Nutriție

Alimente ce nu trebuie să lipsească dintr-o dietă sănătoasă

Atunci când aud de o dietă sănătoasă, cei mai mulți oameni se gândesc că este vorba despre un stil alimentar cu pretenții, destul de greu de suportat pentru buzunarul omului obișnuit. Realitatea este cu totul diferită și da, chiar îți poți permite să mănânci sănătos, chiar și atunci când veniturile tale nu sunt pe măsura dorințelor tale. De aceea, în rândurile de mai jos am decis să îți venim în ajutor și să îți prezentăm mai multe alimente care nu trebuie să-ți lipsească dintr-un regim sănătos, menit să te țină în formă!

Cumpărăturile inteligente sunt cheia!

După cum spuneam mai sus, cheia succesului pentru o dietă sănătoasă nu sunt acele alimente scumpe, pe care aproape nimeni nu și le poate permite, ci cumpărăturile inteligente. Vei adora recomandările noastre și vei fi și tu de acord că poți să mânânci sănătos chiar și cu un venit mediu în România.

Pește gras

Fructele de mare sunt una dintre cele mai bune surse naturale de acizi grași Omega 3, despre care știi și tu că sunt esențiali pentru o stare bună de sănătate a inimii, dar și pentru a reduce riscul de a suferi de Alzheimer. Dar, adevărul este că sunt destul de scumpe, așa că treci pe lângă ele ca și cum nu ar exista în rafturile magazinului alimentar. Nu renunța însă la acizii grași Omega 3 de care organismul tău are nevoie, și alege să consumi pești ”grași”. Macroul, heringul sau sardinele sunt variante bune la preț și la gust, dar din când în când se merită să faci și câte o ”nebunie” și să încerci și variantele mai scumpe, cum ar fi somonul sau tonul.

Suplimente alimentare cu Omega 3

Dar ce faci atunci când peștele oceanic nu este pe placul tău, tocmai pentru că are acel gust specific? Renunți la toate beneficiile pe care Omega 3 le aduce organismului? În niciun caz, doar că apelezi la un mic truc: îți poți asigura doza zilnică necesară de Omega 3 pentru o inimă sănătoasă cu ajutorul unuia dintre cele mai bune suplimente alimentare de pe piață. Este vorba despre Omega 3-6, un supliment alimentar pentru starea de bine a sistemului cardiovascular, de la Equilibra, și pe care îl poți găsi chiar aici. În plus, în această săptămână, de Black Friday, ai prețuri care sfidează orice concurență!

O dietă sănătoasă este chiar ușoară!

Produsul conține un aport optim de acizi grași, împreună cu un stil de viață corect și o dietă controlată, susține funcționalitatea sistemului cardiovascular. Acizii grași EPA și DHA conținuți de acest supliment contribuie la funcționarea normală a inimii. Mai mult, DHA contribuie la menținerea funcțiilor normale a creierului și a vederii. Un efect benefic se obține cu un aport zilnic de 250 mg de DHA. Suplimentul  conține, de asemenea, ulei de Borago officinalis, o sursă de acid gama-linoleic, GLA.

Spanacul

Alimentul preferat de Popeye Marinarul este o adevărată bombă de vitamine și minerale de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie, așa că nu trebuie să îți lipsească atunci când ai în vedere o dietă sănătoasă. Efectele sale benefice sunt nenumărate, dar noi ți le vom prezenta pe cele mai importante: te ajută să ai parte de o bună sănătate oculară, îți întărește sistemul imunitar, previne cataracta, contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular, îți ține sub control manifestările neplăcute ale ulcerului, te face să ai o piele frumoasă. De asemenea, spanacul este recomandat să fie introdus și în alimentația celui mic, deoarece contribuie la buna dezvoltare a acestuia. Nu-ți face griji, pe Internet găsești numeroase rețete care conțin spanac, așa că vei vedea că este una și pe placul tău sau al juniorului familiei.  

Roșiile

Ce ar fi zilele caniculare de vară fără o salată de roșii cu brânză? Despre roșii, specialiștii în nutriție ne dau asigurări că sunt unele dintre cele mai bune alimente, mai ales dacă vrei să scapi de câteva dintre kilogramele în plus. Acestea nu au foarte multe calorii, dar în schimb sunt o excelentă sursă naturală de fibre, vitamine, antioxidanți și minerale. Și, cu siguranță ai auzit de licopen, acel antioxidant conținut de roșii, care îți protejează celulele de radicalii liberi. Pentru o mai bună absorbție a acestuia, se recomandă ca roșiile să fie preparate termic. În schimb, roșiile proaspete sunt excelente, deoarece conțin foarte mult potasiu, dar și mangan, fier sau calciu. Așadar, dacă ai în vedere o dietă sănătoasă, ar fi bine ca roșiile să nu lipsească din ea.

Usturoi!

O friptură delicioasă sau un pește cărnos sunt preparate mult mai apetisante și bune la gust dacă în pregătirea lor se folosește și usturoi. Și, deși are un miros nu prea agreat de cei mai mulți dintre noi, usturoiul este excelent pentru o bună stare de sănătate a organismului. Astfel, acesta contribuie la întărirea sistemului imunitar și te ajută să reglezi valorile mari ale tensiunii arteriale. De asemenea, consumul regulat de usturoi te scapă de infecțiile respiratorii, îți aduc la normal valorile ridicule ale colesterolului ”rău”, mai oprește din evoluție ateroscleroza. La final, un mic pont pentru tine: poți scăpa de respirația urât mirositoare cauzată de consumul de usturoi mestecând un fir sau două de pătrunjel verde.

Ciocolata amăruie

Puține persoane sunt cele care nu adoră ciocolata! Dar, cu toate acestea, nu este un dulce prea sănătos, așa că de regulă încerci să nu mănânci chiar atât de mult! Din fericire, există ciocolata amăruie, cea care este una dintre cele mai bune surse naturale de antioxidanți, și care nu are voie să îți lipsească dintr-o dietă sănătoasă. Recomandarea privind cantitatea rămâne valabilă, dar faptul că poți consuma ceva dulce fără să te simți atât de vinovată, este mai presus de orice!

Cum ți se par recomandările noastre pentru o dietă sănătoasă, fără să fii nevoit/ă să scoți din buzunar sume care să îți dea peste cap bugetul familiei? Fără îndoială că și tu mai cunoști câteva trucuri de acest gen, pe care așteptăm să ni le împărtășești și nouă, în secțiunea de comentarii!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *