Nutriție

Previne mirosurile neplăcute cu un deodorant natural!

Am scăpat de lunile de iarnă, iar sezonul de primăvară-vară își intră, treptat-treptat, în drepturi. Vremea mult mai caldă din primele zile de primăvară și-a făcut simțită prezența și printr-o transpirație ceva mai abundentă. Probabil că și tu ai simțit același lucru, și de aceea ai folosit ceva mai mult deodorantul care previne mirosurile neplăcute.

Alege un deodorant natural, și pielea ta îți va mulțumi!

Există numeroase produse, în farmacii, sau pe rafturile supermarket-urilor, care sunt create pentru a împiedica transpirația excesivă și, mai ales, de a îndepărta mirosul neplăcut al acesteia. Din nefericire, multe dintre ele sunt pline de ingrediente chimice, care ne afectează pH-ul natural al pielii, cauzând chiar și unele probleme de sănătate.

Ce nu știai despre deodorantele naturale

Dacă până acum nu ai mai folosit un deodorant natural, trebuie să știi câteva lucruri. Astfel, la început, este posibil ca temporar să te confrunți cu un miros mai puternic al transpirației, deoarece ingredientele conținute de acesta contribuie la eliminarea toxinelor acumulate în piele.

Reguli la folosirea antiperspirantelor naturale

Pe cât posibil, pe perioada cât folosești deodorantul, alege doar haine din fibre naturale, consumă mai mult fructe și legume, pentru că mirosul neplăcut al transpirației este influențat și de felul în care te alimentezi.

Nu renunța rapid la noul tău deodorant natural, pentru că ai impresia că nu este bun. Încearcă-l cel puțin o săptămână, și abia apoi te vei convinge de felul în care acesta acționează. De asemenea, ele se aplică mereu pe pielea uscată, și nu imediat după duș sau după epilare, pentru ca pielea să poată ”respira” un pic.

Aloe vera previne mirosurile neplăcute

Aloe vera, planta miracol cum a fost ea numită, se dovedește un aliat de nădejde atunci când intră în componența deodorantelor naturale. Atunci când este aplicată pe piele, această plantă nu doar că oferă o senzație de răcorire, dar și împiedică dezvoltarea bacteriilor care sunt responsabile de mirosul neplăcut al transpirației.

Cât privește pH-ul pielii, acesta este reglat de aloe vera, care mai are și proprietăți antiinflamatoare şi antifungice. În acest fel, chiar și în cazul în care există unele probleme dermatologice, deodorantul natural care previne mirosurile neplăcute, poate fi folosit în continuare.

Alaunul de potasiu nu blochează porii

Un antiperspirant obișnuit va bloca porii, ceea ce înseamnă că pielea nu va mai respira așa cum trebuie. Din fericire, există o soluție naturală: alaunul de potasiu, sau piatra de alaun cum mai este numită. Aceasta nu blochează porii, dar te scapă în același timp de neplăcuta problemă a transpirației.

Piatra de alaun, pentru întreaga familie

Piatra de alaun este cel mai bun antiperspirant natural, care oprește dezvoltarea bacteriilor care provoacă mirosul neplăcut al transpirației. Poate fi folosită de întreaga familie, fără riscul vreunor efecte adverse nedorite. Este recunoscută ca având proprietăți antiseptice, cicatrizante și hipoalergenice.

Nu pătează hainele!

Piatra de alaun are avantajul că poate fi folosită oriunde pe corp, pentru a preveni mirosul neplăcut al transpirației, pielea rămâne proaspătă și, în plus, nu pătează hainele, cum o fac majoritatea antiperspirantelor din farmacii sau din magazine.

Avantajele pietrei de alaun

Există numeroase avantaje ale folosirii pietrei de alaun într-un deodorant natural, unde nu doar că previne mirosurile neplăcute, dar oferă și alte beneficii: nu are miros, este ușor alcalină și poate fi folosită ca un tonic.

De asemenea, poate fi folosită cu succes pentru a trata înțepăturile de insecte, atât de frecvente pe perioada verii. Înroșirea și umflarea zonei dispar mult mai repede, iar eventualele neplăceri, cum ar fi pruritul, sunt și ele calmate.

Folosirea pietrei de alaun este permisă și în cazul persoanelor care suferă din cauza unor alergii, nu blochează porii – ceea ce înseamnă că pielea poate să respire în mod natural, și ca un bonus, poate fi folosită și pentru a scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor.

Nu lăsa transpirația să îți conducă viața!

Există numeroase motivele care stau la baza apariției transpirației excesive, iar căldura este doar unul dintre ele. Consumul de medicamente, anumite afecțiuni, un stil alimentar greșit sunt doar câteva!

Nu lăsa transpirația să îți conducă viața! Începe chiar acum să faci unele schimbări! Și atunci, de ce să nu alegi un deodorant natural, care nu doar că previne mirosurile neplăcute și transpirația, dar și vindecă eventualele zone iritate. Am găsit aici un produs natural, foarte eficient, un produs blând pentru pielea sensibilă și care asigură prospețime pentru întreaga zi, dar reglează în același timp și transpirația.

  • Ai grijă la ce mănânci

Chiar dacă pare greu de crezut, să știi că stilul tău alimentar poate determina o transpirație mai abundentă sau una urât mirositoare. De aceea, ai grijă la ce mănânci, renunță la alimentele picante, prea sărate, bogate în grăsimi nesănătoase.

Nici băuturile alcoolice nu sunt indicate, la fel ca orice produs care  conţine cofeină, de la cafea și ceai (negru și verde) la cola și ciocolată. Acestea stimulează puternic glandele sudoripare, de aici și problemele cu transpirația.

Atenție la hidratare și igienă!

  • Bea mai multe ceaiuri

Hidratarea este importantă, așa că în afară de apă, ai grijă să consumi mai multe ceaiuri, dintre care cele mai recomandate sunt cele salvie sau de mușețel, pentru că sunt un antiperspirant natural.

  • Respectă regulile de igienă

Chiar dacă este de la sine înțeles, încă mai sunt persoane care au probleme cu igiena personală. De aceea, respectă regulile de igienă, iar pentru curățarea corpului alege acele produse naturale, fără miros, și din ingrediente care hrănesc și protejează pielea.

  • Epilare axială

Pe perioada sezonului cald, bărbații sunt sfătuiți și ei să apeleze la epilarea axială, deoarece părul abundent din acea zonă favorizează mirosul neplăcut al transpirației. Deodorantul antiperspirant își va face treaba mai bine așa.

Lasă pielea să respire!

  • Haine din fibre naturale

Hainele și încălțămintea trebuie să fie din fibre naturale, care să permit pielii să respire. Fibrele sintetice împiedică acest lucru. Nici hainele prea mulate sau încălțămintea strâmtă sau închisă nu sunt o alegere mai inspirată, susțin specialiștii.

Nu este deloc greu să îți ții sub control transpirația excesivă, și nici să previi mirosurile neplăcute. Alege acele produse naturale care nu doar să te scape de aceste două probleme, dar care să contribuie și la buna stare de sănătate a pielii tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *