Nutriție

Remedii împotriva constipației pentru femeile însărcinate

Nu există nimeni care să nu fi suferit, măcar o dată în viață, de un un episod neplăcut de constipație. Chiar și cei mici. Pe perioada sarcinii, femeile sunt ceva mai predispuse la a suferi din cauza constipației, numai că în cazul lor trebuie să se recurgă la metode naturale, prntru a scăpa de presanta… problemă. Cum e? Te-ai recunoscut? Din fericire, există mai multe remedii împotriva constipației, pe perioada cât ești însărcinată, iar noi vom încerca să îți prezentăm câteva dintre ele.

Când putem vorbi despre constipație?

Tot auzim de constipație în sarcină, dar cu toate acestea, nu știm exact când avem de a face cu ea. Poate părea hilar, dar să știi că multe cred, în mod eronat, că este important să aibă scaun în fiecare zi, iar în caz contrar consideră că are de a face cu constipație. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa, iar frecvența normală a scaunelor este diferită în funcție de organismul fiecăruia. Astfel spus, pentru o anumită persoană este normal să aibă scaun chiar și de mai multe ori pe zi, în timp ce la altele eliminarea materiilor fecale are loc la un interval de mai multe zile. Cu atât mai mult în cazul femeilor însărcinate.

Științific, se spune că avem de a face cu constipație atunci când se produce eliminarea scaunului dur, uscat sau având mai puțin de trei mișcări intestinale pe săptămână.

Remedii împotriva constipației, special pentru tine

Atunci când ești însărcinată, corpul tău trece printr-o serie de transformări atât la nivel fizic, cât și mental. Organismul încearcă să se obișnuiască, să se adapteze cu noile condiții, și de aici apar multe stări care fac femeile să se gândească dacă totul este normal sau nu.

Una dintre cele mai neplăcute manifestări, pe perioada unei sarcini, este și constipația. Modificările hormonale, presiunea asupra uterului și fierul din vitaminele prenatale sunt de responsabile de apariția cazurilor de constipație pe perioada sarcinii. Remedierea constipației din sarcină este importantă, mai ales că gravidele nu pot folosi tratamentele clasice, din cauza contraindicațiilor. Cu toate acestea, există și unele remedii împotriva constipației, unele naturale, care pot fi de folos în acest caz.

Multe fibre

Printre cele mai bune remedii împotriva constipației, atunci când ești însărcinată, se află și consumul regulat de fibre. Cât mai multe fructe și legume proaspete, fasole, mazăre, linte, cereale integrale, ar trebui să nu lipsească din stilul tău alimentar. De asemenea, prunele, atât proaspete cât și uscate, se dovedesc, în multe cazuri soluția salvatoare. O adevărată ”bombă” de fibre este și o salată delicioasă, care poate fi consumată regulat, și care conține mere, smochine, banane, căpșuni și prune.

Aloe Vera Integral

Sunt nenumărate beneficiile sucului de Aloe Vera pentru organism, iar acestea sunt date de conținutul bogat în vitaminele A, C și B, la care se adaugă minerale, tanini, uleiuri, acizi grași (oleic și linoleic) și aminoacizi. Altfel spus, conține exact acele substanțe de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Printre alte beneficii pe care le aduce organismului, este și faptul că te scapă de problema constipației.

O puritate aproape perfectă

Puritatea Aloe Vera Integral, un produs pe care îl poți găsi chiar aici, este de aproape 100%, ceea ce înseamnă că vei beneficia de toate proprietățile binefăcătoare ale acestei plante. Mai exact, ai parte de 99,55% pulpă, suc și gel de Aloe Vera, prin care se asigură organismului necesarul de minerale, vitamine și oligoelemente de care are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă. Mai exact, 12 minerale, 9 vitamine, 10 enzime și 19 aminoacizi sunt componentele care intră în alcătuirea acestui produs și care te ajută la reglarea întregului metabolism și la o imunitate de fier!

Efect puternic detoxifiant

Mai multe studii în domeniul medical au demonstrat că sucul de Aloe Vera are un puternic efect detoxifiant. Maai exact, cu ajutorul acestuia, îți poți curăța mai ușor organismul de toxine, iar presanta problemă a constipației te va ocoli.

Hidratare corectă

Specialiștii sunt de părere că multe cazuri de constipație apar și din cauză că nu ne hidratăm în mod corect. De aceea, unul dintre cele mai bune remedii împotriva constipației este și hidratarea. Stomacul va digera mult mai ușor mâncarea, și astfel nu vei avea probleme în a elimina mai ușor scaunul.

Mai multă mișcare

Dacă sarcina nu este una cu riscuri, iar medicul tău nu are ceva de obiectat, ceva mai multă mișcare nu strică pe perioada cât ești însărcinată. Sunt multe exerciții fizice special concepute pentru femeile gravide, poți merge mai mult pe jos, sau te poți relaxa la unele ședințe de înot. Nu doar că te vei simți mai bine, dar multe dintre neplăcerile sarcinii, cum ar fi și constipația, nu vor fi atât de prezente în viața ta.

Nu apela la sfaturi neautorizate

În cazul în care nimic nu pare să aibă efect, nici mișcarea, hidratarea sau consumul de fibre, nu apela în niciun caz la automedicație. De asemenea, nu te folosi de ceaiuri pentru a scăpa de constipație, pentru că deși sunt naturale, nu sunt indicate să fie consumate pe perioada sarcinii, deoarece pot provoca contracții uterine, hemoragii, precum și alte probleme. Mai bine apelează la medicul tău, pentru a vedea ce recomandă el drept remedii împotriva constipației, în cazul tău.

Nu ignora constipația în sarcină

Chiar dacă nu pare o problemă chiar atât de gravă, medicii recomandă ca pe perioada sarcinii, constipația să nu fie lăsată netratată, deoarece poate duce la multe complicații.

De asemenea, se recomandă prezentarea de urgență la medic atunci când episoadele de constipație alternează cu cele de diaree; dacă ai dureri la eliminarea scaunului, iar eliminarea acestuia se face în urma unui efort intens; dacă nu ai mai avut scaun de două săptămâni și te confrunți cu dureri abdominale mari.

Să previi e mai ușor decât să tratezi

Pe perioada sarcinii, cele mai bune remedii pentru constipație îl reprezintă aportul de fibre, hidratarea corectă, mișcarea fizică. Nu apela în niciun caz la medicamente cu efect laxativ sau ceaiuri decât dacă ți-au fost strict recomandate de medicul specialist. De cele mai multe, ori, este mai ușor să previi decât să tratezi, iar această afirmație se aplică din plin în cazurile de constipație de pe perioada sarcinii. Ajută-ți organismul cu acele remedii împotriva constipației cu acele remedii care nu afectează sarcina!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *