BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate, Sport

Beneficii ale resveratrolului pe care nici nu le bănuiai

Ai auzit, cu siguranță, despre resveratrol, despre care se spune că ar avea o mulțime de beneficii pentru organism. Cu toate acestea, nu știi prea multe informații despre acest antioxidant, dar ești interesat de ce ar putea aduce bun pentru starea ta de sănătate. Din fericire, ești în locul potrivit, pentru că acum vei afla multe beneficii ale resveratrolului pe care nici nu le bănuiai.

O substanță complexă

Au fost efectuate mai multe studii medicale pentru a fi analizate toate posibilele beneficii ale resveratrolului, iar rezultatele obținute au fost unele remarcabile. În urma acestora, s-a alcătuit o listă cu mai multe acțiuni pozitive pe care acest antioxidant le aduce organismului, și de care te poți bucura și tu.

Un supliment pentru o stare de bine

Sunt multe alimentele care conțin o cantitate mai mare sau mai mică de resveratrol. Cu toate acestea, pentru a fi sigur că ai parte de doza optimă din această substanță zilnic, ai putea lua în calcul administrarea unui supliment alimentar natural, pe care îl poți găsi chiar aici. Este vorba despre un supliment antioxidant și antidegenerativ și care, totodată:

• Este un puternic antioxidant, care protejează ADN-ul celular prin neutralizarea unui spectru larg de radicali liberi, împiedicând îmbătrânirea celulelor și instalarea proceselor degenerative;

• Stimulează sistemul imunitar, are un rol important în preîntampinarea apariției și dezvoltării celulelor canceroase (cancer de colon, de prostată și de col uterin);

• Reface nivelul de glutation (cel mai important antioxidant pe care îl secretă organismul uman);

• Îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului prin creșterea nivelului enzimei quinone reductase;

• Scade nivelul LDL colesterol și trigliceride, crește nivelul HDL colesterol;

• Păstrează inima sănătoasă și reduce agenții hipertensivi. Organizația Mondială a Sănătății sugerează că doar resveratrolul reduce riscul cardiovascular cu 40%. Resveratrolul este mai eficient decât vitamina E, protejând împotriva unui spectru larg de radicali liberi;

• Susține producția de oxid nitric, care relaxeaza și dilată arterele, reglând valorile tensiunii arteriale;

• Menține sănătatea creierului, micşorează riscul de apariţie a bolilor neurodegenerative.

Cele mai cunoscute beneficii ale resveratrolului

După cum spuneam ceva mai sus, există mai multe beneficii ale resveratrolului. Pe cele mai cunoscute le vei afla din rândurile de mai jos.

Pune ”frâu” îmbătrânirii premature

Stilul de viață dezordonat, stresul, predispoziția genetică, factorii de mediu… Sunt doar câțiva dintre factorii care duc la apariția semnelor de îmbătrânire prematură, cu care se confruntă cei mai mulți dintre noi. Ei bine, printre cele mai importante beneficii ale resveratrolului se numără și faptul că încetinește semnificativ procesul de îmbătrânire, așa că poate ar trebui să-l iei în calcul dacă acesta este scopul tău.

Îmbunătățește funcțiile cerebrale

O altă acțiune importantă a resveratrolului este și faptul că administrarea lui regulată duce la creșterea duratei de viață. De asemenea, au mai fost efectuate unele studii medicale în urma cărora s-a făcut afirmația că acest antioxidant ar mai avea și alte efecte benefice în ceea ce privește îmbunătățirea funcțiilor cerebrale și ar duce la o memorie mai bună.

O inimă sănătoasă

Printre cele mai importante, dar și cunoscute beneficii ale resveratrolului se numără și faptul că ajută la menținerea unui sistem cardiocascular sănătos. Un aport suficient de resveratrol pe zi reduce valorile mari ale tensiunii arteriale la persoanele cu risc de afecțiune cardiacă.

Indicat în diabet

Aproximativ 10% din populația lumii suferă de diabet. Dacă și tu te numeri printre aceștia, atunci ar trebui să știi că resveratrolul îți poate veni în ajutor, deoarece mărește sensibilitatea la insulină la persoanele obeze și ajută la metabolizarea glucozei. De asemenea, unii cercetători sunt de părere că ar putea fi util atât în prevenirea, cât și tratarea diabetului.

Te ajută să scazi în greutate

Obezitatea a devenit deja o problemă la nivel mondial. În plus, kilogramele în plus înseamnă nu doar o problemă estetică, ci una de sănătate, pentru că multe afecțiuni sunt cauzate sau agravate de acestea. De aceea, se impune o reducere a numărului de kilograme. În afară de un regim alimentar, mai multă mișcare fizică, un ajutor suplimentar nu strică niciodată. Ei bine, resveratrolul poate fi acest mic imbold de care ai nevoie, deoarece cu ajutorul lui poți scădea mai ușor în greutate, iar funcționarea normală a metabolismului este rezolvată tot de el.

Oase puternice

Femeile sunt ceva mai predispuse la a suferi de osteoporoză, așa că dacă vrei să ai parte de oase mai puternice, ai grijă ca resveratrolul să nu îți lipsească. Acesta contribuie la un sistem osos puternic, deoarece crește celulele osoase prin redirecționarea celulelor stem din celulele grase.

Previne anumite tipuri de cancer

Pe lista de beneficii ale resveratrolului se află și faptul că protejează organismul împotriva ”atacului” dat de tumorile maligne ale ficatului. De asemenea, se dovedește a fi un aliat de nădejde în ceea ce privește stoparea creșterii celulelor leucemice, și ar fi indicat pentru a preveni și trata cancerul de piele, la sân, sau cancerul esofagian.

Bun pentru sportivi

Persoanele care vor să aibă parte de creșterea masei musculare și performanțe sportive mai ridicate pot apela la resveratrol, ca fiind un supliment natural care să îi ajute să își îndeplinească mai repede visul.

Previne pierderea auzului

Despre câte substanțe naturale ai auzit că ar fi benefice atunci când ai probleme cu auzul din cauza tratamentului pentru cancer cu cisplatină? Foarte puține, sau chiar deloc. Resveratrolul este însă de mare ajutor în acest caz, fiind recunoscut pentru efectul său protector în ceea ce privește pierderea auzului din cauza de mai sus. Excelent, nu-i așa?

Tratament împotriva acneei

Adolescenții, în special, dar chiar și persoanele adulte, se confruntă de multe ori cu neplăcuta problemă a acneei. Din fericire, acum există o soluție eficientă împotriva acestei afecțiuni, iar aceasta este resveratrolul. S-au observat efecte pozitive, de care te poți bucura și tu, înainte să începi să faci tot felul de tratamente aproape fără efect.

Te scapă de infecții

Ai auzit despre multe substanțe care te ajută să ții sub control infecțiile din organism? Foarte bine, dar acum adaugă pe lista ta încă una: resveratrolul. Nu este deloc o glumă, printre cele mai importante beneficii ale resveratrolului este și faptul că inhibă infecțiile din organism, ba chiar și virușii, indiferent că vorbim de herpes sau virusul gripal.

Aceasta a fost lista noastră cu cele mai cunoscute beneficii ale resveratrolului. Tu mai cunoști și altele?



Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *