BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Acest remediu BIO te scapă de mirosul neplăcut!

Mirosul neplăcut al transpirației te face să te simți de multe ori jenat/ă? Folosești multe produse care promit că te scapă de acele miasme și parcă simți că nu au efectul dorit de tine? Dacă te recunoști în aceste situații, știai că ai putea suferi de fapt de hiperhidroză, o afecțiune caracterizată printr-o transpirație abundentă?

Cum se manifestă hiperhidroza

Aproximativ 5% din populația planetei suferă din cauza acestei afecțiuni, una care deși nu este una care să îți pună în pericol viața, este una extrem de neplăcută. Din cauza transpirației excesive, persoanele care au parte de această nesuferită senzație se confruntă cu lipsa de încredere în sine, și de cele mai multe ori evită să socializeze.

Hiperhidroza se manifestă prin transpirație excesivă în anumite zone, cum ar fi tălpile, subrațul, palmele, zona de deasupra buzei superioare, pe cap, sau între picioare! Destul de stânjenitor, nu-i așa?

Soluții pentru hiperhidroză

Deși neplăcută, hiperhidroza este o afecțiune care se poate trata. Cu toate acestea, este nevoie de sfatul unui medic specialist, pentru că uneori transpirația excesivă poate reprezenta un simptom al unei alte afecțiuni sau a unei infecții în organism. Dacă toate posibilele cauze sunt eliminate, atunci se pune diagnosticul de hiperhidroză.

Regim alimentar

Pentru a remedia în mod natural neplăcerile acestei afecțiuni, precum și mirosul neplăcut al transpirației, este nevoie să îți schimbi stilul alimentar. Astfel, se recomandă ca alimentele bogate în calciu să fie mereu incluse în dieta ta, evită carbohidrații complecși, nu uita că ai nevoie și de cerealele integrale, iar mâncarea să nu fie foarte sărată sau plină de condimente.

Nici consumul unor alimente precum ceapă sau usturoi nu sunt recomandate în caz de hiperhidroză. De asemenea, medicii susțin că o bună hidratare te ajută să scapi de mirosul neplăcut al transpirației. De fapt, prin consumul a minimum 8 pahare de apă pe zi, nivelul hidric din organism se echilibrează, și astfel poți preveni mirosul neplăcut al transpirației.

Produse de îngrijire corporală

Multe dintre produsele de îngrijire corporală de pe piață nu îți sunt deloc de ajutor, chiar din contră. De aceea, trebuie să îți îndrepți atenția către acele produse naturale, pentru că sunt mult mai eficiente. O soluție pentru tine poate fi și Aloevolution Deoepil, pe care l-am găsit aici. Este vorba despre o formulă unică, fără adaos de apă şi clorhidrat de aluminiu, se bazează pe sinergia a patru componente:

• Alaun de potasiu- absoarbe excesul de transpiraţie,elimină mirosul neplăcut;

• Ceai verde- reduce inflamaţia şi înroşirea pielii;

Aloe Vera -reduce iritaţiile pielii, hidratează pielea, ameliorează aspectul epidermei;

• extract din Gymnema Sylvestre- inhibarea activităţii foliculare, încetinirea semnificativă a refacerii părului (un principiu activ, complet natural, testat clinic, care prelungeşte efectul epilării).

Produsul este un aliat prețios chiar și după epilat deoarece:

• Fără alcool, aluminiu şi parabeni;

• Conţine suc de Aloe Vera în loc de apă;

• Nu astupă porii pielii, ceea ce înseamnă că permite pielii să respire.

Remedii naturale care te scapă de mirosul neplăcut al transpirației

Pentru că aminteam ceva mai sus că există și multe remedii naturale pentru a înlătura mirosul neplăcut al transpirației, îți prezentăm câteva dintre ele. Le poți încerca și tu și să observi în ce măsură îți sunt de ajutor.

Bicarbonat de sodiu

Ai auzit desigur de mulțimea de beneficii pe care o are bicarbonatul de sodiu, și cât de multe sunt aplicațiile sale practice. De data aceasta vom vorbi despre modul în care acesta poate împiedica mirosul neplăcut al transpirației. Pentru a avea parte de efectele sale benefice în acest sens, imediat după ce ai ieșit de la duș aplică-l pe piele. Nu te va împiedica să transpiri, dar măcar nu te vei mai confrunta cu mirosul neplăcut al transpirației, ceea ce îți crea mari probleme și complexe

Oţet din cidru de mere

Este un remediu care poate fi folosit atât intern, cât și extern. Astfel, poți bea acest lichid sau, înainte de culcare, aplică-l local. După ce ai folosit acest remediu timp de mai multe zile consecutive, vei observa că nu mai ai probleme mari cu mirosul neplăcut al transpirației, dar nici cu cantitatea acesteia.

Ceai de mușețel

Multe dintre persoanele care au încercat acest remediu au fost de părere că s-a dovedit cel mai bun, în cazul lor. Prin urmare, consumă mai mult ceai de mușețel, la care poți adăuga uneori și o linguriță de salvie uscată. Nu abuza însă de salvie, pentru că te poți confrunta cu sângerări abundente la menstruație.

Magneziu

Uneori, mirosul neplăcut al transpirației este cauzat de o carență de magneziu în organism. De aceea, poți discuta cu medicul tău dacă nu ar fi bine să iei anumite suplimente alimentare bogate în acest mineral. Dacă răspunsul este unul afirmativ, aici poți găsi produsul de care ai nevoie. În plus, poți consuma și mai multe alimente bogate în magneziu, cum sunt nucile, legumele verzi, soia sau peștele.

Poartă haine din fibre naturale!

Cu siguranță că cei mai mulți dintre noi avem haine din fibre sintetice în garderoba noastră. Sunt mult mai practice, în sensul că nu este nevoie să le mai calci după ce le iei de pe sârmă. Cu toate acestea, dacă mirosul neplăcut al transpirației îți face probleme, recomandarea specialiștilor este să renunțăm la ele, deoarece aceste fibre nu lasă pielea să respire, și din acest motiv transpirația excesivă este favorizată. Alege mai bine să porți haine realizate din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, care lasă pielea mai liberă și nu ”încurajează” transpirația.

Recomandări pentru a ține sub control transpirația

Pentru cei care vor să țină sub control transpirația, recomandările medicilor sunt simple și de bun simț: este nevoie de dușuri zilnice la care să fie folosite produse de îngrijire naturale, să poarte haine din fibre naturale, încălțămintea trebuie deschisă sau adecvată temperaturilor de afară, pentru a permite pielii să respire.

De asemenea, alimentația trebuie să conțină mai multe fructe și legume crude, mai puțină carne, să se evite pe cât posibil situațiile stresante și, nu în ultimul rând să folosească acele deodorante de tip stick naturale, de preferat pe bază de piatră de alaun. Este simplu, dar foarte eficient, așa că poți trece imediat la treabă!

Tu cum procedezi pentru a scăpa în mod natural de mirosul neplăcut al transpirației? Ai unele recomandări pentru noi și cititori? Folosește-te de secțiunea de comentarii pentru a ne împărtăși din experiența ta!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *