BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Alimente cu puține calorii, care te ajută să slăbești

Se spune mereu că vara este anotimpul cel mai bun pentru a slăbi câteva kilograme. Vremea toridă, dar și faptul că petreci mult mai mult timp în aer liber, la care se adaugă și o mulțime de fructe și legume proaspete, te fac să pierzi ușor din grăsimea de pe abdomen și de pe șolduri. Dar ce facem iarna, când suntem mult mai sedentari? Nicio problemă, pentru că există multe alimente cu puține calorii care fac să ți se îndeplinească dorința de a vedea cum acul cântarului se duce mult în jos. Pe cele mai bune dintre ele ți le-am prezentat și noi, în rândurile următoare.

Mere verzi: sănătate într-un singur fruct

Există o mulțime de beneficii pe care consumul de mere le aduce organismului, iar printre acestea se află și faptul că sunt aliatele tale când vrei să scapi de câteva kilograme în plus. Pentru că previn și alte afecțiuni asociate cu obezitatea și oferă și senzația de sațietate rapid, au fost incluse în topul celor mai bune alimente cu puține calorii care te ajută să slăbești.

Sparanghel: sursă de vitamine și minerale

Tot pe lista cu alimente cu puține calorii este inclus și sparanghelul, o adevărată bombă de vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Cu toate acestea, ai grijă la modul cum îl prepari, pentru a nu crește inutil numărul de calorii. La abur, fiert sau la gril sunt metode foarte bune de a-l consuma.

Suplimente naturale pentru pierderea în greutate

Sparanghelul are foarte puține calorii, dar nu gustul său nu este pe placul multora, sau este mult prea scump pentru a-l introduce într-o cură de slăbire. De aceea, dacă vrei să beneficiezi de proprietățile benefice ale acestuia într-o cură de slăbire, poți apela la un supliment alimentar natural concentrat pentru drenajul lichidelor corporale și slăbire de la Equilibra, pe care îl poți găsi chiar aici.

Este o formulă lichidă concentrată care se diluează în apă, care conține 8 extracte de plante, cu gust plăcut de lime, cu funcție drenantă și depurativă. Păpădia și brusturele reglează funcția depurativă a organismului, iar armurariul sau laptele de ciulin, curcuma și anghinarea sunt un suport necesar pentru buna funcționare a activității hepato- biliare. Sparanghelul, frunzele de boldo și frunzele de coacăz negru conținute de acest produs te ajută la drenarea lichidelor corporale și buna funcționare a tractului urinar.

Broccoli: loc fruntaș pe lista cu alimente cu puține calorii

Dacă și tu te numeri printre cei care vor să piardă kilograme bune pe perioada sezonului rece, atunci broccoli nu trebuie să-ți lipsească. Este de preferat să fie consumat proaspăt, sau preparat simplu la aburi, și totul devine mult mai ușor. Cu ajutorul lui organismul arde mult mai ușor grăsimile, așa că folosește-l cu încredere, ca o garnitură sănătoasă și săracă în calorii alături de pește sau de o friptură delicioasă.

Varza de Bruxelles: plină de vitamina C

Chiar dacă nu are un gust prea plăcut, dacă vrei să slăbești varza de Bruxelles intră și ea pe lista de alimente cu puține calorii. În plus, conține și o cantitate apreciabilă de vitamina C, de care ai mare nevoie pentru a-ți întări sistemul imunitar. Dar știai că tot vitamina C este recomandată să fie consumată în curele de slăbire, deoarece contribuie la creșterea oxidării grăsimilor din organism.

Castraveți: elimină toxinele

Eliminarea mai ușoară a toxinelor din organism se face și cu ajutorul delicioșilor castraveți. În plus, consumul lor este recomandat și în cazul în care suferi de diabet, afecțiuni urinare și chiar artrită. Valorile mari ale tensiunii arteriale sunt reduse tot prin consumul de castraveți. Afecțiunile stomacului, dar și cele pulmonare sunt prevenite cu ajutorul castraveților, recunoscuți și pentru numărul redus de calorii.

Fenicul: reduce pofta de mâncare

Beneficiile feniculului în ceea ce privește pierderea în greutate au fost observate încă din Antichitate, semințele acestuia fiind folosite de femeile din Roma Antică pentru a avea silueta dorită, fără prea mult efort. Poți încerca și tu semințe de fenicul, pentru că sunt delicioase și te ajută să-ți ții sub control pofta de mâncare, dar și să îți stabilizezi nivelul zahărului din sânge. Proaspăt, feniculul este inclus pe lista de alimente cu puține calorii, și de aceea consumă-l în special în salate delicioase, care te vor face să nu simți că ești la dietă.

Grapefruit: plin de fibre

Cu un gust amărui, grapefruitul este de nelipsit din orice regim de slăbit. Este plin de fibre, care te ajută să scapi de problemele cu constipația, dar la fel ca și merele îți oferă rapid senzația de sațietate. Cu foarte puține calorii, avem de a face cu unul dintre cele mai bune alimente dintr-o dietă.

Spanac: ameliorează carențele de vitamine

O adevărată bombă de sănătate pentru organism este și consumul de spanac. Plin de vitamina A, potasiu, fier și potasiu, spanacul este perfect pentru a corecta multe dintre carențele organismului. De asemenea, are foarte puține calorii, ceea ce te poate face să te hotărăști mai repede dacă să îl introduci sau nu pe lista de alimente pe care le poți consuma pe perioada restricțiilor alimentare pe care ți le impui.

Dovlecel: excelent pentru slăbit

Unul dintre alimentele cu foarte puține calorii, și cu un gust delicios, dovlecelul poate reprezenta una dintre cele mai sănătoase garnituri alături de pește sau carne, dar poate fi consumat și simplu, în salate sau sucuri de legume. Dacă vrei ceva și mai sănătos, fă spirale din dovlecei și înlocuiește cu ele pastele, atât de pline de calorii.

Lămâi: ideale pentru pierderea în greutate

Ai auzit și încercat și tu apa cu lămâie pentru a-ți regla tranzitul intestinal sau pentru a scăpa mai ușor de unele kilograme în plus. Poți profita de perioada iernii, pentru a le consuma atât pentru a slăbi, dar și pentru a-ți întări sistemul imunitar în fața afecțiunilor de sezon.

Tu cum procedezi pentru a pierde ușor din kilograme pe perioada iernii? Ai vreun truc pe care vrei să ni-l împărtășești și nouă? Te așteptăm în secțiunea de comentarii pentru a discuta pe acest subiect!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *