Nutriție, Sănătate, Sport

Vitamine pentru energie și imunitate

Necesarul zilnic de vitamine pentru o persoană variază în funcție de rata metabolismului organismului. Astfel, persoanele care sunt supuse unui efort suplimentar, sau cele care alăptează, cei aflați în convalescență, copiii de vârstă preșcolară au nevoie de o cantitate mai mare de vitamine pentru energie și imunitate!

Vitamina C

Este un antioxidant necesar pentru a produce colagen în piele.

Colagenul este cea mai abundentă proteină la mamifere, menținând pielea și diversele țesuturi dure, dar flexibile.

Cum crește vitamina C apariția gripelor și a racelilor?

O deficiență de vitamina C are drept consecință o afecțiune cunoscută sub numele de scorbut, care nu mai prezintă o problemă în ziua de azi, deoarece majoritatea oamenilor obțin suficientă vitamina C din alimente.

Cu toate acestea, este mai puțin cunoscut faptul că vitamina C este, de asemenea, foarte concentrată în celulele imunitare ce sunt epuizate rapid în timpul unei infecții.

De fapt, o deficiență de vitamina C slăbește semnificativ sistemul imunitar și crește riscul de infecții. Din acest motiv, consumul mai mare de vitamina C în timpul unei infecții este o idee bună.

Complex de vitamina B

Ce este complexul de vitamina B?

Complexul de vitamine B este compus din opt vitamine B:

  • B1 (tiamina)
  • B2 (riboflavină)
  • B3 (niacină)
  • B5 (acid pantotenic)
  • B6 (piridoxină)
  • B7 (biotină)
  • B9 (acid folic)
  • B12 (cobalamină)

Fiecare dintre aceste vitamine esențiale contribuie la energia și imunitatea corpului tău. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cum acest complex este benefic!

La femei
Vitaminele B sunt importante în special pentru femeile care sunt însărcinate. Aceste vitamine ajută la dezvoltarea creierului fătului, precum și la reducerea riscului de malformații la naștere.

Și pentru mamele în așteptare, vitaminele B pot crește nivelul de energie, pot ușura greața și scad riscul de a dezvolta preeclampsie.

La bărbați
Vitaminele B cresc nivelul de testosteron la bărbați, care scad în mod natural odată cu vârsta. De asemenea, ajută bărbații să-și construiască mușchii și să își mărească forța. Energie și imunitate va striga corpul tău.

Vitamina E

Precum vitamina C, și vitamina E este un bun antioxidant ce luptă împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi au fost corelați de o gamă largă de condiții de sănătate, de la cancer până la îmbătrânire prematură.

Beneficiile vitaminei E provin din două caracteristici cheie: proprietățile sale antioxidante, care ar putea combate inflamația și pot încetini efectele radicalilor liberi și proprietățile sale hidratante.

În mai multe studii observaționale, ratele mai mici de boli de inimă au fost asociate cu aporturi mai mari de vitamina E. Într-un studiu realizat la 87,245 de asistente medicale (34 – 59 ani) s-a constatat că apariția bolilor de inimă a fost cu 30% până la 40% mai mică la cei cu un aport mai mare de vitamina E, în principal din suplimente. (2)

Îți mulțumesc ca ai citit cu interesc acest articol, așa că ti-am pregatit 10 trucuri naturale ca să-ți crești imunitatea! Hai în secțiunea de comentarii să ne spui cum te protejezi în această perioadă dificilă!

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot mai jos!
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *