Sănătate

Melatonina, pentru un somn relaxat și odihnitor

Melatonina este un hormon ce transmite corpului tău semnalul că este timpul să te duci la culcare. De asemenea, a devenit un supliment popular printre persoanele care se confruntă cu lipsa somnului.

Statisticile la nivel mondial arată că insomnia afectează aproximativ 30-45% din populaţia adultă.

Melatonina este un puternic antioxidant, care poate oferi o varietate de alte beneficii cum ar fi:

Melatonina este un hormon produs în mod natural de glanda pineală. Te ajută să adormi calmând corpul înainte de culcare.

Melatonina funcționează împreună cu ritmul circadian al corpului. De asemenea, ajută la reglarea temperaturii corpului, a tensiunii arteriale și a nivelurilor anumitor hormoni.

Nivelurile de melatonină încep să crească în corpul tău când este întuneric afară, semnalându-i corpului că este timpul să dormi.

Există mulți factori care pot cauza niveluri scăzute de melatonină pe timp de noapte.

Stresul, fumatul, expunerea la prea multă lumină noaptea, lipsa de lumină naturală în timpul zilei, munca în ture și îmbătrânirea afectează producția de melatonină.

Melatonina poate reduce simptomele tinitusului.


Tinnitus este o afecțiune caracterizată printr-un sunet constant în urechi. Acesta este predominant atunci când există mai puțin zgomot de fundal, cum ar fi atunci când încercați să adormiți.

Interesant este că administrarea de melatonină poate ajuta la reducerea simptomelor de tinitus și vă poate ajuta să dormiți.

Poate ajuta la sporirea hormonilor de creștere la bărbați


Hormonul de creștere uman (HGH) este eliberat în mod natural în timpul somnului. La bărbații tineri sănătoși, administrarea de melatonină poate contribui la creșterea nivelului de HGH.

Cum să iei melatonină


Cel mai indicat este să începi cu o doză mică de 3-5 mg, 1 comprimat pe zi, seara înainte de culcare, preferabil supt înainte de înghițire. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

Dacă aveți o afecțiune sau urmați un tratament, este bine să consultați medicul înainte de a începe administrarea unui supliment.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Acest remediu BIO te scapă de mirosul neplăcut! – Bio Elemente

1 comentariu

  1. […] Melatonina este principalul hormon care reglează ritmul circadian și joacă un rol important în inițierea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *