BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Hidratează și calmează pielea cu o loțiune tonică bună

Mai sunt doar câteva luni scurte până când sezonul cald își va intra în drepturi, așa că este timpul să te gândești și să folosești de acum o loțiune tonică de calitate, care hidratează și calmează pielea. Cum soarele va străluci din plin, ești conștientă că ai nevoie și de o protecție solară bună, dar și o hidratare intensă, pentru ca pielea ta să fie sănătoasă și strălucitoare.

Un ten perfect, în fiecare zi

Zilele de vară sunt o adevărată provocare pentru tenul tău. Cremele de protecție solară, murdăria, machiajul, transpirația, excesul de sebum, toate se găsesc din plin pe piele în această perioadă. De aceea, trebuie să îndepărtezi aceste impurități, pentru ca tenul tău să arate perfect în fiecare zi.

Pentru că tenul este destul de ”agresat” de cele de mai sus, ai nevoie de un produs care să îl facă să respire, de unul care hidratează și calmează pielea. De preferat, unul natural, care stimulează și regenerarea celulară. Am descoperit aici ce te poate ajuta, un amestec lichid blând, delicat și fără alcool care, utilizat zilnic, elimină toate urmele de machiaj și impurități fără a fi nevoie să se clătească, lăsând pielea netedă și strălucitoare. Aloe Vera conținută în formulă (20%) hidratează și calmează pielea, restabilind echilibrul acesteia.

Hidratează și calmează pielea în mod natural

Există numeroase ingrediente naturale care te pot ajuta să îți îngrijești tenul așa cum se cuvine. De aceea, nu face compromisuri atunci când bine vorba despre pielea ta și alege ce este mai bun. Dacă alegi un produs natural, vei avea parte și de rezultatul dorit, de curățare perfectă a tenului, dar și de o îngrijire a lui, ceea ce ar trebui să conteze.

Apa de hammamelis, ideală pentru tenul mixt/gras

Pe timpul verii, cel mai mult au de suferit persoanele cu tenul mixt/gras, care nu de puține ori se confruntă în această perioadă cu afecțiuni ale pielii precum acneea sau cuperoza.

În ajutor vine acum apa de hammamelis, care este recunoscută ca având un bun efect tonic, astringent și purifiant. De asemenea, favorizează microcirculația, ceea ce înseamnă că și problemele cu cuperoza, eczeme, eriteme și altele, sunt remediate.

Uleiul de ricin, pentru pielea sensibilă

În afară de efectul său binecunoscut, de reglare a scaunului, puțină lume știe cât de benefic este uleiul de ricin atunci când vine vorba de problemele tenului.

Specialiștii în industria cosmetică susțin că este un bun tratament în cazul tenului afectat de acnee, hidratează și calmează pielea, regenerează țesutul sănătos al pielii, ideal pentru pielea sensibilă, uscată sau iritată.

De asemenea, uleiul de ricin conține și trigliceride, care de data aceasta ajută la îndepărtarea eficientă a impurităților de pe ten.

Aloe Vera, minunea naturii pentru tenul tău

Atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului, Aloe Vera este planta care face adevărate minuni: reglează excesul de sebum, reduce coșurile și punctele negre, accelerează reproducerea celulelor, luptă cu inflamațiile și reduce roșeața tenului. De asemenea, poate fi folosit și ca un bun demachiant, și să nu uităm că hidratează și calmează pielea iritată.

Provitamina B5, emolientă și nutritivă

Un produs de îngrijire a tenului care nu are printre componentele sale provitamina B5 este unul de calitate îndoielnică. Acest ingredient nu trebuie să lipsească, pentru că are reale proprietăți emoliente, nutritive, calmante și regenerante.

Problemele cu acneea devin doar o amintire cu ajutorul Vitaminei B5, care contribuie și la o bună hidratare a pielii, păstrând tenul elastic și catifelat. La fel și în cazul eritemului cauzat de arsurile solare, vitamina B5 își dovește din plin eficiența.

Cum îți păstrezi pielea frumoasă

Pe măsură ce vremea de afară se încălzește, iar zilele pline de soare devin o nornalitate, pielea are mai mult de suferit. Dar, chiar dacă se spune că radiațiile ultraviolete în exces dăunează pielii, nu este obligatoriu ca acest lucru să ți se întâmple și ție. Folosește o loțiune tonică delicată pentru a-ți îngriji tenul și în plus, respectă și o serie de recomandări pentru o piele frumoasă și sănătoasă.

  • Multe legume și fructe

Este și păcat să nu profiți de mulțimea de fructe și legume proaspete, care se găsesc acum din abundență, și să le consumi. Nu doar că vei fi mult mai sănătoasă și plină de energie, dar și pielea ta va avea de câștigat. Perfect hidratată, ea va face față cu succes provocărilor la care este supusă în această perioadă.

  • Spală-te pe față de două ori pe zi

Din comoditate sau pur și simplu, o slabă informare, multe femei nu se spală pe față decât o singură dată, dimineața, preferând ca seara doar să se demachieze. Total greșit, sunt de părere specialiștii, care sunt de părere că este indicat să te speli de două ori pe zi. Nici mai des nu este prea bine, deoarece poți distruge uleiurile naturale produse de piele. Pentru ștergere, folosește un prosop moale pentru eliminarea celulelor moarte şi a impurităţilor.

  • Atenție la zona din jurul ochilor

Zona din jurul ochilor este una foarte sensibilă, dar asta nu înseamnă să o încarci de-a dreptul cu cremă de protecție solară. Din contră, mai mult o iriți. Mai bine poartă ochelari de soare cu grad mare de protecție împotriva ultravioletelor.

  • Cremă de protecție în zona decolteului

Recomandarea specialiștilor este să folosești crema de protecție solară pentru tot corpul, dar să insiști în zona decolteului. La fel și atunci când apelezi la loțiunea tonică hidratantă. Zona gâtului și a decolteului sunt foarte sensibile, dar majoritatea femeilor ”uită” frecvent acest amănunt.

  • Nu neglija vizitele la medicul specialist

Chiar dacă ești convinsă că îți îngrijești pielea așa cum se cuvine, nu uita ca măcar o dată pe an să te prezinți la control la un medic dermatolog. De multe ori, acest gest banal chiar a fost salvator pentru că au fost descoperite, în stadiu incipient, cazuri de cancer de piele. Dacă tratamentul e început imediat, această afecțiune este mult mai ușor de învins.

Care este ritualul tău de îngrijire a pielii pe perioada verii? Folosești anumite produse, sau apelezi la saloanele de înfrumusețare? Așteptăm impresiile tale în secțiunea de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *