Nutriție

Cele mai bune fructe, atunci când vrei să slăbești!

Atunci când vrei să slăbești, cauți cu febrilitate acele alimente care să te facă să pierzi rapid kilogramele în plus, dar fără să te confrunți și cu vreo carență din cauza restricțiilor alimentare. Din cauză că sunt dulci, multă lume crede, în mod eronat, că fructele ar trebui interzise într-un regim alimentar. Cu toate aceștia, specialiștii în nutriție sunt de părere că anumite fructe nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație atunci când vrei să slăbești, pentru că îți pot fi de mare ajutor. Avem pentru tine o listă cu cele mai bine fructe care pot fi consumate pentru a mai scăpa din kilogramele în plus.

Ananasul, de nelipsit

Deliciosul și în același timp răcoritorul ananas este aliatul tău atunci când vrei să slăbești. Este preferatul multor persoane, pentru că este foarte bun la gust, iar faptul că te mai scapă de multele kilograme în plus este un mare bonus. Dacă totuși nu te împaci cu gustul lui, sau ți se pare cam scump pentru bugetul tău, poți apela la un supliment alimentar natural care îl conține, și pe care îl poți găsi chiar aici.

Totodată, ananasul mai este recunoscut pentru faptul că menține sănătatea părului și a pielii, îmbunătățește digestia, îți oferă mai multă energie, contribuie la reglarea valorilor mari ale tensiunii arteriale și reduce riscul de a suferi de anumite tipuri de cancer.

Bananele ”topesc” grăsimile

Da, ai citit bine. Bananele se numără printre fructele indicate atunci când vrei să slăbești, chiar dacă erai convinsă de contrariul. De fapt, specialiștii în nutriție spun că bananele ”topesc” grăsimile, dar te scapă și de crampele musculare sau neplăcutele dureri de cap.

Consumă pepene verde atunci când vrei să slăbești

Există părerea aproape generală, cum că pepenele verde conține mult zahăr, așa că mai bine nu-l consuma atunci când vrei să slăbești. Total greșit, acest fruct are un conținut ridicat de apă, dar și numeroase substanțe care, pe lângă faptul că te ajută să reduci excesul ponderal, contribuie și la sănătatea inimii, țin stresul deoparte, și chiar și eventualele inflamații.

Grapefruitul, printre preferatele nutriționiștilor

Atunci când vine vorba despre arderea grăsimilor, grapefruitul este unul dintre cele mai bune fructe. De asemenea, ajută la creșterea colesterolului bun, îți ”taie” pofta de mâncare, și este o bună sursă de vitamina C naturală.

Perele reduc și riscul de diabet

Perele sunt și ele pe lista fructelor considerate, pe nedrept interzise, atunci când vrei să slăbești. Ele contribuie la îmbunătățirea digestiei, ajută la detoxifiere și chiar reduc riscul de a suferi de diabet. Și atunci, de ce să nu le consumi după bunul plac, dacă ele sunt preferatele tale?

 Lămâile, preferatele manechinelor

Toată lumea râde atunci când aude gluma despre felul ”preferat” de mâncare al manchinelor, apă plată cu lămâie, dar de fapt să știi că ele au dreptate. Lămâia este unul dintre cele mai bune fructe care te ajută să slăbești, contribuie la detoxifierea organismului, susțin sănătatea sistemului osos, pot chiar dizolva și pietrele la rinichi, îți fac o piele frumoasă și îți asigură o imunitate de fier.  

Rodia, inamicul obezității

Nu degeaba a fost numită rodia, inamicul obezității. Acest fruct delicios nu doar că te ajută să slăbești, dar și ține ”la respect” acumularea de kilograme în plus. De asemenea, atunci când consumi rodie în mod regulat, ai parte de reglarea valorilor ridicate ale tensiunii arteriale, ale glicemiei și chiar ale colesterolului. Rodia mai este indicată și pentru a preveni anumite forme de cancer, și mai ajută și la combaterea infecțiilor și a hemoragiilor.  

Avocado, minunea verde

Deși nu este dulce, avocado este un fruct, unul plin de grăsimi sănătoase, care îți fac inima să funcționeze mai bine. De asemenea, aceleași grăsimi sănătoase îl fac de mare ajutor atunci când ai în vedere să mai scapi de unele kilograme în plus, dar îl poți consuma și pentru ca funcțiile cerebrale să funcționeze la capacitate maximă.

Căpşunele scad colesterolul

Delicioase căpșune sunt sărace în calorii, și te ajută să pierzi rapid în greutate. De asemenea, conținutul lor, bogat în antioxidanți, vitamina C și alte substanțe nutritive, le fac să fie folosite și pentru a ameliora afecțiunile cardiovasculare, țin deoparte semnele îmbătrânirii premature, scad colesterolul și te scapă de acnee.

Portocalele reduc stresul oxidativ

Cine nu iubește portocalele? Sărbătorile de iarnă parcă nu au niciun farmec dacă prin casă nu se află măcar o portocală, iar acest fruct delicios este sănătate curată pentru organism. Consumul lor este recomandat atunci când vrei să slăbești, dar și pentru a reduce riscul apariției cancerului, a accidentului vascular cerebral, a diabetului zaharat, a afecțiunilor hepatice și chiar cele cardiovasculare.

Prin reducerea stresului oxidativ, portocalele te ajută atunci când ții regim, așa că poți să le consumi cu încredere, pentru că ai numai de câștigat.  

Afinele elimină surplusul de grăsimi

În general fructele de pădure sunt indicate pentru a slăbi, dar afinele sunt recunoscute pentru proprietățile lor benefice în ceea ce privește arderea grăsimilor și stimularea digestiei. Evident, beneficiile lor nu se opresc aici, și le poți consuma cu încredere și plăcere, pentru că îți țin inima, oasele, pielea într-o formă bună.

De asemenea, ele sunt excelente în caz de diabet, și mai scad și nivelul trigliceridelor și al colesterolului rău.

Merele, pline de fibre

Merele sunt una dintre cele mai bune surse de fibre naturale, așa că le poți mânca atunci când ai probleme cu reglarea tranzitului intestinal. Au puține calorii, ceea ce înseamnă că te ajută și să pierzi în greutate, dar mai și reduc riscurile de boli cardiovasculare, diabet, cancer şi hipertensiune arterială.

Acestea au fost recomandările noastre privind fructele care nu trebuie să-ți lipsească atunci când vrei să mai scapi din câteva dintre kilogramele în plus care s-au tot acumulat și parcă nu se mai dau duse de pe abdomen sau coapse. Le poți consuma ca atare, sau într-o salată de fructe delicioasă, un smoothie răcoritor, dar important este să nu îți privezi organismul de beneficiile lor. Tu ce alte fructe mai știi, care te ajută să slăbești?



Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *