BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Sfaturi pentru a scăpa rapid de riduri!

Pielea este considerată a fi cel mai mare organ al corpului uman, de aceea trebuie să îi acordăm atenția cuvenită. Cea mai expusă parte a pielii, tenul, este ”cartea de vizită” a fiecărei persoane. Din păcate, stilul de viață dezordonat, o hidratare necorespunzătoare, mult stres, utilizarea produselor de îngrijire inadecvate duc la apariția primelor semne de îmbătrânire prematură. Este timpul să te oprești și să afli cum poți scăpa rapid de riduri!

Cauzele apariției ridurilor

În mod natural, pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea își pierde din elasticitate. Acest lucru se observă cel mai lesne la nivelul tenului, prin apariția acelor linii de expresie, care se accentuează mai rapid după vârsta de 30 de ani. Cu toate acestea, îmbătrânirea pielii poate fi amânată, dacă știi cum să ai grijă de pielea ta!

Expunerea directă la razele ultraviolete, un stil alimentar din care lipsesc nutrienții necesari, o hidratare incorectă, prea puține ore de odihnă, toate sunt cauze ce pot duce la apariția ridurilor. La acestea se mai adaugă și consumul de alcool și/țigări,

Poți sau nu scăpa rapid de riduri?

Pentru a scăpa rapid de riduri, trebuie să începi să îți schimbi multe dintre obiceiurile tale. Dacă este posibil, dormi mai mult pe spate, pentru ca ridurile să nu fie chiar atât de pronunțate. Hidratează-te mai mult, doar cu apă și ceaiuri neîndulcite, iar alimentația să se bazeze mai mult pe fructe și legume proaspete. Nu uita să te demachiezi în fiecare seară, iar apa micelară nu trebuie să îți lipsească.

Cele mai bune tratamente împotriva ridurilor

Există numeroase tratamente care se fac, și care promit că te scapă rapid de riduri. Înainte însă de a detalia despre ce ar trebui să faci dacă vrei să scapi de semnele îmbătrânirii premature, trebuie să înveți un lucru: este mai ușor să previi, decât să tratezi, așa că avem pentru tine o soluție, un produs natural pentru îngrijirea tenului, pe care îl poți găsi chiar aici și care:

• Stimulează regenerarea celulelor pielii;

• Crește sinteza de colagen și menține elasticitatea fibrelor de colagen;

• Menține suplețea, elasticitatea și tonicitatea epidermei;

• Ajută la reîntinerirea pielii și corectarea ridurilor de expresie;

• Asigură hrănirea pielii cu vitamine și substanțe nutritive;

• Are efect antioxidant, elimină radicalii liberi și preîntâmpină procesele de îmbătrânire a țesuturilor.

Recomandări pentru femei, pentru a scăpa rapid de riduri

Specialiștii în cosmetică au și unele recomandări pentru femeile care nu știu ce să mai facă pentru a scăpa rapid de riduri.

În primul rând, aplică-ți pe ten o cremă cu protecție solară, chiar dacă afară este nor și te gândești că nu ai nevoie de așa ceva. De asemenea, atunci când folosești anumite produse de îngrijire a tenului, îndreaptă-ți atenția către cele care nu conțin alcool, pentru că îți vei usca prea mult pielea, care va deveni mult mai sensibilă și mai predispusă la iritații.

Masajele faciale fac adevărate minuni atunci când vine vorba de a scăpa rapid de riduri, iar dacă nu ai timpul necesar pentru un astfel de tratament, câteva minute, petrecute în fața oglinzii, executând câteva exerciții faciale, fac adevărate minuni.

Cum scapi de riduri la 20 de ani

Da, pare ceva hilar, cum poți să vorbești despre riduri atunci când ai doar 20 de ani. Ei bine, aici nu este vorba despre a scăpa de riduri, ci mai bine zis, ce trebuie să faci pentru a le preveni.

Nu te culca fără să te demachiezi, folosește cremă de protecție solară, iar o dată pe săptămână poți recurge la o exfoliere. După această procedură trebuie să aplici o cremă hidratantă, și nu uita că trebuie să îți masezi și zona gâtului și a decolteului.

Îngrijirea tenului la 30 de ani

Dacă ai atins acest prag și ridurile te-au ocolit, este timpul să păstrezi obiceiul de a aplica frecvent creme hidratante. Este cel mai bun moment să începi să îți faci o rutină de îngrijire a tenului, și fii foarte atentă la zona ochilor.

De asemenea, nu neglija nici hidratarea corectă a buzelor, iar pielea de pe gât și din zona decolteului trebuie tratată mai cu atenție. Acum apar primele cute care, neîngrijite corespinzător, se transformă în riduri greu de îndepărtat.

Exfolierea devine o procedură obligatorie, iar cremele de noapte nu trebuie să-ți lipsească de pe măsuța de toaletă. Procedând astfel, pielea ta va fi luminoasă, tonifiată și lipsită de riduri, adică așa cum ți-o dorești. Pentru unele tratamente speciale, lasă-te pe mâna specialiștilor de la saloanele de cosmetică.

Ridurile și vârsta de 40 de ani

Aici, deja lucrurile se mai complică puțin. Pielea și-a pierdut mult din elasticitatea din prima tinerețe, de aceea tratamentele antirid ar trebui să devină deja o obișnuință. La cremele de noapte, pe care deja le utilizai regulat, le poți adăuga și pe cele de zi. Nu mai insistăm pe faptul că exfolierea este mai mult decât necesară.

Atunci când ești în jurul vârstei de 40 de ani, începu să îți îndrepți atenția și către acele produse rezervate corectării unor imperfecțiuni pigmentare.

Fiolele cu colagen, sau cremele care ajută la refacerea în mod natural a acestuia devin deja o a doua natură, iar alimentația corectă și odihna suficientă sunt cei mai buni aliați pentru a ține ridurile la respect, măcar pentru încă o perioadă.

De la 50+

Dacă ai împlinit 50 de ani, deja știi că acidul hialuronic și colagenul sunt ceea ce ai nevoie pentru a mai masca semnele trecerii timpului. Chiar dacă deja te confrunți cu unele riduri, nu trebuie să privești cu ură oglinda. Este semnul că ai avut o viață frumoasă, și încă te mai poți bucura de ea în continuare.

Și pentru că nu ești genul ca să nu se îngrijească de aspectul ei, atunci folosește cu încredere creme anti-age sau loțiuni intens hidratante.

Ești frumoasă, așa cum ești!

Bucură-te de viața ta și reține că frumusețea vine și din interior! Tu doar o ajuți să fie mai bine pusă în evidență, cu ajutorul unor produse de îngrijire! Alege-le doar pe cele mai bune și naturale, și totul va fi mult mai ușor!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *