BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Profită și tu de beneficiile coenzimei Q10 pentru organism

Toată lumea a auzit de coenzima Q10, în primul rând datorită reclamelor de la televizor unde acest antioxidant era prezentat drept un aliat de nădejde al femeilor care vor să țină deoparte semnele îmbătrânirii. Cu toate acestea, beneficiile coenzimei Q10 pentru organism sunt mult mai multe, și nu se referă doar la industria frumuseții.

Un antioxidant ca o vitamină

Deși este un antioxidant natural, coenzima Q10 are multe dintre proprietățile unei vitamine, și de aceea este folosită de celulele organismului pentru întreținere, multiplicare și schimb de energie.

Acțiunile coenzimei Q10

Există numeroase beneficii pe care coenzima Q10 le aduce organismului. Printre acestea se află:

• Reduce stresul oxidativ, neutralizând radicalii liberi;

• Îmbunătățește activitatea cardiacă și metabolismul mușchiului cardiac;

• Creşte gradul de detoxifiere al organismului, încetineşte procesul de îmbătrânire şi prelungeşte durata de viaţă a celulelor;

• Rol important în combaterea proceselor degenerative în organism (Alzheimer, Parkinson, Scleroză multiplă);

• Are un rol de catalizator în procesele de refacere energetică a celulelor;

• Participă la formarea centrului energetic al celulelor, având un rol cheie în procesele intracelulare;

• Întărește imunitatea și funcția de apărare a organismului împotriva infecțiilor virale, bacteriene sau a invaziei tumorale.

Suplimente pentru o stare de bine

Multe dintre afecțiunile cu care organismul se poate confrunta pot avea, printre cauze, și nivelul scăzut al coenzimei Q10. De aceea, medicii recomandă ca procurarea acestui antioxidant să se facă fie din alimentație, fie cu ajutorul unor suplimente. Din păcate, de cele mai multe ori stilul nostru alimentar nu poate asigura cantitatea necesară, așa că apelarea la suplimente este chiar indicată. Am căutat și noi un astfel de produs și l-am găsit aici și, mai mult, spre deosebire de alte produse similare existente pe piață, acesta nu conține zahăr, amidon, conservanți, arome sau coloranți și niciun fel de compuși cu efect alergenic.

Beneficiile coenzimei Q10

Beneficiile coenzimei Q10 sunt numeroase, și de ele poți profita și tu, chiar foarte ușor. Doar cu două-trei capsule administrate zilnic.

O inimă sănătoasă

Chiar dacă nu știai asta, coenzima Q10 poate fi aliatul tău de nădejde pentru o inimă sănătoasă. De asemenea, poate combate anumite afecțiuni cardiovasculare, iar acest lucru este posibil deoarece elimină efectele negative ale radicalilor liberi, care pot crește riscul de boli de inimă. Administrarea ei se recomandă și persoanelor care au suferit un atac de cord, deoarece favorizează recuperarea mai rapidă.

Fertilitatea și coenzima Q10

Pe măsură ce înaintează în vârstă, fertilitatea femeilor scade, iar de același tratament au parte și ovulele, care sunt mai afectate din punctul de vedere al calității. De aceea, o soluție pentru acest neajuns ar fi și administrarea unui supliment de coenzima Q10.

Totodată, beneficiile coenzimei Q10 în probleme de fertilitate nu se aplică doar femeilor. Și bărbații pot avea probleme cu numărul spermatozoizilor, calitatea acestora și motilitatea, iar coenzima Q10 se dovedește și de această dată de ajutor.

Mai multă energie

Consumul de coenzima Q10 îi aduce un plus de energie organismului, iar acest lucru o recomandă să fie folosită cu succes și de persoanele active sau care fac sport de performanță.

Scade nivelul colesterolului “rău”

Multe persoane se plâng din cauza neplăcerilor cauzate de nivelul ridicat al colesterolului ”rău”. Din fericire, printre beneficiile coenzimei Q10 se numără și faptul că duce la reducerea semnificativă a acestuia, așa că poate ar trebui să îți îndrepți atenția și către această posibilitate.

Reglează hipertensiunea arterială

Coenzima Q10 are un ușor efect vasodilatator, ceea ce înseamnă că reduce mult riscul de hipertensiune arterială. Întreabă-ți medicul cardiolog ce părere are despre administrarea de astfel de suplimente, iar dacă totul este în regulă, profită din plin de beneficiile coenzimei Q10.  

Previne îmbătrânirea prematură a pielii

Există o mulțime de factori care pot duce la apariția semnelor de îmbătrânire prematură a pielii. Din fericire, specialiștii din industria frumuseții au intuit perfect potențialul anti-aging al coenzimei Q10, așa că utilizarea ei în produse de îngrijire a tenului a devenit aproape o normalitate.

Gingii mai sănătoase

Printre alte afecțiuni stomatologice, există și problema gingiilor umflate, care sângerează. Au fost realizate mai multe studii în urma cărora s-a ajuns la concluzia că în acest caz, administrarea orală a suplimentelor pe bază de coenzima Q10 sau utilizarea unei ape de gură care o are printre componente ajută la vindecarea mai rapidă a acestei afecțiuni.

Un sistem imunitar puternic

Un sistem imunitar puternic este și el pe lista cu beneficii ale coenzimei Q10. De asemenea, dacă administrarea acesteia se face pe perioade îndelungate, poate crește numărul de anticorpi.

Reglează nivelul glicemiei

Beneficiile coenzimei Q10 se răsfrâng și asupra peraoanelor care suferă de diabet. Cu ajutorul ei, rezistența la insulină este crescută, dar și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Totuși, înainte de a apela la un supliment pe bază de coenzima Q10, discută cu medicul tău diabetolog.

Te scapă de kilogramele în plus

Pentru cei care vor să mai scape din kilogramele în plus, suplimentele pe bază de coenzima Q10 pot fi un aliat de nădejde. Evident, trebuie să uiți de un stil alimentar incorect și încearcă să faci mai multă mișcare.

Fără dureri de cap

Multe persoane se plâng de migrene supărătoare. De aceea, au fost realizate unele studii pentru a se observa dacă printre beneficiile coenzimei Q10 s-ar afla și reducerea durerilor de cap. Ei bine, se pare că da, avem de a face cu formula câștigătoare.

Posibile reacții adverse

De regulă, administrarea de coenzima Q10 nu are niciun fel de efect secundar, indiferent dacă este administrată adulților sau copiilor. Există unele persoane mai sensibile, care se pare că au experimentat și unele  efecte adverse, dar foarte rare. Dintre acestea amintim: dureri de stomac, inapetență, senzație de amețeală, crampe abdominale, diaree, probleme cu somnul, stare de oboseală și/sau iritabilitate, sensibilitate la lumină.

De asemenea, încă nu sunt cunoscute prea bine efectele pe care aceasta le poate avea pe perioada sarcinii sau în alăptare. De aceea, se recomandă precauție în administrare, sau chiar întreruperea tratamentului.

Profită și tu chiar acum de beneficiile coenzimei Q10 pentru organism și vei simți diferența! În mod pozitiv, desigur!

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *