Nutriție

Legătura dintre consumul de cafea și diabet

Cafea și diabet? Sună bine… sună greșit? Cu toții ne-am întrebat dacă bolnavilor de diabet li se permite sau nu consumul de cafea. Mai ales că majoritatea dintre noi nu concepem să ne începem ziua fără o ceașcă din aromatul lichid, care ne oferă și energia necesară pentru a ne duce la bun sfârșit sarcinile zilnice. Ei bine, răspunsul este da, se poate consuma cafea atunci când suferi de diabet și, mai mult, chiar este indicat să o faci dacă vrei să previi această boală.

Cafea și diabet? Da, vă rog!

Legătura dintre cafea și diabet a fost obiectul multor studii medicale. În urma acestora, oamenii de știință au ajuns la concluzia că nu este nicio problemă dacă se consumă cafea, evident, cu moderație. Astfel, un consum moderat de cafea reduce riscul de a suferi de diabet cu aproximativ 50%. Acest lucru se întâmplă deoarece cafeaua conține fitochimicale, dar și faptul că o ceașcă de cafea înlocuiește perfectă o masă bogată în calorii. Automat, renunțând la o masă, numărul de calorii consumate zilnic scade, ceea ce înseamnă că se reduce și riscul de a suferi de diabet din cauza obezității.

Un ajutor natural

Dacă ești diabetic, atunci știi cu siguranță că este nevoie să îți monitorizezi cu atenție nivelul glicemiei. Surprize neplăcute pot apărea oricând, chiar și după ce consumi ceva ușor. Ai nevoie de ceva care să te ajute rapid, și pe care te poți baza în orice situație, până în momentul în care ajungi la medicul diabetolog. De aceea, avem pentru tine o soluție, un ajutor natural, pe care îl poți găsi chiar aici.

Un duo formidabil

Pachetul promoțional Glicemic Suport + KETO-TEST gratuit despre care îți vorbeam ceva mai sus are următoarele acțiuni:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

De asemenea, testele rapide pentru măsurarea nivelului corpilor cetonici din urină (cetonurie) reprezintă o modalitate comodă și extrem de utilă în monitorizarea dezechilibrului glicemiei în diabet și a procesului de ardere a grăsimilor corporale în curele de slăbire.

După cum vezi, nu ești singur în lupta ta cu diabetul, și trebuie să recunoști că orice ajutor contează. Bucură-te și tu de o viață normală, chiar dacă suferi de diabet, profitând de acest ajutor nesperat pe care ți-l oferim.

Beneficii mai mult sau mai puțin știute ale cafelei

Există numeroase beneficii ale cafelei, unele dintre ele mai puțin știute. Legătura dintre cafea și diabet este doar una dintre ele, dar dacă vrei să afli mai multe poți citi rândurile următoare.

Previne cancerul hepatic

Cafeaua este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, iar unele studii medicale efectuate au scos în evidență faptul că acele persoane care consumă în mod regulat delicioasa licoare au cu până la 50% șanse de a suferi de cancer hepatic. Fantastic, nu-i așa?

De asemenea, se pare că tot cafeaua previne și alte tipuri de cancer, cum este cel rectal, sau cancerul de colon. Pare incredibil, dacă stai și te gândești la asta, nu-i așa? Cu siguranță cafeaua era pe ultimele locuri pe lista ta cu produse/plante/ingrediente care să te ajute să previi această cumplită afecțiune.

Te scapă de kilogramele în plus

Indiferent de motivele pe care le avem, majoritatea dintre noi își dorește să scape de câteva kilograme în plus. Dar, știai că aceeași cafea este excelentă pentru a te ajuta să mai scapi de câteva dintre ele? În primul rând, cafeaua este recunoscută pentru faptul că inhibă pofta de mâncare, și este ”combustibilul” de care corpul tău are nevoie, în special atunci când depui foarte mult efort fizic. Acest lucru te ajută să faci mai multă mișcare și astfel, vei consuma mai multe calorii.

Risc scăzut la bolii Parkinson

Cofeina conțintă de cafea reprezintă, potrivit mai multor oameni de știință, acea substanță care se dovedește a fi de mare ajutor peroanelor care suferă de Parkinson. Astfel, diferite studii medicale au evidențiat faptul că acei bărbați care consumă mai mult de patru căni de cafea zilnic, au un risc mult mai mic de a suferi de Parkinson, față de cei care nu beau cafea.

De asemenea, tot cofeina este responsabilă pentru un mai bun control al mișcărilor, pentru persoanele diagnosticate cu această afecțiune. Efectele benefice ale cafelei sunt remarcabile și în cazul celor care fumează și suferă de Parkinson.

Reduce riscul de a suferi de afecțiuni hepatice

Aminteam ceva mai sus de faptul că un consum regulat de cafea previne apariția cancerului hepatic. Cu toate acestea, cafeaua se recomandă și pentru a preveni și alte afecțiuni hepatice, cum ar fi riscul de a suferi de steatoză hepatică non-alcoolică și chiar ciroză. După cum vezi, deși probabil și tu credeai contrariul, că nu este recomandat consumul de cafea atunci când suferi de afecțiuni hepatice, realitatea este cu totul alta.

Cafeaua și insuficiența cardiacă

Atunci când vine vorba despre consumul de cafea, dacă este sau nu indicat în cazul afecțiunilor cardiovasculare, părerile sunt împărțite. Sunt specialiști care susțin că este chiar indicat consumul de cafea, în timp ce alții îl interzic cu desăvârșire. Cuvântul cheie în acest caz este… moderație.

Astfel, în urmă cu doar câțiva ani a fost realizat un studiu care a scos în evidență că este nevoie de doar două căni de cafea, consumate zilnic, pentru a preveni insuficiența cardiacă.

Nu exagera cu consumul de cafea

După cum probabil ai observat, se pare că beneficiile consumului de cafea sunt cu mult mai numeroase decât eventualele efecte adverse ale acesteia. Evident, nu se recomandă consumul excesiv de cafea, pentru că în acest caz nu vom avea o amplificare a beneficiilor, ci o creștere a efectelor adverse.

Atâta timp cât este consumată cu moderație, nu poți decât să te bucuri de efectele ei binefăcătoare. Așa că savurează-ți cu plăcere cafeaua de dimineață, pentru că este chiar sănătos să o faci!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,25 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *