BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Beneficii ale uleiului de pește de care poți profita și tu!

Administrarea zilnică a uleiului de pește, bogat în acizi grași Omega 3, este una care vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru organismul uman. Cel mai probabil, știi și tu unele dintre acestea, dar există și alte beneficii pe care le poți avea dacă alegi să folosești uleiul de pește. Prin urmare, avem pentru tine 10 efecte pozitive de care te poți bucura și tu, grație uleiului de pește!

Împiedică degradarea creierului

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, creierul nostru începe să sufere un proces de degradare. De aceea ai și auzit de multe cazuri de Alzheimer în rândul persoanelor vârstnice. Cu toate acestea, nu trebuie să ignori acest aspect și să încerci să faci ca acest proces să fie mult încetinit, sau chiar oprit. Aici intervine primul dintre beneficiile uleiului de pește pe care voiam să ți-l prezentăm.

Astfel, conținutul ridicat în acizi grași Omega 3 a uleiului de pește are un rol important în a proteja creierul de degradare. Vei observa cum problemele cu memoria devin o simplă amintire, iar depresia este ținută la distanță cu ajutorul acelorași acizi grași. Specialiștii susțin că dimineața este momentul perfect pentru a vă administra suplimentul alimentar care conține ulei de pește. Și nu uita, capsulele trebuie păstrate la rece, preferabil în frigider, pentru a nu își pierde proprietățile.

Un supliment special pentru tine

Pentru a beneficia de proprietățile uleiului de pește specialiștii recomandă administrarea acestuia sub formă de suplimente alimentare. Poate cel mai bun produs de pe piață îl găsești chiar aici, și ai parte de uleiul extras din carnea de pește este bogat în acizi grași omega-3, dintre care cei mai importanți sunt EPA și DHA.

Uleiul de pește de la Equilibra este un supliment alimentar cu acizi grași polinesaturați din seria omega-3, și cu vitamina E, utilă pentru compensarea carențele alimentare. Produsul poate fi util în menținerea funcțiilor normale ale inimii și ale creierului și pentru a proteja împotriva oxidării lipidelor. Specialiștii susțin că un efect benefic este obținut cu un aport zilnic de 250 mg de EPA și DHA.

Reduce valorile mari ale trigliceridelor și colesterolului ”rău”

Stilul de viață dezordonat este principal cauză care poate duce la valori mari ale trigliceridelor și ale colesterolului ”rău”, chiar și la vârste tinere. Din fericire, printre beneficiile uleiului de pește se află și faptul că te ajută să le aduci pe acestea la valori prietenoase pentru organism, așa că nu ar trebui să îl neglijezi.

Grație uleiului de pește, slăbești mai ușor

Cei mai mulți dintre noi avem probleme cu kilogramele în plus. Reprezentantele sexului frumos duc, de altfel, o luptă permanentă cu nesuferitele kilograme, care parcă nu vor să se mai dea duse, indiferent ce metode ar încerca. De aceea, pentru a-i oferi organismului imboldul de care are nevoie pentru a începe din nou să piardă din kilogramele în plus, te poți folosi de uleiul de pește. Potrivit specialiștilor, grăsimile sănătoase care se găsesc din abundență în uleiul de pește te ajută să îți controlezi pofta de mâncare, ceea ce te va face să slăbești fără efort, și chiar destul de rapid!

Scapă de depresie

Depresia, boala omului modern, după cum este ea numită, afectează din ce în ce mai multe persoane. Este suficient să ne gândim la situația actuală, cu multe restricții, cu nesiguranța unui loc de muncă, și deja simți că te cuprinde o stare pe care cu greu o poți ține sub control. Printre beneficiile uleiului de pește se află și faptul că te ajută să ții sub control stările depresive, dar contribuie și la stimularea hormonului fericirii. Te vei simți mult mai bine și vei reuși, în acest fel, să găsești cele mai bune soluții pentru problemele cu care te poți confrunta.

Combate efectele poluării

Efectele negative pe care poluarea le are asupra organismului sunt nenumărate, și multe dintre afecțiunile de care putem suferi au legătură cu nivelul ridicat al acesteia. Din păcate, nu toți putem locui în anumite zone recunoscute pentru faptul că nivelul poluării este scăzut, așa că tot ce poți face este să consumi ulei de pește, care este recunoscut, printre altele, că te ajută să combați efectele negative ale acesteia.

Menține sănătatea ochilor

Din cauză că lucrezi la calculator ai început să ai probleme cu vederea. De asemenea, nici faptul că înaintezi în vârstă nu te ajută prea mult, pentru că se știe că acuitatea vizuală scade în timp. De aceea, dacă vrei să ai grijă așa cum se cuvine de sănătatea ochilor tăi, profită de beneficiile uleiului de pește în acest sens. Efectele sunt dintre cele mai bune, așa că nu mai ezita.

Un ten perfect

Toate femeile îți doresc o piele frumoasă, lipsită de riduri sau de alte imperfecțiuni. De aceea, cheltuiesc sume importante pe produse de înfrumusețare care, de multe ori, nu au aproape niciun efect. Cu toate acestea, femeile nu renunță și caută permanent acel produs care să le ajute să-și îndeplinească această dorință, de a avea un ten perfect. Nu mai cheltui sume mari pe astfel de produse, alege să consumi regulat ulei de pește, iar tenul tău îți va mulțumi pentru aceasta. Toți cei din jur vor remarca luminozitatea și aspectul sănătos al acestuia, și vor fi foarte curioși să îți afle secretul!

Păr sănătos și rezistent

Pentru că tot suntem la capitolul frumusețe, nu putem să trecem cu vederea beneficiile uleiului de pește în ceea ce privește un păr sănătos și rezistent. Încearcă și vei vedea că nu am exagerat cu nimic, iar părul tău nu a arătat niciodată mai bine.

Un sistem imunitar puternic

Sezonul rece a început, cazurile de coronavirus sunt și ele numeroase, așa că încerci din răsputeri să îți întărești sistemul imunitar. Acizii grași Omega 3 conținuți de uleiul de pește te ajută în acest sens, așa că îl poți consuma cu încredere, pentru a-ți fortifia imunitatea.

Excelent în sarcină

Când este consumat pe perioada sarcinii, uleiul de pește este excelent atât pentru sănătatea viitoarei mame, dar și pentru buna dezvoltarea fătului. De asemenea, femeile însărcinate care consumă ulei de pește pe perioada sarcinii sunt mai puțin predispuse de a suferi de depresie postpartum, sau de a naște prematur.

Pentru care dintre efectele de mai sus ai fi dispus/ă să încerci uleiul de pește? Ai mai folosit până acum? Așteptăm să discutăm cu tine toate aceste aspecte în secțiunea de comentarii!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *