benefică în stări de stres, astenie, efort fizic si intelectual. Zincul este un mineral important care ajută la pregătirea sistemului imunitar pentru iarnă, deoarece activează celulele imune și ajută la combaterea infecțiilor microbiene. Rolul vitaminei C și a Zincului este de a preveni apariția răcelilor și ajută la scăderea perioadei de convalescență.

Echinaceea este una din cele mai populare plante imunostimulatoare din lume, ajută organismului să opună rezistență în faţa agenţilor patogeni, respectiv bacterii, virusuri și fungi.

Nu neglija odihna

Ca și în cazul adulților, dacă dorești să ai grijă de imunitatea copiilor, trebuie să fii ceva mai atentă la odihna lor. Da, au energie din plin, dar asta nu înseamnă că trebuie să sară peste somnul de prânz, sau să se culce la ore nepotrivite seara. Poți să îl ajuți să se odihnească mai bine dacă în camera lui nu se regăsește niciun dispozitiv electronic menit să îl stimuleze, ai grijă ca în cameră să fie o temperatură potrivită și, mai ales, respecți cu strictețe ora de somn.

Mișcare în aer liber

O altă metodă excelentă de a îmbunătăți imunitatea copiilor este să îi determini pe aceștia să petreacă măcar 30 de minute în ser liber, jucându-se pe săturate. Da, adoră să se joace, dar în același timp de la vârste fragede sunt obișnuiți cu telefoanele, tabletele sau alte gadget-uri care îi fac să ”uite” cât de frumoase sunt jocurile copilăriei în aer liber. Mergeți împreună în parc, organizați o ”întrecere” cu bicicletele, sau și mai bine, înscrie-l la un sport. Nu este nevoie să facă performanță, important este să facă mișcare. De asemenea, va beneficia din plin de ”vitamina Soarelui”, iar aerul proaspăt este benefic atât pentru corp, cât și pentru mintea sa.

Respectați împreună regulile de igienă

Încă de mic, copilul trebuie obișnuit cu regulile de igienă, pentru că astfel sistemului lui imunitar nu va depune eforturi mari în lupta cu microbii. Asta nu înseamnă că trebuie să devii exagerată în această privință: lasă-l să experimenteze, să se murdărească, atâta timp cât nu se pune în pericol. Este important să știe când trebuie să ne spălăm pe mâini, că este nevoie să ne spălăm de două ori pe zi, să folosească batista sau șervețelul atunci când strănută sau tușește.

Fără medicamente administrate inutil

Românii sunt adevărați campioni la consumul de antibiotice, pe care le consideră un fel de remediu universal pentru orice afecțiune. Te doare urechea? Ia antibiotic și o să-ți treacă garantat! Ai strănutat/tușit de câteva ori într-o zi? Obligatoriu să începi tratamentul cu antibiotic! Ți se pare cunoscut? Recomandarea medicilor este să renunți la administrarea de antibiotice sau medicamente atunci când nu este neapărată nevoie. Imunitatea copiilor trebuie lăsată să se dezvolte și în mod natural.

O bună hidratare

Atunci când se ia cu joaca, pot trece ore în șir până când cel mic să simtă că îi este sete. În cazul lor, deshidratarea este foarte periculoasă, de aceea nu aștepta să îți zică el că ar vrea un pahar cu apă. De asemenea, hidratarea se face cel mai bine cu apă, iar nu sucuri din comerț, pline de zahăr și alte ingrediente nesănătoase.

Multă iubire și… răbdare!

Mica minune pe care ai așteptat-o cu nerăbdare este acum prezentă în viața ta. Nu uita să îi oferi multă iubire, protecție, și tot ce mai are nevoie. Iar tu, ca proaspăt părinte, ai grijă să ai suficientă răbdare, pentru că vei avea nevoie! Acum, lăsând gluma la o parte, tu cum procedezi pentru a întări imunitatea copiilor? Ai vreo recomandare pentru ceilalți părinți? Hai în secțiunea de comentarii pentru a ne vorbi despre metodele care te-au ajutat pe tine!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *