Frumusețe, Sănătate

Află totul despre nămolul termal cu efect de întinerire a pielii!

Noroiul termal este cunoscut pentru capacitatea sa de a absorbi uleiul și alte impurități, ceea ce îl face un demachiant eficient pentru persoanele cu piele grasă sau pori înfundați. De asemenea, se spune că îmbunătățește tonusul și tenul pielii și are efect de întinerire a pielii.

Absorbția este procesul prin care moleculele, ionii sau atomii pătrund adânc în masa unui lichid sau a unui solid, în timp ce adsorbția descrie modul în care moleculele de gaz sau lichide se agață de suprafața unui material, cum ar fi în cazul carbonului activ. Din această cauză, argila poate fi folosită ca o metodă eficientă de îndepărtare a excesului de sebum de pe piele sau păr, precum și pentru eliminarea gazelor și toxinelor intestinale.

Noroiul termal ajută, de asemenea, la vindecarea prin stimularea regenerării țesuturilor, este un antiseptic, deoarece elimină multe microorganisme diferite, un agent hemostatic, care ajută la reducerea sângerării și promovează coagularea, și un antiinflamator în virtutea proprietăților sale de distrugere a durerii.

Prin urmare, atunci când este aplicat pe răni sau plăgi mici, poate accelera procesul de vindecare și preveni infecția secundară. De asemenea, face minuni pe pielea predispusă la acnee, prin păstrarea acesteia curate. Este, de asemenea, un mod benefic de tratare a eczemelor, alergiilor sau a pielii sensibile (reactive). Aportul mare de minerale și micronutrienți, întâlnit în noroiul termal, ajută la reechilibrarea și revitalizarea pielii.

Noroiul termal a avut mai multe utilizări de-a lungul anilor, inclusiv:
  • cosmetice și îngrijirea pielii
  • decontaminarea articolelor de îmbrăcăminte și a echipamentelor
  • efecte speciale în filme
  • absorbant intestinal utilizat pentru tratarea otrăvirii prin erbicide și alte toxine
  • decontaminant al pielii folosit de armată pentru tratarea expunerii la războiul chimic

Acest noroi termal are un efect de iluminare a pielii, ceea ce îl face un ingredient popular în cremele cosmetice.

O serie de produse de înfrumusețare conțin noroi termal, inclusiv:
  • măști faciale
  • creme și produse de curățare
  • produse pentru îngrijirea părului
  • tratamente pentru scalp
  • produse de baie, inclusiv săpunuri și geluri de duș
  • machiaj, cum ar fi fondul de ten, pudra și disimulatorul

Mod de utilizare

Se aplică un strat generos de nămol pe porțiunile de piele cu celulită (talie, șolduri, abdomen, coapse, posterior) și se masează ușor. Se lasă 10 minute și apoi se clătește cu apă călduță. Se recomandă tratamentul de 3 ori pe săptămână. Dacă nu aveți suficient timp la dispoziție, aplicați cu regularitate pe pielea uscată înainte de duș, masați ușor și clătiți sub duș.

După aplicarea Fango Termale Cellulite și efectuarea masajului anticelulitic am observat pierderea unor centimetri din grosimea zonelor pe care a fost aplicat. Urmând tratamentul cu Fango Termale Cellulite am slăbit și am observat că starea de oboseală nu a mai fost la fel de accentuată ca înainte de tratament. Argila verde absoarbe grăsimea și impuritățile și este foarte eficientă datorită fenomenului de încălzire, care favorizează absorbția de minerale în corp. Sunt mulțumită de acest efect de întinerire a pielii, așa că vă recomand să il încercați și voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *