Sănătate, Sport

Arnica montana te poate scăpa de vânatăi, durere și artrită

Ce este arnica?

Arnica este răspândită în EuropaAsia și în zonele temperate ale Americii de Nord. Există circa opt varietăți ale plantei. Cresc de regulă în sol nisipos și pietros în zone deluroase, dar și pe pajiștile muntoase cu mult soare, dar până la o altitudine maximă de 2500 de metri.

Denumirea științifică pentru arnica este Arnica montana. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de: podbal de munte, carul pădurilor, cujda, ciuda, iarba soarelui, carul zânelor și roit.

Arnica este una dintre cele mai cunoscute plante grație efectului său benefic în ceea ce privește capacitatea de a reface musculatura intens solicitată.

Gelurile, uleiurile şi unguentele care au printre ingrediente și arnica sunt recomandate inclusiv înaintea activităţilor sportive solicitante, în vederea pregătirii muşchilor pentru efort, dar și după încheierea acestora, deoarece previne febra şi contracturile musculare şi ajută la refacerea mai rapidă. În rest, arnica este cel mai bun remediu natural pentru răni, contuzii, luxaţii, ameliorarea durerilor reumatice, artrită.

Arnica este adesea utilizată sub formă de gel sau loțiune. Aceasta poate fi aplicată local pe zona afectată.

Într-un studiu din 2016 au fost analizate efectele arnicii homeopatice asupra durerii și inflamației după intervenția chirurgicală și s-a constatat că este atât o modalitate sigură, cât și eficientă de reducere a vânătăilor, umflăturilor și durerii.

Gelul ameliorant Arnica Allevia Gel Equilibra® este recomandat ca adjuvant cosmetic pentru tratamentul traumatismelor minore, durerilor articulare și durerii musculare.

Cum se utilizează?

Cercetările actuale indică faptul că atât arnica topică, cât și cea ingerată pot reduce vânătăile. Arnica vine sub următoarele forme:

  • gel
  • loţiune
  • pastile
  • ceaiuri

Dacă alegeți să utilizați planta arnica pentru durere, nu o luați niciodată pe cale orală. Este menit să fie aplicat pe piele și este de obicei folosit ca gel.

Conform cercetărilor, Arnica ar putea fi capabilă să reducă vânătăile și umflăturile atunci când este aplicată local sau administrată ca tratament homeopatic sub formă de pilule.

Arnica are, de asemenea, o serie de alte beneficii medicale utile. Consultați medicul înainte de a utiliza Arnica dacă aveți nelămuriri.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Melatonina, pentru un somn relaxat și odihnitor – Bio Elemente

De ce este nevoie să consumi mai mult spanac? – Bio Elemente

Afinele, minunea naturii pentru starea ta de bine! – Bio Elemente

1 comentariu

  1. […] Arnica este bine cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Conține o gamă largă de compuși vegetali care combat inflamația, cum ar fi lactone sesquiterpene, flavonoide și acizi fenolici. Ca atare, se crede că ajută la gestionarea durerii. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *