Nutriție

Detalii uimitoare despre planta recomandată de experți pentru revitalizarea întregului organism

Cu toții știm că, mai devreme sau mai târziu, vom ajunge în pragul vârstei a treia. Dar, cu siguranță, mai important decât asta, este modul în care o facem. Astfel, ținând cont de anumite sfaturi elaborate de cercetători, putem avea parte de o perioadă mai îndelungată de tinerețe. O modalitate cu ajutorul căreia ne putem atinge acest obiectiv se referă la revitalizarea întregului organism.

În cele ce urmează, echipa BioElemente îți va prezenta informații atent selecționate referitoare la acțiunile pe care le putem iniția spre a facilita prelungirea tinereții mult râvnită. În acest caz, se evidențiază proprietățile extraordinare atribuite plantei de aloe vera. Supranumită și ”elixirul tinereții”, aceasta are capacitatea de a potența procesul natural de regenerare al organismului uman. 

Pe măsură ce timpul a trecut, specialiștii în frumusețe, precum și medicii au făcut demersurile necesare pentru a descifra misterul tinereții fără bătrânețe. Una dintre cele mai întâlnite concepții cu privire la înaintarea în vârstă aduce în prim-plan informația potrivit căreia acestă transformare complexă și irevocabilă este cauzată de consecințele asociate cu radicalii liberi. Aceștia din urmă acționează în mod nefavorabil asupra celulelor organismului, fiind răspunzători de modificările caracteristice bătrâneții.  

Notorietatea plantei de aloe vera, avându-și originile în Africa de Nord, datează încă de acum 6 milenii. Este cunoscută pentru proprietățile sale revitalizante din timpul Egiptului Antic. Pe atunci, oamenii considerau despre frunzele sale că au puterea de a întreține sănătatea și frumusețea. Prin urmare, personalități istorice importante precum Ankhesenamon sau Merneith apreciau planta de aloe pentru faptul că le catifelează pielea. Deopotrivă, regele Macedoniei o utiliza în tratarea rănilor soldațiolor săi. 

MOTIVUL PENTRU CARE DEȚINE NUMEROASE BENEFICII  

Alcătuita doar din apă într-un procent de 99,5%, în diferența de 0,5% se regăsesc o multitudine de componente active, precum minerale, acizi, enzime, oligoelementen antrachinone, , aminoacizi (ne)esențiali și, nu în ultimul rând, vitamine (B12, A, B, C, E). Nu este surprinzător faptul că experții susțin unicitatea de necontestat a plantei de aloe vera. 

Polizaharidele reprezintă ingredientele cele mai importante din compoziția plantei de aloe vera. Prin intermediul lor, funcția sistemului digestiv este îmbunătățită considerabil, timp în care capacitatea celulelor de a rezita stresului oxidativ este sporită. Și asta nu e tot! Acestea din urmă acționează asupra altor compuși din organism, asigurând revitalizarea întregului organism. Mai mult decât atât, se fac responsabile de o mai bună funcționare a sistemului imunitar. 

PROPRIETĂȚILE ”PLANTEI MIRACOL” ASUPRA CORPULUI UMAN 

Planta de aloe vera este asemenea unui adjuvant pentru revitalizarea întregului organism. În vederea exemplificării numeroaselor informații despre ”plata minune”, descoperite de cercetători, am întocmit o listă ce cuprinde beneficiile terapeutice ale acesteia: 

Eliminarea substanțelor nocive din organism:  

Atunci cand organismul are nevoie de o cură de detoxifiere, acesta va transmite semnale caracteristice, precum oboseală nejustificata, dureri de cap, stări de anxietate și nervozitate excesive sau tulburări gastrointestinale. Dacă doriți să curățați toxinele acumulate în organism, află acum faptul că cercetările arată că planta de aloe vera este un aliat de nădejde și în acest proces. Oligoelementele, vitaminele B12, A, B, C, E, dar și mineralele prezente în componența gelului acesteia, facilitează combaterea consecințelor mai puțin plăcute, cauzate de mediul ambiental poluat și stresant.  

Detoxifierea organismului va induce o stare de bine generală, cel mai important aspect fiind îmbunătățirea considerabilă a stării de sănătate. Prin acest proces, organele principale responsabile de eliminarea reziduurilor din organism (ficatul și rinichii) își vor îndeplini funcțiile la capacitate maximă. Deopotrivă, va fi favorizată oxigenarea la nivel celular și, astfel, organismul se va bucura de un surplus de energie. Pe de altă parte, un alt mare beneficiu adus sănătății este reglarea tranzitului intestinal, precum și curățarea colonului, aspecte care, implicit, contribuie și pierderea surplusului de kilograme. Totodată, stările depresive vor fi anihilate, iar calitatea somnului va crește surprinzator. Acestea fiind zise, se dovedește importanța plantei de aloe vera în revitalizarea întregului organism

Menținerea sănătății și tinereții pielii 

Tratamentul cu aloe previne apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii. Mai mult, aloe este o plantă care poate fi folosită și pentru tratarea pielii uscate sau iritate. Întrucât poate păstra pielea umedă, una dintre caracteristicile importante ale plantei de aloe vera este reprezentată de efectele de strălucire și catifelare, conferite pielii prin intermediul elasticității. 

Gelul de aloe controlează acumularea de fluide în organism, calmează inflamațiile și este folosit, deopotrivă, în ameliorarea arsurilor. În plus, ”planta minune” hidratează intens epiderma, având efecte regenerative asupra sa, toate acestea mulțumită stimulării producției de colagen. 

”Doriți să vă trăiți viața într-o stare de sănătate deplină până la adânci bătrâneți ?” Răspunsul, cu siguranșă, nu e altul decât DA. Și totuși, cu ce preț? Sunteți probabil o persoană care a înțeles importanța terapiilor naturiste în dobândirea unei stări de sănătate fără compromisuri și de lungă durată. Această stare poate fi obținută numai atunci când tratamentul este orientat  spre vindecarea  adevăratelor cauze ale bolilor. Natura întotdeauna ne-a oferit tot ce avem nevoie pentru revitalizarea întregului organism. Așteptăm cu interes să ne spui în comentarii despre modul în care procedezi pentru a te menține în formă cu ajutorul platei de aloe vera! 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *