BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate, Sport

Cum să ai parte de mușchi puternici și reducerea oboselii

Ți s-a întâmplat, și nu o dată, ca dimineața să te trezești mai obosit decât la culcare, iar mușchii și oasele să te doară ca după un efort fizic prelungit? Nu îți face griji, nu ești singurul, dar vestea bună este că acum există o soluție pentru mușchi puternici și reducerea oboselii.

Vitamine și minerale pentru mușchi puternici și reducerea oboselii

Pentru mușchi puternici și reducerea oboselii sunt mai mult decât folositoare o mulțime de vitamine și minerale. Acestea contribuie și la buna stare de funcționare a organismului, și din fericire există numeroase soluții de a corecta eventualele carențe: fie prin alimentație, fie cu ajutorul unor suplimente alimentare,

Calciu

Încă de mici copii am auzit de la părinții sau bunicii noștri ideea că acest mineral, calciul, este important pentru oase puternice și dinți sănătoși. Din fericire, chiar în cazul în care se întâmplă unele carențe, există numeroase alimente și suplimente alimentare care pot remedia imedia această problemă.

  • Ajută mușchii să funcționeze corect

Dar nu numai pentru oase și dinți este necesar calciul, ci și pentru vasele de sânge și mușchi. Cu ajutorul calciului, mușchii funcționează corect, așa că trebuie avută mare grijă să nu cumva să apară carențele.

  • Deficiența de calciu=osteoporoză

Indiferent de vârstă, fie că e vorba despre bebeluși sau oameni în vârstă, este nevoie de un aport optim de calciu. Dacă în cazul celor mici, calciul este indispensabil pentru dinți și oase puternice, adulții au nevoie de el pentru a le menține sănătoase.

Din păcate, mulți oameni nu reușesc să țină calciul la un nivel optim în organism, și de aici și până la apariția osteoporozei nu mai este decât un pas.

Pe lângă rolul important pe care îl are pentru întărirea dinților și oaselor, calciul este esențial și pentru vasele de sânge și mușchi, pe care le ajută să funcționeze corect.

Potasiu

Buna funcționare a celulelor și a țesuturilor este legată și de un nivel bun al potasiului în organism. Acest mineral ajută nu doar la o stare bună de sănătate a inimii, dar contribuie din plin și la funcționarea corectă a sistemului muscular (mușchii netezi și mușchii scheletici) susținând contractilitatea.

  • Crește densitatea osoasă

Au fost realizate unele studii în urma cărora s-a observat că potasiul are o mare legătură cu creșterea densității osoase, iar împreună cu calciul fac o ”echipă” imbatabilă.

  • Protejează masa musculară

Este nevoie de cel puțin 1000 mg de potasiu zilnic pentru ca organismul uman să funcționeze la capacitate maximă, și pentru aceasta trebuie să se consume fructe, legume, leguminoase și pește. Din păcate, carențe tot apar, și de aceea se recomandă suplimentele alimentare naturale, care pot suplini această lipsă.

O dietă bogată în potasiu ajută la protejarea masei musculare la persoanele mai în vârstă, dar și la pacienții cu cetoză diabetică, care duce la pierderea masei musculare.

Magneziu

Vrei mușchi puternici și reducerea oboselii? Atunci magneziul nu trebuie să îți lipsească. Acesta contribuie din plin la relaxarea musculară, iar în caz de deficit de magneziu, mușchii ar fi permanent contractați. Cel mai bine este să fie combinat cu calciu, pentru că împreună oferă un mare plus organismului.

Vitamina C

Deși este cunoscută în special pentru faptul că întărește sistemul imunitar, vitamina C nu trebuie ignorată atunci când se are în vedere obținerea de mușchi puternici și reducerea oboselii. Fructele și legumele sunt o sursă bună de vitamina C, care contribuie la buna circulație a sângelui, deci si a mușchilor, prin transportul eficient de oxigen și substanțe nutritive. Reducerea oboselii și a extenuării sunt posibile tot cu ajutorul vitaminei C, așa că nu o ignora.

Suplimente sau alimente?

Atunci când vine vorba despre corectarea eventualelor carențe ale organismului, se spune că o mai mare cantitate de fructe, legume, chiar și pește, ar fi suficiente. Cu toate acestea, nu de puține ori medicul recomandă suplimente, în special în cazul în care stilul alimentar este unul deficitar la acest capitol. Prin urmare, nu neglija vizita la medic, pentru că el va ști ce să îți recomande în cazul tău.

Minerale și vitamine pentru sănătate

În cazul în care medicul îți sugerează că ar fi bine să apelezi la suplimente alimentare pentru a corecta eventualele carențe, atunci alege unele naturale, fără ingrediente chimice adăugate, și care oferă organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Piu Carica este un supliment alimentar de la Equilibra, sub formă de tablete efervescente cu minerale și vitamine pentru funcționarea normală a mușchilor și reducerea oboselii, și care poate fi găsit aici.

Totul pentru o stare de bine

Toate ingredientele din Piu Carica sunt esențiale pentru o stare de bine a organismului. Potasiul controlează contracţia musculară, reglează bătăile inimii, protejează sănătatea sistemului cardiovascular şi nervos şi ajută la refacerea rezervelor de glicogen după efort fizic. Magneziul și vitamina C contribuie la reducerea oboselii și extenuării, la funcționarea normală a sistemului nervos și a celui muscular, contribuie la metabolismul energetic și ajută la creșterea imunității

Recomandări pentru mușchi puternici și reducerea oboselii

Dacă îți dorești mușchi puternici și reducerea oboselii, atunci trebuie nu doar să ai o alimentație corectă sau să îți corectezi carențele cu ajutorul suplimentelor alimentare. De aceea, specialiștii au unele recomandări pentru tine.

  • Consumă lactate și legume verzi. Cele două sunt o sursă bună de calciu, atât de important pentru oase și pentru mușchi. Prin urmare, nu renunța la ele.
  • Vitamina D3 întărește musculatura. Din păcate, nu sunt prea multe alimente care să conțină vitamina D3, așa că este necesară apelarea la suplimente alimentare, mai ales în sezonul rece.
  • Exerciții fizice regulate. Chiar dacă este dificil, nu deveni un sedentar. Dacă poți, fă regulat exerciții fizice, iar dacă îți este imposibil, atunci mergi mai mult pe jos, aleargă, schiază sau ridică greutăți. Vei avea oase mai puternice, la fel și mușchi, iar energia îți va cuprinde tot organismul.

Un organism sănătos înseamnă un organism puternic

  • Ai grijă să nu-ți lipsească magneziul. Crampele musculare, oboseala accentuată sunt doar câteva dintre semnele prin care organismul tău te avertizează că are nevoie de mai mult magneziu. Poți apela la suplimente alimentare sau schimbă-ți dieta!
  • Renunță la cafea sau alcool. În cantități moderate, cele două nu fac rău organismului, dar excesul este chiar contraindicate. Pierderea densității osoase este unul dintre efectele acestui exces, așa că mai bine evită-le dacă vrei să ai parte de un organism puternic.

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot mai jos!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *