Nutriție

Hidratarea și protejarea pielii cu o metodă simplă

ulei si seminte de argan

Hidratarea și protejarea pielii este un aspect important pentru oricine dorește să aibă un aspect al pielii sănătos. Poate că la prima vedere nu este mare lucru, dar în spatele acestor lucuri care par superficiale se ascund aspecte de o adevărată profunzime, deoarece acestea își pun amprenta și asupra imaginii de sine, care în final ajunge să înfluențeze și stima de sine. De aceea fiecare aspect al sănătății psihice, dar și cele care țin de aspectul fizic sau funcționarea organismului se află într-o continuă interdependență.

Ce este arganul?

De-a lungul timpului s-au aplicat diverse metode de menținere a unui aspect sănătos, și pentru hidratarea și protejarea pielii.

Argan sau cum mai este cunoscut și sub denumirea de Aragan este numele unui arbore endemic de proveniență Marocană. Din acest arbore se extrage uleiul de argan.

 De altfel atât fructele acestui arbore, cât și uleiul de argan produs din sâmburii acestuia sunt folosite într-o gamă largă. Acestea sunt bogate în vitamina E și antioxidanți. Uleiul de argan este folosit și în domeniul cosmetic, deoarece are proprietăți multiple, benefice pentru păr, piele și chiar pentru bunăstarea ta.

Uleiul de argan este considerat a fi cel mai rar ulei din lume, astfel purtând demunirea de ”aurul Marocului”. Pentru a se obține un litru de ulei sunt necesare 30 de kg de sâmburi de argan.

Uleiul de argan are o culoare galben deschis, ușor transparent, având un gust subtil și un miros parfumat.

De asemenea uleiul de argan este bogat în vitamina A, E și F. Foarte bogat în acizi grași mono și poli-nesaturați, acid steroil și linoleic; are proprietăți antioxidante mult peste medie.

Este folosit în cosmetică, atât în stare naturală, cât și în componența diferitelor creme, având un rol benefic în hidratarea și protejarea pielii.

Uleiul de argan are în componența sa:

  • 44% acid oleic
  • 33% acid alfa-linolenic
  • 12% acid palmitic
  • 6% acid stearidonic
  • 5% acid linoleic
  • 3% acid miristic.

Uleiul de argan este un aliat important pentru ten, datorită copoziției sale complexe și unice acesta funcționează precum o masă bogată pe care ne-o oferă natura. Chiar de la prima aplicare va oferi tenului strălucire și va forma o barieră împotriva poluarii din mediul înconjurător, astfel oferind hidratare și protecție pielii.

De asemenea este și un aliat împotriva îmbătrânirii, având un conținut ridicat de vitamina E, uleiul de argan reușește să neutralizeze radicalii liberi. Aceștia reprezentând unul dintre cei mai nocivi factori care contribuie la procesul de îmbătrânire.

Hidratarea și protejarea pielii este aici!

Dacă alegi să optezi pentru o formulă 100% pură de ulei presat la rece, îți recomand să-ți masezi pielea feței de două ori pe săptămână. Uleiul va acționa împreună cu masajul, astfel oferind pielii fermitate și elasticitate, îndeplinându-și funcția de a hidrata și proteja pielea.

Dacă încă te aflii în căutarea soluției perfecte care să-ți hidrateze și protejeze pielea uscată nu ezita să folosești uleiul de argan, folosidu-l vei avea doar de câștigat. O singură picătură este de ajuns pentru a-ți acoperi întreaga suprafață a pielii, înainte de culcare, evitând zona ochilor.

Un alt avantaj al uleiului de argan, îl constituie faptul că nu îngrașă pielea. În cazul persoanelor care se confruntă cu un tip de ten gras sau cu tendință de îngrășare și adesea evită pe cât de mult posibil folosirea produselor care au textură uleioasă. Astfel uleiul de argan este soluția, deoarece acesta are proprietatea de a controla excesul de sebum, ofeindu-i tenului aspectul mult dorit și ocupându-se și de hidratarea și protejarea pielii.

Este de specificat faptul că uleiul de argan are și proprietatea de a nu deschide porii așa cum acționează alte produse cosmetice în momentul aplicării. Din contra, cum acesta are proprietatea de a controla excesul de sebum, are și funcția de a ataca, atât acneea, enzimele, cât și alte imperfecțiuni apărute pe piele.

Trăim în secolul vitezei și totul este cronometrat, adesea avem tot mai puțin timp să putem respecta un program fix de hidratare și protejare a tenului. De aceea, unul dintre cele mai importante avantaje îl reprezintă fapul că uleiul de argan îl putem folosi, atât dimineața, cât și seara. Acesta își va îndeplini cu succes funcțiile pentru care îi sunt atribuite atâtea merite.

Tot în scop cosmetic, uleiul de argan poate fi folosit și combinat cu alte uleiuri precum: cel din lemn de trandafir, cel din rodie, din germeni de grâu, din smochine sau chiar din coacăze negre; toate acestea având scopul de a hidrata și proteja pielea.

Scrie-ne în secțiunea de comentarii dacă ți-a plăcut acest articol și ce îți dorești să citești pe viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *