BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Tu cunoști beneficiile pentru sănătate ale uleiului de pește?

Toată lumea a auzit de câteva dintre proprietățile uleiului de pește, care se dovedește a fi benefic pentru numeroase afecțiuni. Cu toate acestea, multe dintre beneficiile acestuia pentru sănătate sunt o necunoscută pentru destule persoane, așa că am decis să îți oferim mai multe informații pe această temă. Și, cine știe, poate uleiul de pește se dovedește remediul de care aveai nevoie pentru a-ți recăpătă sănătatea.

O inimă sănătoasă cu ajutorul uleiului de pește!

Acizii grași omega 3 conținuți de uleiul de pește sunt un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre sănătatea inimii tale. Mai multe studii medicale au scos în evidență faptul că beneficiile uleiului de pește în ceea ce privește sănătatea cardiovasculară sunt evidente, deoarece reduce riscul de boli cardiace și aritmii cardiace, scade nivelul colesterolului ”rău” și îl crește pe cel ”bun”, iar dacă ai probleme cu valorile ridicate ale trigliceridelor, acesta nu trebuie să-ți lipsească.

Un supliment special pentru tine

Pentru a beneficia de proprietățile uleiului de pește specialiștii recomandă administrarea acestuia sub formă de suplimente alimentare. Poate cel mai bun produs de pe piață îl găsești chiar aici, și ai parte de uleiul extras din carnea de pește este bogat în acizi grași omega-3, dintre care cei mai importanți sunt EPA și DHA.

Uleiul de pește de la Equilibra este un supliment alimentar cu acizi grași polinesaturați din seria omega 3, și cu vitamina E, utilă pentru compensarea carențele alimentare. Produsul poate fi util înmenținerea funcțiilor normale ale inimii și ale creierului și pentru a proteja împotriva oxidării lipidelor. Specialiștii susțin că un efect benefic este obținut cu un aport zilnic de 250 mg de EPA și DHA.

Uleiul de pește te ajută să slăbești

Dacă vrei să slăbești și nu știi ce să mai faci pentru a-ți vedea dorința îndeplinită, atunci ia în calcul să folosești proprietățile uleiului de pește în avantajul tău. Consumul acestuia în mod regulat te ajută să pierzi mai multe kilograme decât dacă nu l-ai folosi, iar cu ajutorul lui grăsimea corporală se ”topește” mai repede. Perfect, nu-i așa?

Întărește sistemul imunitar

Printre beneficiile uleiului de pește pe care nici măcar nu le bănuiai se află și faptul că întărește sistemul imunitar. De asemenea, uleiul de pește se recomandă inclusiv persoanelor care suferă de lupus, dar este eficient și pentru a reduce febra, erupțiile cutanate și stările de oboseală.

Indicat în tratarea anxietății și depresiei

Stabilizarea stării de spirit și tratamentul tulburărilor bipolare se află pe lista de beneficii ale uleiului de pește. Acesta mai este recomandat și pentru reducerea nivelului de stres, a stărilor de depresie și anxietate, în cazul pacienților care au tendințe suicidare și chiar al oboselii mentale. Mai mult, specialiștii susțin că acesta are efecte pozitive și atunci când este administrat femeilor care suferă de depresie post-partum.

Ajutor în tratamentul pentru cancer pancreatic

Pacienții care suferă de cancer pancreatic se confruntă cu o serie de neplăceri, între care se află și pierderea multor kilograme. Cu ajutorul uleiului de pește această manifestare neplăcută este remediată, iar un supliment bun este indicat și pentru cei care suferă de hiperlipidemie legată de cancer.

O sarcină sănătoasă, un copil perfect dezvoltat

Beneficiile uleiului de pește se răsfrâng și asupra sarcinii și a dezvoltării intrauterine a fătului. Astfel, potrivit cercetătorilor, uleiul de pește este recomandat femeilor însărcinate pentru că ajută la dezvoltarea ochilor și a creierului copilului. Totodată, consumul acestuia este indicat deoarece în acest fel se evită nașterea prematură, a greutății scăzute la naștere a fătului și scade riscul de a suferi un avort spontan.

Un păr frumos și sănătos

Un păr frumos și sănătos este dorința majorității reprezentantelor sexului frumos. Cu toate acestea, puține sunt și cele care se pot lăuda cu un păr precum Rapunzel. Și atunci ce e de făcut? Tratamente costisitoare și care, de cele mai multe ori, nu au niciun efect? Nici gând, susțin specialiștii, care recomandă în schimb folosirea uleiului de pește, care ”hrănește” și întărește foliculii. După cum vezi, nu este deloc greu să ai părul visat, și totul cu un gest atât de banal, până la urmă. În plus, cu ajutorul lui, părul va crește mult mai repede, așa că din nou ești în avantaj.

Îmbunătățește circulația sanguină

Unele studii, deocamdate realizate doar în condiții de laborator, au demonstrat faptul că uleiul de pește îmbunătățește circulația sanguină. Deocamdată nu se știu mai multe despre acest efect, dar oamenii de știință ne dau asigurări că până la folosirea acestuia și în cazul oamenilor nu mai este chiar atât de mult de așteptat. Sună promițător, nu-i așa?

Indicat pentru sportivi

Probabil că ai auzit faptul că mulți sportivi consumă ulei de pește. Aceștia recurg la acest gest deoarece îi ajută să se recupereze mai repede și le reduce inflamațiile. De asemenea, chiar dacă nu ești sportiv de performanță, dar faci mișcare pentru sănătatea ta, cu ajutorul uleiului de pește se reduc mult durerile articulare cu care te poți confrunta, îți poți îmbunătăți mobilitatea și crește forța mușchilor.

Există sau nu efecte adverse?

Cu toate aceste beneficii ale uleiului de pește, se mai poate vorbi oare despre eventuale efecte adverse ale acestuia? Ei bine, din păcate da, se pare că atunci când este administrat în cantități prea mari, există riscul ca uleiul de pește să poată declanșa alergii destul de severe. Cel mai bine este să discuți cu medicul tău înainte de începe o cură de ulei de pește, pentru a nu avea parte de neplăceri. Acesta va ști și care este doza de care ai nevoie, pe care o va stabili în funcție de istoricul tău medical.

Unele persoane au susținut că în urma consumului de ulei de pește au experimentat stări de greață, arsuri, diaree sau eczeme. Persoanele alergice la pește sau fructe de mare ar trebui să consulte un doctor înainte să ia aceste suplimente, deși este destul de posibil ca ele să nu le cauzeze astfel de reacții. Cu toate acestea, reține că acele efecte adverse sau neplăceri se întâlnesc destul de rar, așa că probabil nu va fi și cazul tău.

Tu cunoșteai toate aceste beneficii pentru sănătate ale uleiului de pește? Ai consumat vreodată? Te așteptăm în secțiunea în secțiunea de comentarii pentru a discuta împreună despre acestea!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Menține-te tânăr cu HGH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *