BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Ce trebuie să faci ca să ai mai multă energie!

Chiar dacă iarna aceasta nu ne-a oferit prea multă zăpadă, nu înseamnă că organismul nostru nu a resimțit din plin efectele sezonului rece. Printre aceste manifestări se află și lipsa de energie. Parcă nu mai ai puteri nici măcar să te ridici din pat, și ai vrea să găsești ceva care să îți ofere acel ”zvâc” de care ai nevoie. Din fericire, suntem aici pentru tine, ca să îți oferim câteva recomandări despre cum poți să îți recapeți vitalitatea pierdută și să aștepți cu nerăbdare venirea primăverii.

Vitaminele îți sunt de ajutor

Temperaturile scăzute și zilele destul de posomorâte sunt doar două motive care să te facă să te simți lipsit/ă de energie. Potrivit specialiștilor în domeniu, una dintre cele mai bune metode pentru un boom de energie este să te folosești de ajutorul dat de vitamine, iar C și D sunt excelente acum. Le poți procura fie din alimentație, fie cu ajutorul dat de suplimentele alimentare, dar indiferent de metoda aleasă, vei observa nu doar că ai mai multă energie, dar și sistemul tău imunitar este mai puternic.

Citricele, fructele exotice, ardeiul gras, morcovii, spanacul și broccoli sunt o bună sursă de vitamina C, în timp ce ouăle, peștele gras, produsele lactate și ciupercile conțin din plin vitamina D, de care organismul are nevoie și pentru sănătatea oaselor și a dinților.

Guarana, pentru mai multă energie

De asemenea, unul dintre cele mai bune remedii pentru lipsa de energie este și guarana, o plantă care provine din jungle amazoniană. Pentru a te bucura din plin de efectele ei poți apela la un supliment alimentar pentru oboseala cronică și plus de energie, pe care îl găsești chiar aici.

Totodată, acest supliment:

• Contribuie la funcționarea optimă a creierului, îmbunătățeste capacitatea de concentrare, memoria, fiind indicat în perioadele de activitate psihică intensă și de concentrare maximă;

• Îmbunătățește performanțele fizice, forța și rezistența;

• Elimină starea de oboseală, epuizarea nervoasă;

• Stimulează funcția sistemului nervos central și a glandelor suprarenale;

• Crește metabolismul glucidic și lipidic;

• Reduce apetitul și contribuie la menținerea greutății corporale prin intensificarea proceselor metabolice, utilizat cu succes în cure de slăbire;

• Îmbunătățește funcția cardiacă și circulatorie;

• Ajută la eliminarea durerilor de cap;

• Stimulează funcția respiratorie, ameliorează semnificativ funcția pulmonară, ajută la relaxarea bronhiilor datorită unei acțiuni directe asupra musculaturii netede.

Consumă carbohidrați buni

De regulă, pe perioada iernii, organismul simte nevoia de ”ceva bun”, adică de preparate mai consistente și, iată cum, la sfârșitul sezonului rece, ne regăsim cu câteva kilograme în plus. Cu toate acestea, poți rezolva ușor această problemă, oferindu-i în același timp organismului și un plus de energie. Consumă carbohidrați buni, cum ar fi cerealele integrale, și care nu te fac să fii precum o gogoașă la începutul primăverii.

Bea mai multă apă

Chiar dacă vremea de afară este rece și ai impresia că nu este nevoie să consumi mai multă apă, lucrurile nu stau deloc așa. Dimpotrivă, este chiar ușor să te deshidratezi în această perioadă, pentru că ”uiți” că mai ai nevoie și de apă. Nici nu e de mirare că te simți total lipsit/ă de energie. Așadar, hidratează-te corect, cu apă și ceaiuri neîndulcite, iar o supă caldă la prânz este exact ceea ce organismul tău are nevoie, pentru a-i oferi și vitaminele și substanțele nutritive necesare pentru o bună funcționare.

Gustări inteligente

O bună parte din zi o petreci la birou, așa că ești nevoit să îți astâmperi de cel puțin de două ori foamea. Dacă la masa de prânz ai rezolvat cu ceva comandat sau adus de acasă, pe la ora 15.00, chiar 16.00, ți se face iar foame, și până la cină mai este destul. Foamea parcă nu te lasă să te concentrezi, și din acest motiv simți că nu mai ai pic de energie. Salvarea vine de la gustări. Atenție însă, nu alege chipsuri, alune sau sticksuri, îndreaptă-ți atenția către gustările sănătoase, pe care ți le poți pregăti de acasă: un iaurt, ”bețe” din legume, o mână de migdale, caju sau fistic crude, și gata, problema este rezolvată.

O pauză nu strică niciodată

Vrei să termini mai repede ce ai de făcut, dar cu toate acestea simți că te miști cu viteza melcului? Este semnul că trebuie să iei o pauză, ca să îți reface rezervele de energie. Ieși pentru 10 minute din birou și deconectează-te un pic. La întoarcere vei simți că ai mai multă energie, și lucrezi cu mai mult spor.

Nu abuza de cafea sau băuturi energizante

Cei mai mulți dintre noi abuzăm de-a dreptul de cafea sau băuturi energizante, pentru că avem impresia că în acest fel facem față cu brio provocărilor de la serviciu. În realitate, nu facem altceva decât să ne mințim singuri, pentru că efectul negativ al acestora asupra organismul este mult mai mare decât enegia de moment pe care o oferă. Nu folosi energizantele și cafeaua drept stimulent decât în ocazii rare, și ai grijă să nu abuzezi de cele două produse.

Nu renunța la sport

Chiar dacă e iarnă și vremea de afară nu te îndeamnă să reiei alergările de dimineață, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la sport. Nu, nu te vei simți mai obosit/ă după o jumătate de oră de alergat pe bandă, de mers alert sau unele exerciții cardio făcute chiar acasă, dimpotrivă. Specialiștii sunt de părere că mișcarea fizică este una dintre cele mai bune metode naturale de a-ți crește nivelul de energie, dar și de a mai pierde câteva din kilogramele în plus.

Respectă-ți programul de somn

Cel mai bine îți refaci rezervele de energie atunci când te odihnești suficient. Cu toate acestea, multe persoane – probabil și tu, au un program de-a dreptul haotic, iar un somn de opt ore a devenit deja un lux mult prea mare. De aceea, încearcă să îți faci un program de odihnă pe care să îl respecți, și de preferat ar fi să te bagi în pat înainte de miezul nopții.

Chiar dacă știai probabil toate aceste informații, câteodată este nevoie să ni le reamintească altcineva. Dacă și tu simți că nivelul tău de energie este la cote scăzute, încearcă să respecți recomandările noastre și vei vedea cum lucrurile se îndreaptă simțitor!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *