Frumusețe, Sănătate

Descoperă ce anume NU dă senzațiile de iritație și usturime bebelușului tău!

Unul din cele mai frumoase momente în contextul relației dintre părinți și bebeluși îl constituie ritualul îmbăierii. Este minunat să îl vezi pe cel mic cum interacționează cu apa și se bucură, râde, ori se joacă cu jucăriile pe care i le-ai pregătit. 

Orice părinte știe însă că îmbăierea unui bebeluș nu este chiar floare la ureche. Dacă nu o faci cum trebuie, copilul va începe să plângă și totul va deveni un calvar. Cunoști și tu sentimentul atât de neplăcut atunci când îti intră spumă de șampon în ochi. Copilul tău nu trebuie să treacă prin această experiență, mai ales că nu are încă reflexul de a-și feri ochișorii de spuma șamponului.  

Din acest motiv, este recomandat să alegi un șampon cu formulă ușoară și delicată pentru bebeluși pe eticheta căruia este specificat că are o formulă fără lacrimi. Prin urmare, îți vom prezenta CE ANUME nu dă senzațiile de iritație și usturime bebelușului tău în timpul băii – componentele active ce urmează a fi descrise nu ar trebui să lipsească de pe lista de ingrediente al produsului de igienă ideal! 

ALOE VERA 

Cu siguranță orice mămică trebuie să fi auzit până acum de beneficiile de necontestat ale ”plantei miraculoase” în ceea ce privește protecția sporită a pielii. Fără pic de îndoială, Aloe Vera constituie un ingredient indispensabil care nu dă senzațiile de iritație și usturime în timpul băii, datorită acțiunii vitaminelor B2 și B3. Acestea contribuie la absorbția substanțelor nutritive și a enzimelor ce hrănesc și hidratează pielea în profunzime

În plus, Aloe Vera acționează asemenea unei pelicule protective, menținând această hidratare și grăbind procesul natural de refacere a acesteia. Și asta nu e tot! Cu ajutorul enzimelor din conținutul său și a vitaminei B1, Aloe Vera ajută la exfolierea celulelor moarte ale pielii și la decongestionarea porilor, permițându-i acesteia să respire și să se regenereze mai ușor. 

EXTRACTUL DE MUȘEȚEL 

Neplăcerile nou-născuților în momentul băii se află adesea în strânsă legătură cu disconfortul creat de utilizarea unui produs de igienă necorespunzător. De această dată, salvarea vine de la extractul de mușețel, care curăță blând epiderma și părul, fără a usca, asigurând hidratarea și protecția în profunzime. Astfel, pielea rămâne moale, plăcută la atingere, iar pârul, strălucitor. Bogat în principii active precum bisabololul sau matricina, care și-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului în ceea ce privește îngrijirea pielii deteriorate, mușețelul, ca și ingredient activ al unui produs de îngrijire, nu dă senzațiile de iritație și usturime asociate altor tipuri de șampoane. 

Mai mult decât atât, cercetătorii admit faptul că extractul de mușețel are un efect antibiotic, iar bacteriile rele sunt împiedicate să se dezvolte. Acestea sunt motivele pentru care mușețelul ar trebui să se regăsească pe lista de ingrediente a unui șampon pentru pentru bebeluși.  

GLICERINA 

În randul produselor destinate copiilor, cele pe bază de glicerina se bucură de o largă apreciere. Ce le face să fie atât de speciale? Chiar proprietățile acestei substanțe, care o transformă într-un element activ deosebit de însemnat pentru menținerea sănătății pielii și asigurarea hidratarii optime a epidermei

Larga utilizare a glicerinei în industria produselor de îngrijire se datorează multiplelor sale beneficii pielii: de la efectul antiseptic la cel emolient, catifelând și menținând elasticitatea acesteia. De asemenea, glicerina nu dă senzațiile de iritație și usturime, potrivindu-se oricărui tip de piele, însa mai ales pielii deshidratate, uscate și sensibile a nou-născuților. 

Noi știm că și tu ești o mămică grijulie atunci când vine vorba de ritualul de îmbăiere al bebelușul tău, așa că așteptăm să ne spui în comentarii cum procedezi pentru ca acesta să se simtă bine în pielea lui și ce produse de îngrijire utilizei!


Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *