BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Tu știi ce este biotina și care sunt beneficiile ei?

Ești conștient, desigur, de beneficiile pe care vitaminele le oferă organismului, și cât de mult contribuie acestea la sănătatea noastră. Cu toate acestea, nu știm prea multe despre toate vitaminele și de modul în care ele acționează. Printre cele despre care avem destul de puține informații este și biotina, esențială pentru o stare de bine. Află din rândurile următoare mai multe amănunte și vezi ce trebuie să faci pentru a preveni eventualele carențe.

Vitamina frumuseții

Biotina, sau vitamina B7, este cunoscută și sub numele de vitamina frumuseții, deoarece în afară de alte beneficii pe care le oferă organismului, aceasta hidratează și protejează pielea, previne apariția firelor de păr alb și întărește unghiile.

De asemenea, se pare că nu degeaba și-a primit numele de vitamina frumuseții, deoarece susțin specialiștii, biotina nu doar că hidratează și protejează pielea, dar te ajută să scapi și de câteva kilograme în plus. Sănătatea sistemului nervos, a tractului digestiv, mai multă energie sunt și alte beneficii de care este responsabilă biotina.

Asimilată din dietă sau suplimentele alimentare

Specialiștii au demonstrat că biotina este o vitamină solubilă în apă, ceea ce înseamnă că organismul nu o poate depozita. Prin urmare, pentru a avea parte de cantitatea suficientă de biotină în organism, oamenii trebuie să o asimileze fie prin alimentație, fie cu ajutorul suplimentelor alimentare naturale.  

Un produs perfect pentru tine

Pentru că a venit vorba despre suplimentele alimentare, am căutat și am găsit aici un produs perfect, pe care îl poți consuma cu încredere. Acesta este recomandat pentru:

  • Menținerea sănătății părului și a pielii.
  • Menținerea sănătății psihice, la funcționarea normală a sistemului nervos
  • Metabolismul normal al macronutrienților
  • Buna funcţionare a sistemului imunitar
  • Scăderea riscului de afecţiuni cardiace.

Beneficii pe care biotina le aduce sănătății tale

Sunt numeroase beneficiile pe care biotina le aduce la starea bună de funcționare a organismului. Pe câteva dintre ele te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos.

Un păr frumos și sănătos

Multe demne urmașe ale Evei își doresc un păr frumos și sănătos. Din păcate, din cauza unor factori externi și interni, această dorință rar le este îndeplinită. Printre nemulțumirile legate de podoaba capilară, sunt destul acele doamne sau domnișoare care susțin că se confruntă cu fire de păr fragile, care se rup foarte ușor. Unul dintre motivele care stau la baza slabei rezistențe a firului de păr este și nivelul scăzut de biotină în organism. În acest caz, trebuie nu doar să consumi mai multe alimente care sunt o bună sursă de vitamina B7, ci să apelezi și la acele suplimente alimentare despre care ți-am menționat mai sus.

Scade glicemia

Din ce în ce mai multe persoane sunt diagnosticate cu diabet, iar valorile mari ale glicemiei le dau destul de mult viața peste cap. Din fericire, biotina este și de această dată la datorie, pentru că are rolul metabolic de a transforma zahărul în energie, ceea ce duce la scăderea valorilor mari ale glicemiei cu care este posibil să te confrunți.

O digestie mai bună

Biotina este responsabilă, printre altele, să îți ajute organismul să transforme alimentele consumate în energie. De aceea, cu aportul oferit de ea, sistemul tău digestiv va funcționa mult mai bine.

Unghii tari și sănătoase

Te confrunți cu unghii fragile, care se rup ușor sau se exfoliază? Este unul dintre semnele prin care organismul tău te avertizează că nivelul de biotină este unul destul de redus. În acest caz, tratamentul este mai simplu decât ai crede: tot ce trebuie să faci este să consumi mai multe alimente bogate în vitamina B7, sau și mai bine, să îți administrezi regulat suplimente alimentare care o conțin. Unghiile tale își vor reveni rapid, vor fi din nou tari, și cu un aspect plăcut, așa cum îți dorești.

Redă frumusețea pielii

Pentru femei, o piele frumoasă și sănătoasă este una dintre marile dorințe. Stilul de viață dezordonat, mult stres, poluare, folosirea de produse de îngrijire a tenului necorespunzătoare, o alimentație haotică, sunt doar câteva dintre cauzele care îți pot afecta sănătatea pielii. Dacă te plângi frecvent de iritații ale pielii, care este mai mereu uscată, poți să rezolvi rapid problema cu ajutorul biotinei. Pielea este cel mai mare organ al corpului, așa că ai grijă de sănătatea ei!

Îmbunătățește  memoria

Simți că memoria ta nu mai este chiar atât de bună ca pe vremuri? Este posibil ca și din cauza stresului să simți că nu mai poți să reții nimic! Indiferent care este motivul pentru care memoria ta are parte de unele scăpări, cu ajutorul biotinei poți să remediezi această problemă, deoarece avem de a face cu una dintre puținele vitamine care ajung în lichidul cefalorahidian.

Indicată în sarcină și în alăptare

Pe perioada sarcinii, femeile se confruntă cu un nivel scăzut de biotină în organism. De aceea, de multe ori, medicii recomandă viitoarelor mame să consume regulat alimente care o conțin, dar suplimentele alimentare nu sunt indicate acum. De asemenea, îi poți oferi organismului biotina de care are nevoie inclusiv pe perioada alăptării, pentru că avem de a face cu o vitamină de care organismul are întotdeauna nevoie.

Semnele carenței de vitamina B7

Există mai multe simptome prin care organismul îți dă de știre că biotina nu este la nivelul optim. Printre acestea se află: stări de oboseală, extenuare, dureri articulare sau musculare, senzație de furnicături în talpă sau în palme, schimbări bruște de dispoziție, cădere accelerată a părului, piele uscată sau cu pete de roșeață, senzație de prurit.

Surse naturale

Există multe alimente care conțin vitamina B7, cum ar fi carne de pui, somon, ouă, ficat, produse lactate, morcovi, conopidă, banana, cereale integrale și nuci. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu susțin că biotina nu se regăsește în cantitate suficientă în ele, și organismul are nevoie de mai multă pentru a ajunge la doza zilnică recomandată. Din acest motiv este nevoie de apelarea la suplimentele alimentare, care îi pot oferi organismului cantitatea zilnică necesară, fără riscul de a suferi de eventuale carențe.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *