BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Calmează pielea restabilind echilibrul natural

Cărei femei nu-i place să arate bine, iar tenul și părul reprezintă cea mai bună carte de vizită a acesteia. De aceea, multe femei acordă importanța cuvenită îngrijirii tenului. Niciuneia nu îi place să aibă un ten cu probleme, și de aceea caută permanent acele produse care calmează pielea restabilind echilibrul.

Produse naturale, pentru un efect ”wow”

Există numeroase produse de îngrijire a tenului, dar hai să recunoaștem, majoritatea dintre ele sunt fie foarte scumpe, fie pline de ingrediente chimice care, de fapt, afectează mai mult decât am crede starea de sănătate a pielii. Mai există și varianta în care sunt și scumpe, dar și slabe din punct de vedere calitativ.

Și atunci, de ce să nu alegi ceva natural și care să nu îți dea peste cap bugetul atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii tale? Am căutat și noi un astfel de produs și l-am găsit aici, un amestec de ingrediente naturale atent selecționate, care conține Aloe Vera pur într-o proporție ridicată, ulei de migdale, glicerină și bisabolol. Utilizat zilnic, elimină toate urmele de machiaj și impurități fără a fi nevoie de clătire, lăsând pielea moale și hidratată. Un produs care într-adevăr hidratează și calmează pielea restabilind echilibrul.

Aloe vera, pentru o piele cu adevărat frumoasă

Fără îndoială ai auzit de beneficiile pe care aloe vera le aduce pielii tale, dar nu știi cât de multe sunt acestea.

Această plantă miracol, după cum este numită, este folosită în multe tratamente pentru piele, în cazul afecțiunilor precum eczeme, psoriazis și prurit, dar are și efecte anti-alergice.

Folosită drept ingredient în cadrul unui produs de îngrijire a pielii natural, aloe vera te ajută să scapi și de neplăcutele probleme cu acneea, reduce inflamațiile, calmează pielea înroșită. De asemenea, este recunoscută ca fiind una dintre plantele cu ridicate efecte hidratante, iar atunci când pielea beneficiază de ea o perioadă îndelungată, devine mult mai elastică, iar procesul de îmbătrânire prematură este mult încetinit.

Uleiul de migdale dulci calmează pielea restabilind echilibrul

Unul dintre cele mai răspândite uleiuri vegetale, cel de migdale dulci, este preferatul celor care lucrează în industria cosmetică. Excelent emolient, delicat, fin, calmează pielea restabilind echilibrul, ceea ce îl face să fie de real folos pentru pielea uscată, iritată sau sensibilă.

Uleiul de migdale dulci este o bună sursă de acizi grași esențiali, vitamine și săruri, și din acest motiv ajută la regenerarea celulară și la hidratarea pielii.

De asemenea, protejează pielea, căreia îi conferă, drept bonus, o strălucire aparte, și să nu uităm de faptul că este un bun calmant, reducând semnificativ iritațiile și mâncărimile.

Glicerina vegetală, ideală pentru orice tip de piele

În ultimii ani, se observă cum glicerina vegetală se regăsește din ce în ce mai mult pe lista de ingrediente a produselor de îngrijire corporală naturale. Este și normal, dacă ne gândim la cât de benefică este aceasta pentru piele: are efect emolient, este antiseptică, catifelează și îi menține elasticitatea.

Glicerina vegetală mai este folosită și deoarece se potrivește fiecărui tip de piele, dar este cu adevărat miraculoasă pentru pielea deshidratată și sensibilă.

Bisabololul calmează pielea restabilind echilibrul natural

Bisabololul, sau extractul de mușețel, este folosit în industria cosmetică pentru efectele sale regenerante și calmante ale pielii. Poate fi folosit cu succes pentru a reduce roșeața pielii, iar în urma folosirii regulate se redobândește elasticitatea naturală a epidermei, rănile se vindecă mult mai ușor și nu lasă în urmă cicatrici inestetice, calmează pielea restabilind echilibrul natural.

Îngrijirea tenului nu trebuie neglijată

Dacă și tu îți dorești o piele frumoasă și sănătoasă, atunci îngrijirea tenului nu trebuie neglijată.

În primul rând, nu uita să te demanchiezi în fiecare seară. Nu doar că vei îndepărta urmele de machiaj de peste zi, dar vei elimina și urmele de grăsime, praf, murdărie care s-au acumulat acolo. Chiar dacă nu te-ai machiat în acea zi, demachierea nu trebuie să îți lipsească din ritualul de îngrijire a tenului.

Un ten hidratat este un ten sănătos

După ce ai încheiat cu demachierea, este timpul să te ocupi așa cum trebuie de hidratarea tenului. Folosește produse naturale, care nu doar că îți hidratează pielea, dar o ajută să se hrănească și să se mențină perfect sănătoasă.

Evită greșelile care duc la probleme cu tenul

Chiar dacă ai un ritual de îngrijire a tenului corect, poți risca să ai unele probleme cu pielea, dacă nu ești atentă la unele greșeli neintenționate.

  • Mâncare nesănătoasă. Dacă acneea nu-ți dă pace, la fel ca și alte iritații, este semnul că alimentația ta nu este una foarte sănătoasă. Consumul regulat de produse pline de gluten, lactate, zahăr în exces, prăjelile, toate acestea pot duce la apariția unor probleme cu pielea. Încearcă să faci o schimbare în stilul tău alimentar și vei observa diferența.
  • Nu sta non-stop cu mâna pe față. Evită să stai mult cu mâinile pe față, pentru că nu întotdeauna ești spălată corect pe mâini. În caz contrar, riști să te confrunți cu probleme ale tenului.
  • Curăță frecvent pensulele de machiaj. Chiar dacă ești o maestră în arta machiajului, asta nu înseamnă să nu îți îngrijești corect ustensilele folosite.

Respectă rutina zilnică de îngrijire a tenului

Oricât ai fi de obosită după o zi lungă și grea, respectă rutina zilnică de îngrijire a tenului. Nu uita de demachiere, de curățarea tenului cu un produs natural, care să te ajute la eliminarea toxinelor, regenerarea celulară și calmarea pielii. De asemenea, un ten perfect hidratat este un ten sănătos și luminos, așa că nu neglija nici acest aspect.

Învață să ai grijă așa cum se cuvine de pielea ta și vei vedea cum toți cei din jur te vor admira pentru frumusețea tenului tău natural, fără să fii nevoită să apelezi la tot felul de trucuri de machiaj pentru a-ți ascunde eventualele imperfecțiuni.

Și, dacă până acum nu se afla pe lista de priorități, ar trebui ca îngrijirea pielii să devină o obișnuință. Nu este deloc greu, iar dacă folosești și produse de îngrijire naturale, atunci cu siguranță va fi mult mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *